Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Gardenarium 16:47, 30 sty 2020

No patrzcie, klękajcie narody powtórzę a ja myslałam że tylko Witek taki zdolny
Zrobił mi na urodziny, też uwielbia tego artystę widziałam jego rzeźby na żywo

Rób dzieła, zrobimy wernisaż na 10-lecie ogrodowiska sama zakupię tylko ja potrzebuję wielkość człowieka ale jedna malutka miniaturka też się przyda w ogrodzie preriowym.
Moja taka jest, tylko bojam się że będą w każdym ogrodzie i staną się oklepane
Jak myslisz?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=18

Instagram Ogrodowiska
inka74 17:34, 30 sty 2020

Anda napisał(a)
Snieg mialas Pieknie ogród wygląda. Jest klimat.

Elfka swietna. Masz kobieto talent Bardzo ladnie wyszła. Podziwiam za "chcenie". Ja bym chyba nie miała cierpliwości.
śnieg był i już się zmył ale przynajmniej odrobina wilgoci jest. Już się zastanawiałam czy ogrodu nie podlać bo normalnie sucho było.

Cieszę się, że się Elfka podoba. To taki trochę akt desperacji był. Po pierwsze musiałam wyłączyć myślenie aby psychicznie odpocząć a po drugie bardzo długo szukałam czegoś ciekawego na kominek. No nic mnie nie urzekło albo jak urzekło to cena sprowadziła na ziemię. A że Robin bardzo przystępnie opowiada i pokazuje techniczne aspekty tworzenia takiej rzeźby postanowiłam spróbować. Wbrew pozorom sporo tu matematyki i liczy się przede wszystkim pomysł. I tak jakoś wyszło a skończyłam ją o 2 w nocy
inka74 18:05, 30 sty 2020

Gardenarium napisał(a)
No patrzcie, klękajcie narody powtórzę a ja myslałam że tylko Witek taki zdolny
Zrobił mi na urodziny, też uwielbia tego artystę widziałam jego rzeźby na żywo

Rób dzieła, zrobimy wernisaż na 10-lecie ogrodowiska sama zakupię tylko ja potrzebuję wielkość człowieka ale jedna malutka miniaturka też się przyda w ogrodzie preriowym.
Moja taka jest, tylko bojam się że będą w każdym ogrodzie i staną się oklepane
Jak myslisz?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy?page=18
Danusiu, Witkową rzeźbę znam bardzo dobrze i uwielbiam - była moją inspiracją przy poszukiwaniu czegoś do mnie. Ach zazdroszczę normalnie możliwości oglądania rzeźb Robina na żywo. Jest to na mojej liście miejsc i rzeczy do obejrzenia. Na żywo też są tak niezwykłe jak na zdjęciach i filmach? On trochę bajkowo erotyczny klimat tworzy. Uwielbiam rzeźby i faktury. Jak byłam w Paryżu za czasów studenckich to cały dzień przesiedziałam w muzeum Augusta Rodin a reszta po sklepach biegała.
Kilka rzeźb chodzi mi po głowie ale takiej wielkości człowieka to bym na razie się nie podjęła. To już warsztat musi być i palnik bo konstrukcja sztywna z prętów do utrzymania. Myślę, że oklepane takie rzeźby nie będą. Sam proces tworzenia sprawia, że nie da się ich zautomatyzować. A przynajmniej na obecnym poziomie. Więc coby nie było ilość dostępna na rynku jest stosunkowo niewielka. A i cena takich dużych już z samego materiału wynikająca jest spora. Jest więc szansa, że jeszcze długo pozostaną unikalną ozdobą. Witek ma talent. Warto byłoby wykorzystać przy waszych ogrodach.

