Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zapach ziemi

Zapach ziemi

Agnieszka_B 20:56, 24 sty 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Dobrze miec plany, tez mam ich mnostwo ale czy czasu starczy to nie wiem Duzo pracy ale tez i zadowolenia Gdybys potrzebowala cos do sadzenia z kwiatow czy z krzewow to chetnie sie podziele: Pozdrawiam serdecznie

Bardzo dziękuję
U mnie wszystko jest w powijakach z tego powodu ,że przez 4 lata sadziłam głównie różne iglaki bez ładu i składu. Gdybyś rzeczywiście dzieliła jakieś roślinki , to daj znać . Ja niestety nie mam co dzielić na razie. Ale będę wysiewać różne rzeczy , więć chętnie podzielę się wysianymi młodymi roślinami. W ub.r. były to kocimiętka , malwa i naparstnice. W tym roku już tez nasiona różne kupiłam. Chętnie coś odstąpię.
danuta_szwajcer 21:34, 24 sty 2014

Agnieszka_B napisał(a)

Bardzo dziękuję
U mnie wszystko jest w powijakach z tego powodu ,że przez 4 lata sadziłam głównie różne iglaki bez ładu i składu. Gdybyś rzeczywiście dzieliła jakieś roślinki , to daj znać . Ja niestety nie mam co dzielić na razie. Ale będę wysiewać różne rzeczy , więć chętnie podzielę się wysianymi młodymi roślinami. W ub.r. były to kocimiętka , malwa i naparstnice. W tym roku już tez nasiona różne kupiłam. Chętnie coś odstąpię.

Bardzo chetnie W tym roku to chyba wysieje tylko werbene patagonska i śmierdziuchy, jeszcze zobacze zreszta. Tez sadzilam kiedys bez skalu i ladu i dlatego teraz trudno mi to ogarnac, ale lubie ta prace w ogrodzie i te ciagle rewelucje:.Na wiosne dam Ci znac bo duzo mam roznych roslinek a bede przesadzac. a do siebie mamy blisko.
Agnieszka_B 21:51, 24 sty 2014

Co do do kompozycji w donicach , to jeszcze była druga wersja ,niebiesko-biała , też w trzech donicach - tym razem glinianych
Agnieszka_B 21:55, 24 sty 2014

A teraz czerwień - niestety najbardziej ubogo jeśli chodzi o ten kolor

alinak 22:17, 24 sty 2014

zaglądam do ciebie Agnieszko a tu taki pracowity wątek , że sam nie wiem co mam powiedzieć . na wiosnę też się skuszę na żywopłot grabowy . tak dreptałam że w końcu znalazłam miejsce dlań.
a co tam słychać w kwestii murku z pięknej cegły ?bardzo jestem ciekawa efektu .będę kibicować ....
malgorzata_s... 22:24, 24 sty 2014

Kompozycje piękne A te biało pasiaste werbenki to nie wiem czemu z lizakami mi sie skojarzyły Buziaki zostawiam
Agnieszka_B 13:17, 25 sty 2014

alinak napisał(a)
zaglądam do ciebie Agnieszko a tu taki pracowity wątek , że sam nie wiem co mam powiedzieć . na wiosnę też się skuszę na żywopłot grabowy . tak dreptałam że w końcu znalazłam miejsce dlań.
a co tam słychać w kwestii murku z pięknej cegły ?bardzo jestem ciekawa efektu .będę kibicować ....

Powstały już dwa fragmenty murku, a pomiędzy nimi drewniana furtka i brama - cegła stara , drewno surowe. Na wiosnę ciąg dalszy. Zabawne były pytania sąsiadów, którzy nie wierzą nadal w to , że mur nie zostanie otynkowany Uznali go za nieskończony W innych miejscach tubylcy takie stare mury z cegły rozbierają , a my budujemy. Dziwacy po prostu ! - my oczywiście , wszyscy inni normalni
Agnieszka_B 13:19, 25 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kompozycje piękne A te biało pasiaste werbenki to nie wiem czemu z lizakami mi sie skojarzyły Buziaki zostawiam

Przesyłam swoje
Agnieszka_B 13:23, 25 sty 2014

Różne odcienie zieleni

Kindzia 13:47, 25 sty 2014

Przyleciałam Agnieszko Ci w malowaniu pokibicować Jaki kolorek?

Ładne zdjęcia robisz!