Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Między pasjami 19:33, 05 lis 2013

Do góry
Witam Jolu serdecznie cieszę się że jesteś masz wspaniałe pasje super że wstawiasz swoje dzieła właśnie tutaj szybciej się oglądnie i podziwia piękny koń domeczek super i urwiski jak malowane pięknie i kolorowo u ciebie Na powitanie kwiatuszki zostawiam Uściskuję
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:31, 05 lis 2013

Do góry
Ja w pierwszym roku uprawy róż też zrobiłam parę błędów...zima wtedy była łagodna, ze śniegiem, to mi wybaczyły

Tak, kopczyki dopiero jak już w nocy poniżej -5 stopni będzie.
Wspomnienie lata dla Ciebie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:14, 05 lis 2013

Do góry
Haniu!

Nie znam jeszcze dobrze regulaminu "Ogrodowiska", więc nie wiem na ile mogę sobie pozwolić jesli chodzi o inne tematy aniżeli uprawa ogrodu. Ale myślę że Danusia nie bedzie mi miała za złe, jak od czasu do czasu wstawię jakieś moje prace art. A jeśli o Ciebie chodzi Haniu, to znam Cię już od roku i Twoją rodzinę a także wnuki. Znam wszystkie twoje posty od początku do końca i jestem pod wrażeniem, bo nie zam takiej osoby, do której się garnie tyle ludzi i która ma dla każdego radę, pocieszenie, czas i wyrozumiałość. A twoje poczucie humoru, zawsze zostawia uśmiech na każdej twarzy. Zazdroszczę Ci tego z całego serca, bo ja byłam kiedyś też duszą towarzystwa, ale wydarzenia ostatnich lat, zgasiły nieco mój usmiech, a to tak wiele znaczy i jest najlepszym lekarstwem na wszystko. Może teraz tu na "Ogrodowisku", znajdzie się kilka bratnich dusz, które dodadzą sił do twórczej pracy. Pozdrawiam i buziak!

To ostatni w tym roku

Ps. Haniu! nie wiem jeszcze jak się wysyła odpowiedźi: czy na Twój post? czy na swoim a może i tu i tu, tak teraz zrobiłam, ale nie wiem czy dobrze....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:13, 05 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ja tam wolę inne pieszczoty...niż dupsko w różach Ale moje róże to może mniejsze arystokratki... zwierzęta upodobniają sie do właścicieli.. to może i róże też ???

Mi gałązki anabelki przysypały się korą.. i wszystkie sie ukorzeniły...część nawet na szmacie Oddarłam je z tej szmaty.. posadziłam w miejsce docelowe i rosna sobie w najlepsze.. Przesadzałam kwitnące wiec trochę oklapły, ale się przyjęły.
Sorki Madżen, że u Ciebie foto, ale takie mam anabelki z gałązek które sie ukorzeniły przysypane korą

Jak foto Madżen przeszkadza to usunę...

Anula ani sie waż usuwać
Zatem trzeba przysypywać !!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:10, 05 lis 2013

Do góry
bacowa napisał(a)

Spróbuj teraz przysypać gałązkę, ukorzeni się na 100%, a w przyszłym roku będziesz miała swój przychówek .

to przysypana jesienią zeszłego roku gałązka limki.
pozdrawiam Ewa

Wsadziłam po jesiennym przycięciu kilka patyków, jedną wiotką gałązkę przysypałam. Zobaczymy jaki będzie efekt.
W cieniu - zacieniona 19:08, 05 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Widzę Bogusiu, że tak pięknej chwili dzisiejszej miałaś okazję do spacerku, a nie padało u Was? pozdrawiam i zostawiam jeszcze jednego kwiatka z dzisiejszego ogrodu to Camelot buziaczki
Aniu...taka delikatna ...dziękuję.Dzień był piękny ale i mniej radosny...
........................................................
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:08, 05 lis 2013

Do góry
Przeważnie pada w nocy to w dzień lekkie blotko w ogrodzie się robi, ale skończyć muszę inne żurawki
kwitnie jeszcze jeżówka
lobelia różyczki
ale jest jeszcze pełno pączków, no i jeszcze rozchodnik
a to mój grudzień
Ogrodowe zacisze 19:07, 05 lis 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Mnie bardzo podobał się kamienny placyk, a na nim liatria. Jadę z lekkim niepokojem w piątek na działce. Jak byłam ostatnio to padało, może nie wyschło tak przez ten tydzień. Też życzę spokojnego, życiodajnego deszczyku.

Bożenko!
Pozdrawiam serdecznie

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:01, 05 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, u mnie też wszystko wsadzone i przesadzone. Ale do końca sezonu jeszcze trochę pracy ogólnej (liście, kompost, obornik, koniecznie przyciąć krawędzie trawnikowi wszędzie, bo trawsko urosło za bardzo).

