Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

bacowa 21:28, 24 lut 2014

Karola też mamy dylematy działkowe na tapecie , za siatką jest 67 arów do kupienia od agencji.
Kupić,nie kupić ,oto jest pytanie ?

.
posiałam dziś werbenę od Kris ,zobaczymy co wyrośnie.
pozdrówka
popcorn 08:08, 25 lut 2014

Justynko, też się uśmiałam
Ewo, 67 arów? mnóstwo miejsca! Kupujcie!
Za chwilę obcokrajowcy będą mogli legalnie (bez podstawionych polskich firm) kupować ziemię, więc na pewno nie stracicie, moim zdaniem

Moja werbena, siana miesiąc temu, nie wykiełkowała. W multipalecie z ponad 30 komorami tylko 2 wykiełkowały mam nasiona ubiegłoroczne, spróbuję jeszcze je posiać!

Miłego dnia! Ale mam lenia. Straciłam serce do tej firmy, chyba trzeba się rozejrzeć za czymś nowym.
Margarete 09:47, 25 lut 2014

popcarol napisał(a)
Justynko, w sumie nie ma co narzekać. U nas też lekki minusik rano. Niech tak będzie. Jeszcze tydzień-dwa i wiosnę poproszę
U moich Rodziców pod Oświęcimiem kwitną krokusy Więc już niedługo, już za momencik

U mnie tez juz pierwsze krokusy kwitną, póki co żółciutkie....
Juz czuc w powietrzu wiosnę, a ptaki w lesie robia duzy tumult i ruch.........
popcorn 09:55, 25 lut 2014

Małgosiu, ale fajnie! Czekam na moje Posadziłam 200 cebulek jesienią, ale już widzę że może połowa rośnie, resztę pewnie nornice skonsumowały przez zimę:/ Dobrze że wszystkie inne cebulki mam w koszyczkach...

też dzisiaj słyszałam rano ptaszki Czekamy na wiosnę, póki co pogoda suuper!

Buziaki na dobry dzień!
k.
WilczaGora 10:00, 25 lut 2014

a ja muszę się uporać z nornicami, bo rozpanoszyły mi się prawie po całym ogrodzie
przez nie, nic nie sadziłam jesienią
popcorn 10:08, 25 lut 2014

Wilcza, ja nie mam pomysłu jak je wygonić. Rozsypywaliśmy trutkę, kot sąsiadów przynosi co jakiś czas złowioną... pies by się przydał, może?

Ja sadzę cebule w koszyczkach, choć raz mi się zdarzyło że jedna mądrzejsza wlazła do koszyczka od góry i pożarła wszystkie tulipki:/

Buziole!
k.
WilczaGora 10:10, 25 lut 2014

popcarol napisał(a)
Wilcza, ja nie mam pomysłu jak je wygonić. Rozsypywaliśmy trutkę, kot sąsiadów przynosi co jakiś czas złowioną... pies by się przydał, może?

Ja sadzę cebule w koszyczkach, choć raz mi się zdarzyło że jedna mądrzejsza wlazła do koszyczka od góry i pożarła wszystkie tulipki:/

Buziole!
k.

u nas dokładnie tak samo...całe lato i jesień je "dokarmialiśmy"
koty sąsiadów też pomagały...zobaczymy na wiosnę jak się sprawy mają
Margarete 10:11, 25 lut 2014

popcarol napisał(a)

Buziole!
k.

Nie strasz ...... ja posadziłam jesienia łącznie ponad 400 cebul wszystkiego..... zeby tylko mi ich nic nie zeżarło. Psa mam, lata co dzien po ogrodzie i w zimie tez latał.Myslisz że to zadziałało na nornice ? kota maja sadsiedzi ale łazi i po naszym terenie więc...?!
popcorn 10:13, 25 lut 2014

Małgoś, ale sadziłaś w koszyczkach, czy bez? Ja w koszyczkach - jeden koszyczek mi opróżniły chyba na 30 wszystkich, więc nie jest źle. Bez - miałabym obawy... krokusy mi zeżarły w tę zimę- 50% chyba że to wilgoć/zgnilizna?

Buziaki
Mathildis 18:48, 25 lut 2014

popcarol napisał(a)
Rh coś obgryzło, pozostałe 2 ledwo zipią (chyba oddam Teściowej, rok temu jej spaliłam nawozem 2 spore krzaki:/

A tu kolejne ciemierniki gotują się do kwitnienia

Piwonia krzewiasta nie zmarzła (nie wiem jak pozostałe 3, jeszcze mniejsze, ubiegłoroczne nabytki - nie widać pąków:/

A to kupowana razem z Bożenką w Kutnie na targach, szachownica perska (posadziłam je w doniczkach, kolejne 2 doniczki- nie wiem gdzie, zapomniałam

Nie przykrywane żurawki całkiem nieźle wyglądają (te przykryte włókniną nadal przykryte

Wiosna daje czadu