Ogrodnik Mimo Woli cd
21:15, 02 lis 2013
Bogusia - mi się ogólnie takie ogniste kupy podobają
Zwłąszcza jak już nie ma miejsca na nowe.. a w końcu kupowanie nowego to największa przyjemnosc 
Ciociu Małgoś - szukaj miejsce na jaką kupkę ognistą
Bogumiła - przesadź może w inne miejsce... miałam moje pierwsze i kiepsko rosły, po przesadzeniu oszalały... możesz też im pomóc i ścinaj przekwitnięte kwiatki.. odmianowe raczej na pewno nie powtarzają cech... wiec z nasionek żaden pożytek.. szybciej się rozmnożą przez podział.. piszą, że tak sie daje, ale tego nie lubią.. będę eksperymentować...... z mojej kolorowej kupy wyrosło takie coś... i w żaden sposób nie przypomina niczego z ognistej kupy.... czekam co będzie z siewek za rok.. tym razem ich nie wypieliłam.. dla eksperymentu
Przymrozki załatwiły kwiaty.. ale nie widać by to było żółte lub czerwone
Nie przypomina też żadnej jeżówki jakie mam.. duży jeż.... płatki różowe z dodatkami koloru..
A inne siewki z podstawowych odmian takie same.. to wszytko siewki
Zawsze je pieliłam.. a w tym się zostały.... są wszędzie
Foto kiepskie 

Ciociu Małgoś - szukaj miejsce na jaką kupkę ognistą

Bogumiła - przesadź może w inne miejsce... miałam moje pierwsze i kiepsko rosły, po przesadzeniu oszalały... możesz też im pomóc i ścinaj przekwitnięte kwiatki.. odmianowe raczej na pewno nie powtarzają cech... wiec z nasionek żaden pożytek.. szybciej się rozmnożą przez podział.. piszą, że tak sie daje, ale tego nie lubią.. będę eksperymentować...... z mojej kolorowej kupy wyrosło takie coś... i w żaden sposób nie przypomina niczego z ognistej kupy.... czekam co będzie z siewek za rok.. tym razem ich nie wypieliłam.. dla eksperymentu

Przymrozki załatwiły kwiaty.. ale nie widać by to było żółte lub czerwone

A inne siewki z podstawowych odmian takie same.. to wszytko siewki