Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Kasipod 15:32, 13 paź 2022

Do góry
Kasiapod napisał(a)
W ubiegły weekend nie podziałałam ogrodowo, brakuje czasu
Jesiennie się robi

Piękna jesień u Ciebie, rozplenice rzeczywiście gwiazdorzą.
W ogródku emerytki 15:26, 13 paź 2022

Do góry
Wczoraj była wspaniała pogoda i poszliśmy z eMem na Porębę w Górach Kaczawskich /od nas jest ok. 0,5 km/.
W planach miałam zebranie nasion żmijowca, ale niestety roślina zniknęła
Ale z pustymi rękami nie wróciłam
Chwalę się znalezionym jednym! grzybkiem, już zjedzonym w jajecznicy

I znalazłam takie dziwo
To jest okratek australijski, nie jest pod ochroną, więc zabrałam jeden /było kilka/ i dałam na cienistą, razem z mchem i patykami

April podbija las... 14:54, 13 paź 2022

Do góry
April napisał(a)

Brachytricha w tle

Trudno coś wybrać, bo masz niezwykle urokliwie jesienią. Ten buk w cieniu jest cudowny, aż nabrałam na niego ochoty, a miejsca nie mam No przepięknie, a już te trzcinniki to wymiatają, muszę je podsadzić takimi rozchodnikami bo to boski zestaw Zdrowiej!
Tajemniczy Ogród 14:47, 13 paź 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Vanilki bledsze:

Z drugiej strony, po co gdzieś daleko się zapuszczać w nieznane, jak tu na O takie piękne ogrody do podziwiania no pięknie u Ciebie
Ogrodowe wariacje 14:40, 13 paź 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Jejku jak masz pięknie, a ta róża jest obłędna! Podoba mi się wizualizacja rabaty, lepiej niż z Annabellkami chociaż ja je bardzo lubię Ja się muszę rozglądnąć za jakąś nie bardzo wysoką ale sztywną i pionową trawą do donicy przed bramą wjazdową, w sumie teraz jest dobry czas żeby ją posadzić.

Dziękuję Daria Wyobraź sobie, że to nie ja poganiam z powiększeniem rabaty Nie wiem czy jesienią się wyrobimy, może chociaż trawę odwrócimy do góry nogami, a nasadzenia wiosną.
Największy problem tkwi w trawach ozdobnych, które uwielbiam, a mąż niekoniecznie, zwłaszcza nie rozumie fenomenu hakonek no cóż popracuję nad tym i trawy muszą tam być

Teraz fajny czas na sadzenie traw bo doskonale je widać

Tajemniczy Ogród 14:30, 13 paź 2022

Do góry
Vanilki bledsze:

A anabelki zupełnie blade:

I takie tam:
Tajemniczy Ogród 13:45, 13 paź 2022

Do góry
Kilka dni dzieli te zdjęcia od siebie (oba robione w październiku), a klon Ginnala zakończył już swój wspaniały pokaz:

Diamand Rouge nadal świecą, ze wszystkich moich hortensji najdłużej trzymają jesienią kolor. Warunek - muszą rosnąć w słońcu, żeby w ogóle kwitły. Przetestowałam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:29, 13 paź 2022

Do góry

Zobacz Sylwia to moje kupione chyba to samo

Mój ogrodowy pamiętnik 13:15, 13 paź 2022

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Kolejne etapy jesieni.

Agusia piękniś jakich mało w słoneczku pewnie nieźle świeci
U Nas też są suchelce na tujach - w tym roku wyjątkowo dużo - ale faktycznie chyba po cięciu, choć może i susza zrobiła robotę - Ja mam sporo brabantów - to są tak zaszyszkowane że masakra - Mnie ostatnio sąsiadka pytała czy usychają? czy je pryskam? po pewnie jakaś choroba - nie pryskam, wiosną wróci ich piękność
Buziaki przesyłam.

Moje szmaragdy w tym roku też są zaszyszkowane. Susza na pewno daje im się we znaki.
Ale tak jak mówisz wiosną wrócą do normy.
Tuje teraz są passe zauważyłam. Wszyscy je potępiają w czambuł i trochę mnie to wkurza mówiąc szczerze .
Ptasi gaj 13:14, 13 paź 2022

Do góry
Bylismy też u Kapiasa w drodze powrotnej. Ogród jesienny zadbany i ładny. Mam fotki w drugim telefonie i trzeba zgrać.
Kupiłam takie marcinki. Podobne do tych co ma Sylwia. Niech oceni.

One mają ciemniejszy kolor tutaj wyszły takie jaskrawe
Ptasi gaj 13:10, 13 paź 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Koronka koniakowska - mistrzyni nad mistrzyniami dziergała, przepiękna, ciekawe jaki był cel, czy znaleźć się w KG? Czy bardziej praktyczny?

Bożenka pewnie jeden KG. Możesz przeczytać ile góralek ja dziergalo na stronie chyba Jaworzynki.
Słuchajcie byłam zszokowana tyle się mówi o tym Koniakowie, że koronkarki w każdym domu a tu jeden sklep otwarty może się mylę.

Stringi też byly, ale nie pokazuje foty (męskie i damskie) bo to nie miejsce. Wyrzucili by mnie z forum.

Zaprowadził nas do niego przewodnik tam każdy każdego poleca, aby dutki zarobic.
Dużo czasu spędziliśmy w autokarze więc nie było specjalnie czasu na chodzenie po sklepach.