U mnie też jakieś dosadzanie cebulek, skończenie wsadzania host i zmiatanie liści, bo od sąsiadów nawiewa, sama wszystko robię to trochę mi schodzi to zdjęcie z wczoraj, dzisiaj już tych donic nie ma w ogrodzie
dzisiaj wsadzałam do ziemi żurawkę Maroon Blush
bodziszki: czerwony lamcastriense i popielaty Purple Pillow, no i cebule lilii, tulipków irysów niskich i inne a to kwiatek primuli ausicula Bartl
Między pasjami 19:01, 05 lis 2013

Do góry
Haniu!

Nie znam jeszcze dobrze regulaminu "Ogrodowiska", więc nie wiem na ile mogę sobie pozwolić jesli chodzi o inne tematy aniżeli uprawa ogrodu. Ale myślę że Danusia nie bedzie mi miała za złe, jak od czasu do czasu wstawię jakieś moje prace art. A jeśli o Ciebie chodzi Haniu, to znam Cię już od roku i Twoją rodzinę a także wnuki. Znam wszystkie twoje posty od początku do końca i jestem pod wrażeniem, bo nie zam takiej osoby, do której się garnie tyle ludzi i która ma dla każdego radę, pocieszenie, czas i wyrozumiałość. A twoje poczucie humoru, zawsze zostawia uśmiech na każdej twarzy. Zazdroszczę Ci tego z całego serca, bo ja byłam kiedyś też duszą towarzystwa, ale wydarzenia ostatnich lat, zgasiły nieco mój usmiech, a to tak wiele znaczy i jest najlepszym lekarstwem na wszystko. Może teraz tu na "Ogrodowisku", znajdzie się kilka bratnich dusz, które dodadzą sił do twórczej pracy. Pozdrawiam i buziak!

A to dla Ciebie....ostatni w tym roku
Ogrodowe zacisze 18:57, 05 lis 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Marysiu czekamy na najświeższe wiadomości i zdjęcia z Twego Zacisza
Pozdrawiam serdecznie

Martusia!
Miło Cię tutaj widzieć. Zapraszam, jak tylko wrócisz z wyjazdu.

W cieniu - zacieniona 18:52, 05 lis 2013

Do góry
Widzę Bogusiu, że tak pięknej chwili dzisiejszej miałaś okazję do spacerku, a nie padało u Was? pozdrawiam i zostawiam jeszcze jednego kwiatka z dzisiejszego ogrodu to Camelot buziaczki
Ogrodowe zacisze 18:48, 05 lis 2013

Do góry
adom1206 napisał(a)
bajkowe to twoje zacisze

Pozdrawiam serdecznie!
Ogrodowe zacisze 18:39, 05 lis 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Marusiu i ja jestem ciekawa podobnie jak Ulka czy masz coś pod kamieniorkami . planuje podobny placyk zamiast trawy w przedogródku

Witam Cię Alinko!
Kamienie są ułożone na piasku. W szczelinach jest nieco ziemi, żeby karmniki miały w czym rosnąć.

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:36, 05 lis 2013

Do góry
Justyna zawsze można próbować się dogadać

albo i nie

Ogrodowe zacisze 18:33, 05 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Puk, puk, gdzie się podziewa właścicielka tak pięknego, zachwycającego ogrodu, witam Cię po raz pierwszy, ja tak jak Małgosia smutaska z avatarka powyżej przychodzę do Ciebie z powitań, jak już będziesz to ucałuj od nas Basterka

Dzień dobry, już jestem.
Basterka ucałowałam A jaką ma teraz rozmarzoną minę...

Ogrodowe zacisze 18:29, 05 lis 2013

Do góry
Tosia napisał(a)
Witaj Marysiu

Odwiedzam sobie ogrody w okolicy Krakowa. Pięknie tu u Ciebie. No i "Grecja" na miejscu

Tosiu!
Bardzo mi miło. Dzięki za odwiedziny.Zapraszam do mnie i życzę powodzenia w realizacji Twoich projektów.

Ogrodowe zacisze 18:26, 05 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Co tak cicho w tym Zaciszu?
Zostawiam pozdrowienia jesienne

Aniu!
Nie nadążam przywitać się ze wszystkimi
Te jesienne drzewa wyglądają jak najpiękniejsze kwiaty

W kamiennym kręgu od początku 18:24, 05 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Bogusiu, odpozdrawiam

Dzisiejsze fotki....nic specjalnego...smutno robi się w ogrodzie

Piękna jesienna nostalgia...to lubię.
W kamiennym kręgu od początku 18:23, 05 lis 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies