Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na betonie 01:08, 25 sty 2014

Do góry
oj, ciężko mi idzie... Już po czarnym, a ja jeszcze w dniu fioletowym tkwię...

Szmaragdowy Zakątek 00:57, 25 sty 2014

Do góry
Nikito, może da się tam wkomponowac kolejne koło, co by nawiązać do tego koła z kostki. Wierzbę masz posadzoną w żwirze, może zrobić koło żwirowe z kilkoma rozrzuconymi małymi czerwonymi berberysami i czyms jasnym pod wierzbą? Liliowce kwitnace na biało? albo jakies jasne krzewy z grubsza kuliste? albo kepy trawy ozdobnej? a w tych kepach schowane kilka dużych czosnków?
A w tej dalszej części usunąć juki i co tam jeszcze jest i posadzić duże czerwone berberysy, wyższe od rododendronów. Moze 'Red Chief', albo nawet jakiś berberys ottawski. Trochę słabo widać co tam jeszcze jest.

Na tej małej rabatce pod ściana możesz dac macierzankę jako zadarniacz i przeciągnąc to zadarnienie aż na druga stronę ścieżki z płyt, pod koło. Cisy jakos tak nie bardzo.

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:56, 25 sty 2014

Do góry

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:47, 25 sty 2014

Do góry

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:37, 25 sty 2014

Do góry

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:31, 25 sty 2014

Do góry
Fioletowo mi

Kolorowy ogród na piasku 00:19, 25 sty 2014

Do góry
Sara jest piękna miałam w rajskim i zdjęcia też mi zostały a Wam zostawiam linka http://www.ofts.com/photo/dl_view.html

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:43, 24 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Latem 2013 powiększyłam stan posiadania .. o takei cuda.. i jeden jeszcze opisany jako pełny bez nazwy... ale nawet nie pamiętam koloru i nie zapisałam
Liliowiec Salieri
Liliowiec Lady Newa
Liliowiec Tarantula
Liliowiec Mormon Spider
Liliowiec Red Rain
Liliowiec Siloam Double Classic
Liliowiec Red Suspenders

Ceny były przyzwoite.. pani sprzedaje blisko mnie... czekam na to jak zakwitną Jak tak, to chyba majątek zostawię u Pani ... a ma ona cudeńka .... tym razem głownie pająki kupowałam. BO do tej pory kupiłam kilka, I żaden nawet koło pająka nie leżał.

Sadzonki dostałam takie ..

Cierpię na dużo chorób. zakaźnych.. wiec idę do łóżeczka.. i tabletek aż zapomniałam łyknąć ..

piękne sadzonki, a liliowce zaraz wygooglam idź Aneczko do łóżeczka, musisz być zdrowa teraz szczególnie dobranoc
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:24, 24 sty 2014

Do góry
Latem 2013 powiększyłam stan posiadania .. o takei cuda.. i jeden jeszcze opisany jako pełny bez nazwy... ale nawet nie pamiętam koloru i nie zapisałam
Liliowiec Salieri
Liliowiec Lady Newa
Liliowiec Tarantula
Liliowiec Mormon Spider
Liliowiec Red Rain
Liliowiec Siloam Double Classic
Liliowiec Red Suspenders

Ceny były przyzwoite.. pani sprzedaje blisko mnie... czekam na to jak zakwitną Jak tak, to chyba majątek zostawię u Pani ... a ma ona cudeńka .... tym razem głownie pająki kupowałam. BO do tej pory kupiłam kilka, I żaden nawet koło pająka nie leżał.

Sadzonki dostałam takie ..

Cierpię na dużo chorób. zakaźnych.. wiec idę do łóżeczka.. i tabletek aż zapomniałam łyknąć ..
Wilcza Góra 23:21, 24 sty 2014

Do góry
Gra w kolory jest super, widoki są zaraz po kolorach, u Ciebie tych doznań nie brakuje, ale zdrowia Ci życzę i serdecznie Cię pozdrawiam

konik jest cudny
Szmaragdowy Zakątek 23:01, 24 sty 2014

Do góry
Oj Gosiu, ty to jakiś geniusz jesteś - to ja pół dnia siedzę i kombinuję, a Ty myk myk - kolejne pomysły na rabatkę i nawet zdjęcia znalazłaś

Świetny pomysł, żeby z "deską "wyjechać za płyty chodnikowe !!!