Pogoda była piękna oprócz wtorku. Jednak mgła po południu opadła i słońce zaświeciło.
Jak w góry to tylko jesienią

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 13:09, 13 paź 2022

Do góry
Siedząc w kolejce do lekarza "zaprojektowałam" rabatę z tym cisem
Od lewej:
- trawa odmiany nieznanej, chyba miskant z dużą ilością białego koloru - mam jedną sztukę, którą męczę w doniczce
- dużo hortensji Annabelle (te białe bazgroły) - nie mam jeszcze
- przed hortensjami cis - już prawie kupiony
- hortensja kosmata - kwitnie na fioletowo - nie mam
- przed hortensją kosmatą - klon palmowy nn o pomarańczowych liściach
Dołem różna drobnica, którą zgromadziłam: hortensje ogrodowe, irysy syberyjskie, hosty limonkowe i pstrokate, żurawki, Carex Ice dance. O takie klimaty:
https://in.pinterest.com/pin/140806228538088/
https://in.pinterest.com/pin/801288958716185291/

W dalszej części rabaty, już przed tarasem, byłyby róże.

Co myślicie?

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:28, 13 paź 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Przyszły zamówione trzcinniki Brachytricha. Nieco jestem zawiedziona, bo po sadzonkach za 24 zeta za sztukę w 2-litrowych doniczkach spodziewałam się więcej. Planowałam je dzielić wiosną . Chciałam zamówić 5-litrowe, ale już nie było, może dobrze... Miałam nie robić zamówień internetowych, ale nigdzie stacjonarnie nie znalazłam tych traw. In plus zapisuje błyskawiczna dostawę i bardzo dobrze zalakowane rośliny.

Takie mikrusy. Nie będzie czego dzielić

Tu masz dużo tańsze sadzonki: https://albamar.pl/trawy-ozdobne/319-trzcinnik-krotkowlosy-calamagrostis-brachytricha-9503290976259.html?search_query=Trzcinnik&results=5
Ogrodowe wariacje 12:27, 13 paź 2022

Do góry
Trawy trzcinnik Hildebrand mają świetny kolor o tej porze roku, o taki efekt mi chodziło Jak powiększę rabatę pod brzozą to je podzielę o będzie więcej

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:19, 13 paź 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Przyszły zamówione trzcinniki Brachytricha. Nieco jestem zawiedziona, bo po sadzonkach za 24 zeta za sztukę w 2-litrowych doniczkach spodziewałam się więcej. Chciałam zamówić 5-litrowe, ale już nie było, może dobrze... Miałam nie robić zamówień internetowych, ale nigdzie stacjonarnie nie znalazłam tych traw. In plus zapisuje błyskawiczna dostawę i bardzo dobrze zalakowane rośliny.

Takie mikrusy

Judith napisz proszę na priv gdzie nie zamawiać bo też mam je w planie cena konkretna.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:13, 13 paź 2022

Do góry
Przyszły zamówione trzcinniki Brachytricha. Nieco jestem zawiedziona, bo po sadzonkach za 24 zeta za sztukę w 2-litrowych doniczkach spodziewałam się więcej. Planowałam je dzielić wiosną . Chciałam zamówić 5-litrowe, ale już nie było, może dobrze... Miałam nie robić zamówień internetowych, ale nigdzie stacjonarnie nie znalazłam tych traw. In plus zapisuje błyskawiczna dostawę i bardzo dobrze zalakowane rośliny.

Takie mikrusy. Nie będzie czego dzielić
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:21, 13 paź 2022

Do góry
Widok z góry jest jeszcze pustawo ale to do dopracowania.

W planach na ten rok mam jeszcze dosadzenie cebulowych, może uda się skonstruować ścieżkę w drugiej części ogrodu i przesadzić brzozy.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:15, 13 paź 2022

Do góry
Jeszcze troszkę zdjęć i już nie zamęczam

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:08, 13 paź 2022

Do góry
Stwierdzam, że jesień jest zdecydowanie najbardziej fotogeniczną porą roku Normalnie oszalałam i nic nie robię tylko zdjęcia, miejsce w telefonie wyczerpuje się coraz szybciej
Koty pilnują ogrodu po wcześniejszej walce

Jabłuszka jakieś niewydarzone w tym roku, chyba jakaś choroba dopadła jabłonki, wypuściły dużo wilków, można je teraz przyciąć czy lepiej na wiosnę? Grabowa coś czuję, że będzie należeć do moich ulubionych rabat.

To też Garden of Roses, tym razem bardziej różowa niż na wcześniejszych zdjęciach.
Motylki nie odpuszczają
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:58, 13 paź 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Dario, czy Ty masz dwie ławki? Zawsze myślałam, że ławka stoi za domem
Front oszalał, w ogóle ogromna praca. Musisz być zadowolona Lubię tu zaglądać.
Róża cytowana kilka postów wyżej i mnie zachwyciła. Jak się nazywa? Piękne zdjęcie jej zrobiłaś

Martuś mam jedną ławkę od początku stoi w tym miejscu, w sumie dziwne, że za pierwszym razem trafiłam z miejscówką. Lubię na niej przysiadać i gapić się na rabaty, to był strzał w dziesiątkę! Róża to Garden of Roses, nieskromnie powiem, że mi to zdjęcie też się podoba, zwłaszcza połączenie koloru róży z nasionami stipy. Cieszę się, że lubisz do mnie zajrzeć, a mnie cieszy, że chcecie mnie odwiedzać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies