Pudełka nie pudelka , akurat jak jedziemy do Bielska co miesiąc to już zdecydowałem, że za każdym razem będzie szkółka po drodze , rzeczywiście jest tam tego dużo, lecz obleciałem szkółkę kilka razy i wybrałem te rośliny, które wybrałem. Pojadę tam jeszcze na początku kwietnia po byliny, może już będą
Sebek tam jest typowa szkółka BYLIN. krzewy i drzewa to na pewno masz lepszy wybór w str, bielska . w końcu tam zagłębie szkółkarskie ,-Pisarzowice , Kęty. jak pojadę na wiosnę - a pojadę po hortensje to dam znać
W sumie mam do niej dalej niż do innych szkółek, które mam po drodze jak czasem gdzieś do Bielska jedziemy. Nie widzę także ich strony internetowej, chcę wiedzieć co mają, bo nie pojadę po rośliny daleko, podczas gdy mogę mieć niektóre "pod ręką". Może kiedyś się razem wybierzemy
Cierpliwość to cecha, której natura mi zaoszczędziła i chcę mieć wszystko na już!
Jednak dużo rzeczy robię teraz z rozsądkiem i rozumem i jednak ogród wymaga nie tyle cierpliwości co czasu do rozwoju. Dlatego teraz kupuję większe rośliny i zamierzam dokupić więcej, niedługo wybieram się na zakupy, tylko nie wiem gdzie, lecz na pewno coś wybiorę
Sebek przebrnęłam przez twój watek z wielkim zaciekawieniem i podziwem . ale jeszcze wychaczyłam że jesteśmy sąsiadami. tez mieszkam niedaleko Wadowic trzymam kciuki za zmiany i życzę cierpliwości.
Jednej w zeszłym roku ułamał się wierzchołek, lecz wypuściła pędy boczne. Jeśli Twoje by stały się wiotkie to śmiało możesz je uszczyknąć, zyskają na urodzie
Piękna ta obwódka z bukszpanów, też chcę taką zrobić. Sąsiadka ma w ogrodzie wieeelki okaz to może coś od niej uskubnę i zasadzę wiosną Ja mam na razie małe rośliny, jak podrosną to pomyślę nad ich sadzonkowaniem, mamy tutaj kopalnię wiedzy w tym temacie