Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

barbara_kraj... 23:01, 24 sty 2014

Choroba się pleni
'Żurawica', 'jeżówkowica' teraz 'liliowica', że innych nie wymienię
Ale przyznać trzeba, że roślinki ładniutkie Tylko czy na nasz klimat?
monteverde 23:13, 24 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Aniu astry u mego Pana bylinowego

A o liliowce będę uśmiechać sie do mego brata niech przysyła... i sprawdzam co zakupiłam w 2013.. kobieta ma nadwyżki wypasionych odmian... sadzonki ładne, ale kupowałam po przekwitnięciu i nie wiem czy aby na pewno dobre oznaczone.

ja mam tylko jednego pająka jak go zabrałam namiarów nie mam na te kwiatki
te przesyłki są droższe niż te kwiatki
Mala_Mi 23:24, 24 sty 2014

Latem 2013 powiększyłam stan posiadania .. o takei cuda.. i jeden jeszcze opisany jako pełny bez nazwy... ale nawet nie pamiętam koloru i nie zapisałam
Liliowiec Salieri
Liliowiec Lady Newa
Liliowiec Tarantula
Liliowiec Mormon Spider
Liliowiec Red Rain
Liliowiec Siloam Double Classic
Liliowiec Red Suspenders

Ceny były przyzwoite.. pani sprzedaje blisko mnie... czekam na to jak zakwitną Jak tak, to chyba majątek zostawię u Pani ... a ma ona cudeńka .... tym razem głownie pająki kupowałam. BO do tej pory kupiłam kilka, I żaden nawet koło pająka nie leżał.

Sadzonki dostałam takie ..

Cierpię na dużo chorób. zakaźnych.. wiec idę do łóżeczka.. i tabletek aż zapomniałam łyknąć ..
barbara_kraj... 23:27, 24 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

Cierpię na dużo chorób. zakaźnych.. wiec idę do łóżeczka.. i tabletek aż zapomniałam łyknąć ..

A ja chętnie zachoruję na kolejną
monteverde 23:43, 24 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Latem 2013 powiększyłam stan posiadania .. o takei cuda.. i jeden jeszcze opisany jako pełny bez nazwy... ale nawet nie pamiętam koloru i nie zapisałam
Liliowiec Salieri
Liliowiec Lady Newa
Liliowiec Tarantula
Liliowiec Mormon Spider
Liliowiec Red Rain
Liliowiec Siloam Double Classic
Liliowiec Red Suspenders

Ceny były przyzwoite.. pani sprzedaje blisko mnie... czekam na to jak zakwitną Jak tak, to chyba majątek zostawię u Pani ... a ma ona cudeńka .... tym razem głownie pająki kupowałam. BO do tej pory kupiłam kilka, I żaden nawet koło pająka nie leżał.

Sadzonki dostałam takie ..

piękne sadzonki, a liliowce zaraz wygooglam idź Aneczko do łóżeczka, musisz być zdrowa teraz szczególnie dobranoc
alinak 00:01, 25 sty 2014

A ja wymyśliłam że się do Finki karniemy na święto liliowców do Wojsławic . Kondzio był i ponoć wypas .
takich zapasów świat nie widział ...co ty na to
monteverde 00:16, 25 sty 2014

Obejrzałam co masz a tu jeszcze linka zostawiam, klikniesz na nazwę pokaże się kwiat
http://www.ofts.com/photo/dl_view.html
AlKa 07:56, 25 sty 2014

Ale kusicie tymi liliowcami. Bardzo ładne sadzonki
Pozdrawiam weekendowo
Luki 10:20, 25 sty 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Choroba się pleni
'Żurawica', 'jeżówkowica' teraz 'liliowica', że innych nie wymienię
Ale przyznać trzeba, że roślinki ładniutkie Tylko czy na nasz klimat?

No nie można ukrywać, że te najnowsze odmiany w większości pochodzą z ciepłych regionów Ameryki, ale bardzo dobrze się u nas aklimatyzują i z powodzeniem zimują. Mam kilka odmian z 2006-2007 roku i zimuja bezproblemowo, ale przykrywam dla bezpieczeństwa galązkami gdy śniegu jest deficyt. Ja się pocieszam, że nowości są poza moim zasięgiem i ze spokojem oglądam takie zdjęcia
Luki 10:31, 25 sty 2014

Aniu ja też zaopatruje się u hodowcy, który sprowadza odmiany z Ameryki i ma znajomości z wieloma kolekcjonerami z innych krajów. Jeszcze nie zdarzyła sie pomyłka, a niektóre sadzonki przychodzą dużo większe również w przystępnych cenach, oczywiście wszystko pochodzi z nadwyżek.
To pochwale się odmianami, na których kwitnienie ja czekam w tym roku dożuce linki dla ułatwienia.
Morning Breaks Eternal
Tricked Out
Lady Betty Fretz
Punxutawney Phil
Ginny Mitchel
Havenly Ping Fang
Alexa Kathrynew
Aniu ja to mam jeszcze kila ciekawych stronek i nie wiem czy ryzykować jedną na rozgrzanie w ten mrozik zostawie http://www.nicolesdaylilies.com/store
Kolejne poźniej