Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród ogrodniczki 08:35, 19 lis 2013

Do góry
Teraz wam pokażę co jest na obrazie który dałam do oprawienia.

A to efekt prac do dnia wczorajszego: ściany,podłoga,sufit podwieszany z oświetleniem,karnisze(jeszcze nie wszystkie) ,kupiony nowy zegar i oprawiony obraz.

Brakuje listew przypodłogowych,reszty karniszy i firanek.

Aaaa...I jeszcze brakuje mi waszych pomysłów.
Jak macie jakieś pomysły to poproszę.
Ja mam jeszcze jedną rycinę do oprawienia.
Tylko mniejszą.
Jest na niej widok rynku pewnego miasta.
I nie wiem czy dać też do oprawienia i powiesić w salonie?
Na razie może skupię się na firankach.
Jutro ma przyjść pani z firankami,zasłonkami i pomysłami na to.
Ale ja się skłaniam ku dużej prostocie.
Bez falbaneczków i pierdółeczków...
Co wy na to?
Potrzebuję wsparcia.

Pszczelarnia 02:42, 19 lis 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
czytałam że zamieniasz tawuły z pod brzóz na Anabelki. to bardzo łądne połaczenie. Same Anabelle, w większej ilości?

Magnolio,
Ty jak Anioł Stróż naszych ogrodowych problemów. Otóż doszłam do wniosku (o czym wspomniałam na wątku u Ani ASC), że jednak nie tak bardzo lubię te złote tawuły kwitnące na różowo umiejscowione pod brzozami. Może jak je znowu zobaczę w pełnej krasie, to mi serce zmięknie. Nie wiem, jak masywne 'Anabelle' pod brzozami będą się miały do nieodległej rabaty bylinowej. Chodzi mi o osiągnięcie wrażenia spójności w przestrzeni. I różnorodności. Będę wracać do tej rabaty, bo to tzw. front robót w przygotowaniu, po prawej stronie widać 2 brzozy w jednej linii.

A tutaj zaczyna się hortensjowy kawałek od byliowej w stronę brzóz:

Znowu na wsi 01:09, 19 lis 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Wrzesień br., ogólny zarys jest

Jola, bardzo nietuzinkowa robótka! Oryginalne rozwiązania przestrzenne. Podziwiam. Kamień, żwir, różnice poziomów i prosty czytelny układ. A lada moment będą nas zachwycać zdrowo i porządnie przycięte liściaste i troszkę iglastych na zimę. Byliny, trawy i róże już są.
A ta róża rozchylona z żółtym - jak się nazywa? Może pytałam kiedyś o nią ale nie pamiętam nazwy tej piękności.
PS "M. troszkę pomagał" - to też klasyka ogrodowiskowa.
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:33, 19 lis 2013

Do góry
Tak sobie siedzę i patrzę na ten mój wątek i widzę, że 31 października minęło 3 lata jak jestem z Wami jak ten czas leci dobranoc wszystkim
Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 00:24, 19 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pierwszy raz słyszę o tej roślince Grzesiu jest śliczna, żeby nie te liście to pomyślałabym, że to miecznica wąskolistna, bo ma bardzo podobne kwiatki pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:26, 18 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

no to rabaty obsadzane latem, dziś w jesiennej odsłonie

Irenko te fotki rewelacyjne - trawki w takiej ilości robią klimacik - te sosny Ci ich nie zasypią? u mnie strasznie sosny sypią igliwiem
Ophiopogon 'Silver Mist' - konwalnik 23:19, 18 lis 2013

Do góry

U mnie świetnie sobie radzi razem z trawami nad oczkiem.
Po prostu ogród... 23:11, 18 lis 2013

Do góry
Sezon ogrodowy miał być zakończony, ale jak tu nie kupić jeszcze cebulek jak po złotówce są i wołają bierz nas no to wzięłam parę torebek do koszyka

I znowu sadzenie mnie czeka, mus zdążyć w tym tygodniu, bo od następnego podobno mrozy i śnieg, brrr
ogrodoweimpresjejolki 22:15, 18 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Dziękuję Edytko za odwiedziny

Kolorów coraz mniej, nawet mój suchy bukiecik z kwiatów rozchodnika okazałego bury. Bury, ale mi się podoba

Dzisiaj u nas tak pochmurno, że musiałam powyższe zdjęcie zrobić z lampą błyskową

Podoba mi się ten bukiet i to bardzo!

że ja na takiego pomysła nie wpadłam, aby go cichnąć do wazonu!

