Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 18:47, 25 lut 2014

Hortusie obcięte, patyczki w słoikach na Anię czekają. Pusto bez tych brązowych suszek. Rozchodnik też już wyłazi.

Poczyściłam trochę rabaty z jesiennych liści, M doszedł do wniosku, że miejsce, na którym na stanąć huśtawka to góry i doliny, czas się za to zabrać. Przekopał kawałek trawnika, wywałował, zagrabił i zaryzykował...posiał trawę. Ciekawe co z tego wyjdzie.

Wprawdzie niskich irysków nie widać wcale, ale czosnki i tulipany jednak zaczynają.

boguslawa_ma... 18:52, 25 lut 2014

Jenak znalazłaś czosnki
Kindzia 18:55, 25 lut 2014

I naszło mnie...jutro przesadzę klony Golden Globe na skarpę. To jedyne miejsce, na którym nie będzie je przypalać południowe lipcowe i sierpniowe słońce. Chyba nie bardzo to będzie wyglądać, ale na razie nie mam zupełnie gdzie...Niech czekają, przecież ich nie wywalę.
I tak za jednym zamachem wypadało by ruszyć Nigrę i posadzić ją na miejsce wskazane przez Danusię, żeby zasłonić taras od balkonu sąsiada. Potem Ula ogrodowe hortki zabierze i cały róg do zagospodarowania mi zostanie
Na pewno wysoko szczepioną wiśnię Umbraculifera tam posadzę i hortusie bukietowe, vanilki.
Mam tam też malutkie tawułki, też do przesadzenia są. Czyli na ich miejsce coś też trzeba będzie. Nie będzie mi się nudzić
Kindzia 18:56, 25 lut 2014

ewa004 napisał(a)
Ja jeszcze róż nie ruszam ,czekam na forsycje

Ja swoich jeszcze też nie, nie chcę się pospieszyć. W lutym?????
Kindzia 18:58, 25 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Moje forsycje jeszcze spią ale jak bedzie tak ładnie jak dziś to pewnie się obudza.Pozdrówka Kasiu.

W słońcu ciepło było, nawet z jednej warstwy się rozbierałam, ale w cieniu już tak pięknie nie było.
Jedno jest pewne, z różami, lawendami i wrzosami czekam jeszcze.
Kindzia 19:00, 25 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Jenak znalazłaś czosnki

Właściwie M znalazł, jak zaczęłam marudzić, że u Ciebie już są, a moich nie widać...to mi pokazał. Nie wszystkie jeszcze wychodzą, ale zaczynają
Kasik 19:18, 25 lut 2014

Kasieńko ja swoje różyczki pociachałam, kopczyki rozprowadziłam, rabatki uporządkowałam.

Takie - 3, -4, nad ranem mam nadzieje, nie zaszkodzi. Hortki ucięłam, patyczki muszę powkładać do ziemi, a z lawendą i wrzosami poczekam, bo delikatniejsze.

Buziak
Kindzia 19:44, 25 lut 2014

Kasik napisał(a)
Kasieńko ja swoje różyczki pociachałam, kopczyki rozprowadziłam, rabatki uporządkowałam.

Takie - 3, -4, nad ranem mam nadzieje, nie zaszkodzi. Hortki ucięłam, patyczki muszę powkładać do ziemi, a z lawendą i wrzosami poczekam, bo delikatniejsze.

Buziak

Toś kawał odwaliła ... u Was cieplej jednak, ja jeszcze poczekam. Jakoś mnie ten luty jeszcze nie przekonał do siebie.

Jak dzisiaj ogarniałam jeżówki, to widziałam już zielone zaraz pod powierzchnią ziemi...no nie wiem, jakoś za wcześnie mi się wydaje...
Kaptury na hortusiach ogrodowych też jeszcze mam i na magnolii, poczekam z tydzień, zobaczę długoterminową pogodę i wtedy zdecyduję
Kasik 19:52, 25 lut 2014

Kindzia napisał(a)

Toś kawał odwaliła ... u Was cieplej jednak, ja jeszcze poczekam. Jakoś mnie ten luty jeszcze nie przekonał do siebie.

Jak dzisiaj ogarniałam jeżówki, to widziałam już zielone zaraz pod powierzchnią ziemi...no nie wiem, jakoś za wcześnie mi się wydaje...
Kaptury na hortusiach ogrodowych też jeszcze mam i na magnolii, poczekam z tydzień, zobaczę długoterminową pogodę i wtedy zdecyduję

jakoś na odwagę mnie wzięło. A że dużo roboty przed nami, po pracy prawie nic w ogrodzie już nie da się zrobić bo jeszcze chłodno, to w sobotę zaszalałam.
malgorzata_s... 19:56, 25 lut 2014

Ja hortki odkryłam bo takie wielkie pąki że liście zaraz wystartują. Może bez przykrycia trochę zwolnią.
Wszystko mi już wyłazi jak u ciebie. Floksy już od spodu puszczają. Całuski zostawiam.