A na 10-lecie z przyjemnością przyjadę ale nie z wernisażem a może jakimś ciastem czy sałatką. Już 2 razy byłam i bardzo jestem ciekawa następnych działań jakie obecnie planujecie. Podglądam po cichu i kibicuję
inka74 19:25, 30 sty 2020

A tak na marginesie rzeźb wielkości człowieka. Ostatnio wracałam z koleżanką z konferencji i warsztatów. Ze względu na ich specyfikę zabieramy na nie kostka czyli plastikowy kościotrup naturalnej wielkości. Ponieważ nie mieścił się już z tyłu w bagażniku to koleżanka posadziła go z tyłu na fotelu, zapięła pasem, no jest mocno nieporęczny ogólnie. Późno było. Zbyt wiele samochodów nie było po drodze bo i miejsce odludne ale jak dojechałyśmy do Warszawy to zrobił się problem. Ludzie bardzo dziwnie reagowali. Bałyśmy się, że wypadek spowodujemy bo tak bardzo byli zaskoczeni. Musiałyśmy go w końcu rozłożyć i schować jego głowę bo nie bardzo dało się go zakryć.
jolanka 19:40, 30 sty 2020

inka74 napisał(a)
A tak na marginesie rzeźb wielkości człowieka. Ostatnio wracałam z koleżanką z konferencji i warsztatów. Ze względu na ich specyfikę zabieramy na nie kostka czyli plastikowy kościotrup naturalnej wielkości. Ponieważ nie mieścił się już z tyłu w bagażniku to koleżanka posadziła go z tyłu na fotelu, zapięła pasem, no jest mocno nieporęczny ogólnie. Późno było. Zbyt wiele samochodów nie było po drodze bo i miejsce odludne ale jak dojechałyśmy do Warszawy to zrobił się problem. Ludzie bardzo dziwnie reagowali. Bałyśmy się, że wypadek spowodujemy bo tak bardzo byli zaskoczeni. Musiałyśmy go w końcu rozłożyć i schować jego głowę bo nie bardzo dało się go zakryć.

Iwonka, mało się nie udusiłam ze śmiechu
Wyobraziłam sobie, ze ludziki mogliby policję nasłać, że trup gęsto się ściele
inka74 19:56, 30 sty 2020

Wiesz, my jakoś po 12 godzinach non stop na nogach nie bardzo skumałyśmy, że może to być dziwne, człowiek marzył po prostu o powrocie do domu. Kostka mamy na sali gdzie pracujemy więc dla nas jest on takim normalnym elementem. Czapkę ma swoją firmową, plakietkę, walczył mieczem i takie tam różne dziwne. Ale po ciemku w samochodzie to dziwnie wygląda. Dobrze, że nikt policji nie wezwał. Zresztą starałyśmy się go trochę zakryć i wydawało się, że go nie widać ale jak drugi czy trzeci z kolei samochód przyhamował dosyć ostro będąc obok nas to trzeba było się zatrzymać i rozmontować jednak kostka na tyle na ile się dało bo trochę nam ogólnie miejsca brakowało.
jolanka 20:04, 30 sty 2020

inka74 napisał(a)
Wiesz, my jakoś po 12 godzinach non stop na nogach nie bardzo skumałyśmy, że może to być dziwne, człowiek marzył po prostu o powrocie do domu. Kostka mamy na sali gdzie pracujemy więc dla nas jest on takim normalnym elementem. Czapkę ma swoją firmową, plakietkę, walczył mieczem i takie tam różne dziwne. Ale po ciemku w samochodzie to dziwnie wygląda. Dobrze, że nikt policji nie wezwał. Zresztą starałyśmy się go trochę zakryć i wydawało się, że go nie widać ale jak drugi czy trzeci z kolei samochód przyhamował dosyć ostro będąc obok nas to trzeba było się zatrzymać i rozmontować jednak kostka na tyle na ile się dało bo trochę nam ogólnie miejsca brakowało.

Będziecie na pewno tę sytuacje jeszcze dłuuuugo wspominać haha
Gosiek33 17:58, 31 sty 2020

Piękna opowieść
Kiedyś podobny tekst czytałam o dziewczynach malujących postacie z bajek dobranocek: ciało dziadka na lewej dolnej półce leży...
Gruszka_na_w... 18:33, 31 sty 2020

Wczoraj spędziłam miły wieczór dzięki oglądaniu filmików z konstruowania drucianych rzeźb. Piękne inspiracje.
Ta Twoja bardzo urodziwa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 19:26, 31 sty 2020

Gosiek33 napisał(a)
Piękna opowieść
Kiedyś podobny tekst czytałam o dziewczynach malujących postacie z bajek dobranocek: ciało dziadka na lewej dolnej półce leży...
dobre )) uśmiałam się