Rh raczej nie zasłaniają wejścia do piwnicy (są jakieś 3,5 metra od ściany budynku), a rynny chyba też raczej Rh nie da się zasłonić, bo tam jest kran (jedyny w całym ogrodzie), a obok będę schody prowadzące do drzwi wejściowych.
To drugie zdjęcie zrobiłam stojąc przed hustawką, a to jest jakieś 5 metrów do ściany budynku. Myślałam, żeby wszystkie rośliny połączyć w jedną rabatkę (niczego nie przesadzając - tam jest zamontowane nawodnienie), ale wyszłaby gigantychnych rozmiarów rabata.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Urocze a u mnie sa tylo dwie - a lilie bajeczne pozdrawiam - nowa podgladaczka
Siejsko czarodziejsko 22:30, 24 sty 2014

Do góry
victoriagos napisał(a)
a to moje cudo
prawda ze pięknie kwitnie

ŁOŁ CUDOWNA!!!!!!!!!!!!!!
Czy ona Ci rośnie w gruncie ?
Siedlisko na Podlasiu 22:25, 24 sty 2014

Do góry
hym jak by to powiedzieć ziemi Ci u nas dostatek zagrodzone mamy okolo 30 arów a jest tego więcej ale kto by to zagospodarował no chyba ze TY - bo jak widzialam te Twoje ubiegloroczne zakupy cebulowych to mnie zatkało .U mnie to taki galimatias bo tak wlasciwie to mieszkamy na ślasku w Pawłowicach mąż jest na emeryturze i większość czasu własnie spedza w naszym domeczku na Suwalszczyżnie a ja no cóż jeszcze pracuje i nasz kochany rzad zalatwił mi jeszcze sporo latek pracy to tak z doskoku dolatuję dlatego co mozna to zasypujemy kamieniami bo nie szło z chwastami poradzić co widac na załączonym obrazku

a jak wrociliśmy po miesiacu to załamka - - bukszpanów nie widac z komosy a i tuje ledwie -

ogrodoweimpresjejolki 22:21, 24 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Ale miałaś Jolu fajny dzień takie popisy i prezenty fajnie być babcią

Nooooooooo

I od małego na działce pomagają Oergole pod róze pewnie do dziś nie byłyby skończone, gdyby nie pomogli Dziadkowi

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:19, 24 sty 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
No i na dobranoc ode mnie fiolet

Pamiętacie jeszcze mój czosnkowy zakątek?

Buziaki i pozdrowienia przesyłam

Pamietam gdyz jest zachycający! Takie zdjecia tylko na pinterest
ogrodoweimpresjejolki 22:06, 24 sty 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jolu, wspaniałe też Twoje powojniki
podaj nazwy

Tej jest najstarszy u mnie i jak dotąd NN
Ale każdy kupowany już za czasów Ogrodowiska ma swoje imię

Np. ten to dr Rupel

Szmaragdowy Zakątek 22:03, 24 sty 2014

Do góry

Znalazłam dwa takie zdjęcia tego miejsca...... i szczerze mówiąc i tak nie bardzo wiem jak ta rabatka wygląda bo widzę tam też odpływ z rynien.... Jakbyś znalazła jakieś zdjęcie całości tego kawałka z rabatką i rynną byłoby łatwiej.....

Pomyślałam sobie, że można by ta rabatę "powiększyć" wyjeżdżając z nią za płyty chodnikowe i łącząc z rabatą już istniejąca.
Wysadziłabym też te Rh siedzące w trawie i wkomponowała w rabaty.
Zapach ziemi 21:55, 24 sty 2014

Do góry
A teraz czerwień - niestety najbardziej ubogo jeśli chodzi o ten kolor

Zapach ziemi 21:51, 24 sty 2014

Do góry
Co do do kompozycji w donicach , to jeszcze była druga wersja ,niebiesko-biała , też w trzech donicach - tym razem glinianych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies