Co do liście nie wiem, przemrożenie? Albo brak czegoś...nie wiem.
Ale tej ściółki chyba za grubo i jakaś świeża się wydaje. Na bryle u nasady pnia różanecznik nie znosi grubej warstwy. Sprawdź jak ściółka leży.
Krawężniki tam gdzie trawa osobiście uwielbiam wyłącznie ostry kant.
A między drogą a rabatą z desek lub z płaskowników stalowych.
Klony źle znoszą cięcie. Teraz pogoda jest dziwna, nienormalna więc nie wiem czy jest już za późno, może być za późno i nie o miesiąc tutaj chodzi tylko o pogodę, że soki już mogą ruszać i już mogą drzewa płakać. Utnij jedną gałązkę i zobacz.
Ależ tak. Michał nawet wspominał, że 10-lecie będzie. Mamy gdzie zorganizować
9 lipca 2020 będzie dziesięciolecie. Jakoś to do mnie zupełnie nie dociera, szykuje się wielka impreza. Atrakcje?
Przyroda nie znosi pustki (pokazują badania występujących tam samych świerkowych lasów w Parku Narodowym Gór Stołowych. Pojawiły się organizmy, które potrafiły nawiązać kontakt z borem świerkowym.)
Pytanie jest takie, jaką cenę za obecną sytuację zapłacimy my i kolejne pokolenia.
Fotki nieistotne, tematy globalne lepiej z-lokalizować lokalnie, wtedy mamy / możemy mieć wpływ na co dookoła, a to już krok do przodu.
Nie powiem, nie lubię zimy, ale przyrodzie jest potrzebna. Sylwia zwróciła uwagę na ważną sprawę, że brak mrozu może doprowadzić do wyginięcia wielu gatunków roślin, owadów a to pociągnie za sobą dużo dalej posunięte konsekwencje
Wypada pożałować, że u mnie tej zimy fotek ze śniegiem nie mam, ale co tam fotki- mało to ważne przy tematach globalnych.