Kwiatek ketmi jednorocznej.
Naparstnica czysto biała, następne zdjęcie kilka plamek, trzecie zdjęcie, więcej plamek. nie znam poszczególnych odmian, to z mieszanki z mojego siewu.
Witajcie! Chciałam prosić o radę odnośnie tej rabaty. To jest południowa ściana, cały dzień w słońcu. Co najlepiej pasowałoby do tych róż? Posadziłam brzegiem lawendę, pomiędzy lawendą są tulipany. Między różami rosną lilie w odcieniach żótło - pomarańczowych. Nie wiem czy nie za wiele? Czy ta kolorystyka może być? Na drabince posadziłam jesienią powojnik Polish Spirit. Rabata ma długość ok.8 m i szerokość 1,5 m. Z góry dziękuję za sugestie
Tak wygląda teraz tzn. zanim spadł śnieg.
Jeszcze jedno pytanie. W Bolestraszycach zobaczyłam tego kwiatka
Taki sam albo podobny mama przywiozła z Włoch. Latem stoi on na tarasie i jest cały obsypany tymi różowymi kwiatami - wygląda przepięknie. Kilka razy próbowałyśmy zrobić z niego sadzonki ale niestety nie udaje się. Nie pomaga włożenie do wody ani ukorzeniacz, a szkoda bo jest piękny.
Teraz pobawię się w kolorki, by nie myśleć co mnie spotkało. od białego
Peonie, jednak fotografowany kolor odbija, trzeba potrafić zrobić dobre zdjęcie.
To mam takie krzewy i nie znam nazwy.
Narcyz z ubiegłego roku ale cieszy i przybliża wiosnę.
Nie ma roślinki figa, jest figowiec którego owocem jest figa Na fotkach nie widać chyba roślinki bo z daleka robione. Za każdymi uchylonymi drzwiczkami jest jeden figowiec
Corocznie kupuję kilka do donic.W gruncie specjalnie się nie postarały,przechowywanie pazurków udaje się,ale rośliny nie osiągają oczekiwanych wymiarów.
Najprościej kupić wiosną na targowisku {cena mniejsza} dorodne i kwitnące okazy.