Może będę w tym tygodniu na działeczce to sobie też machnę

Byłam u neurologa dzisiaj Jolu , powiedział ,że idzie ku dobremu
W ogródku Ani 22:05, 18 lis 2013

Do góry
annawu napisał(a)

Trochę kolorów lata.

A jejku, absolutne cudo! Coś pięknego. Pięknie stonowane barwy.

ogrodoweimpresjejolki 21:58, 18 lis 2013

Do góry
Bogdziu, u mnie wszystkie 2 klony już łysiutkie
Pojedyncze kolorowe listki utrzymały się jeszcze na bodziszku. Za to zielone liście w dobrej kondycji maja chwasty, którym chłodne , mokre powietrze nie przeszkadza we wzroście ...

Blaski i cienie nowego życia 21:56, 18 lis 2013

Do góry
Ula pozdrawiam i gratulację z 400

W ogródku Ani 21:56, 18 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Niesamowity!!!

To racja, bardzo go uwielbiam, wyrasta ponad 1,2 czasami muszę zastosować podporę, a mam jeszcze w kolorze białym.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:56, 18 lis 2013

Do góry
Luki napisał(a)

ale energetyczny zestaw
ogrodoweimpresjejolki 21:49, 18 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Karola, Bogdziu, widać o tej porze roku słonko ma mały zasięg, bo do promyki nie dotarły

to Ci zostawie resztki liści mojego klona palmowego które w słoneczku ładnie wygladały.

Rododendronowy ogród II. 21:40, 18 lis 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Bożenka TY chcesz koty dusić . to my cię za przykład miłośniczki mamy a ty się w Cejrowskiego bawisz a gdzie poprawność polityczna ......
ja to co innego , bo kreta to własnoręcznie ........ale humanitarnym sposobem ..w łeb .

u mnie też cebule czosnków już na 15 cm. ale przecie zima to ten pęd wymrozi a na wiosnę wzejdą nowe.

kwiaty azali na wiosnę to wcale nie gorsze od RH . a te pomarańczowe maja obłędny zapach .

Żebyś Ty zobaczyła jak mam zasrany trawnik jak stopnieje śnieg to byś zrozumiała dlaczego mam kotów dosyc. Wiadomo ze sie pozłoszczę ale nie uduszę bo ja nie taka zresztą one by sie złapac nie dały bo to dzikie koty , do człowieka nie podejda.
Jeśli chodzi o czosnki to wątpię zeby na wiosnę znów wyrosły , u mnie wszystko co wyrosło w inne lata to zmarzło i było na straty.
Dwa ogrody 21:35, 18 lis 2013

Do góry
Nie ma dziś Mariolki to ja wstawię zdjecia z Jej ogrodu (chociaż cztery). Jej ogród (ten stary) jest podzielony jak to sie określa ,,na pokoje" , jest ich kilka , wszystkie bardzo ciekawe.

Pszczelarnia 21:35, 18 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A nowe kupiłam i posadziłam. Nic tylko czekać aż się zespolą. Ale będzie to czekanie czynne: trzeba pilnować podlewania, bo cisy rosną pod starym jesionem.

Co za ład i konsekwencja!
Rododendronowy ogród II. 21:33, 18 lis 2013

Do góry
Bożenka TY chcesz koty dusić . to my cię za przykład miłośniczki mamy a ty się w Cejrowskiego bawisz a gdzie poprawność polityczna ......
ja to co innego , bo kreta to własnoręcznie ........ale humanitarnym sposobem ..w łeb .

u mnie też cebule czosnków już na 15 cm. ale przecie zima to ten pęd wymrozi a na wiosnę wzejdą nowe.

kwiaty azali na wiosnę to wcale nie gorsze od RH . a te pomarańczowe maja obłędny zapach .
ale czad ja u ciebie a ty u mnie . hakone już się nie przejmuję . w ogóle już ogrodem się tak bardzo nie przejmuję ...niech sobie rośnie . nie wszystko musi wyglądać jak w katalogu . rośliny też mają gorsze i lepsze lata . już to zauważyłam
Ophiopogon 'Silver Mist' - konwalnik 21:11, 18 lis 2013

Do góry
Witam. Czy ktoś miał do czynienia z taką rośliną ?

Na doniczce widnieje nazwa:

Przypuszczam że jest to odmiana Silver Mist. Zastanawia mnie jak się obchodzić z tą rośliną bo nie znalazłam o niej za wiele informacji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies