Danusiu, witam Cię bardzo serdecznie, już Cię zapisuję do klubu miłośników liliowców, na widoczki możesz zawsze do mnie zaglądać może wiesz co to za odmiana, muszę zobaczyć na plakietkę pod liliowca, może jeszcze znajdę jego nazwę
Prawda ? Ania . jak patrze na te fotkę to aż się tam prosi żywopłot grabowy .
czeka mnie więc :- wycięcie brzoskwini
- przesadzenie dużego krzaka tawuły
-przesadzenie glediczji trójcierniowej
-przesadzenie malutkiego białego lilaka od Hanii albo od Ani monte ...już zapomniał
Dam sobie rady . dzisiaj pierwsze wycinanie suchych traw red barona ...on poszedł na pierwszy ogień . w poniedziałek giganteus .
Jeśli chleb wyraźnie kwaśny i niezdrowy, tj. ciepły z pieca, do tego z masłem - to nic więcej nie trzeba. Z rukolą - królową sałat- to już rarytasik
Sama kwasisz?
Viva, ja nie mogę Twojego watku oglądac wieczorem! Bo noc z głowy. Ostatnie zdjęcie mnie rozwala!
Co to są na pierwszym planie: kocimietka i The Fairy? A to białe drobniuchne na przedostanim?
Bozenko, serdecznie gratuluje kolejnego tysiaczka Dziekuje, ze jestes z nami Dziekuje za wszystkie rodki i azalie i za wszystkie ptaszki Zycze Ci kolejnych tysiecy wspanialych stron.
Tak sobie ostatnio myslalam, ze msze pomoc Zonowi. Po co on ma sie biedak meczyc z koszeniem, skoro meczyc sie moge ja z pieleniem Chyba se tutaj posadze jakies chabazie. Taki rzadek pod plotem. Np. lany ostrozek...Bo na rh za malo miejsca, musi byc kompaktowo
A na mysli mam to przejscie.
Miedzy clematisami rosna umbry... No siem zastanawiam czy bylinowa czy krzaczasta. Jak krzaczasta to czy rh, azalie, piwonie... Nie wiem. I moze bluszcz puscic zeby zrobil zielona sciane. A moze pokusic sie o ekrany z ostrokrzewu... No krucabomba cos bym tu porzezbila
Dziękuję Danusiu, pomysł bardzo mi się podoba. Buk to piękne drzewo ale duże, wolałabym mniejsze (małe) drzewo. Ogród łącznie z domkiem ma ok 500 m a za "jakiś czas" ten buk będzie po prostu za duży. Czy prunus umbraculifera będzie tam dobrze wyglądać? a może jakieś inne liściaste lub iglaste?
pozdrawiam