Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:24, 28 paź 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Mam spore zaleglosci na forum.
Aniu, nie jestem w stanie sledzic na biezaco moich ulubionych watkow.
Dzisiaj takie cos...
a na dniach inna niespodzianka....
Pozdrawiam
ewa

Cześć Ewa jak miło Ciebie czytać dzięki za Calla palustris - Czermień błotną, no i czekam na niespodziankę, jesteś na miejscu? pozdrawiam cieplutko
Proste pomysły z drewna 22:23, 28 paź 2013

Do góry
Okazało się, że nie musiałam jednak długo czekać Skrzyneczki na swoim miejscu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 28 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ileż ja się z nimi umęczyłam... a ile kasy wydałam na leki. Rudy byl moim ulubieńcem, niestety przyplątał mu się jakiś stan zapalny, jedzilam z nim co drugi dzień na zastrzyk, smarowałam maścią. Niestety odszedł na moich rękach... byl u nas z 1,5miesiąca a ja wyłam jak głupia...

już na fotce z kartonem westchnęłam na jego widok, więc nie dziwię się, że był Twoim ulubieńcem... ależ cudny... ja widzisz boję się właśnie takich sytuacji... okropnie jako dziecko przezywałam odejście piesków. Teraz nie mamy zwierząt w domu. Prowadzimy taki tryb życia, ze częste wyjazdy skazywałyby zwierzęta na czekanie na nas pod opieką obcych ludzi... bo Rodzinę mamy daleko. Dlatego na razie udaje się nam uchować bez zwierzaków w domu. Ale oczywiście Dziewczynki rosną, a wraz z tym rosną Ich ochoty... wiercą nam dziurę w brzuchu. Ciekawe, kiedy polegniemy
Co z tym ogródeczkiem począć 22:14, 28 paź 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Zobaczcie ML zakwitł
A czytałam że rzadko w naszym klimacie kwitnie prawda czy nie ?

Ewuś, czy to brązowe coś to kłos mnie to musisz puścić z zooma
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:10, 28 paź 2013

Do góry
ileż ja się z nimi umęczyłam... a ile kasy wydałam na leki. Rudy byl moim ulubieńcem, niestety przyplątał mu się jakiś stan zapalny, jedzilam z nim co drugi dzień na zastrzyk, smarowałam maścią. Niestety odszedł na moich rękach... byl u nas z 1,5miesiąca a ja wyłam jak głupia...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 28 paź 2013

Do góry
Zielona napisał(a)

Rozczuliłam się... toż to kulka sierści- nic więcej! Ty to jednak Matka Polka jesteś... nawet kociego bąbla na pogromcę wrzosów wychowałaś

HIHIHI bylo ich 5 M je mi przywióz do domu, tzn uratował od niechybnej śmierci u klienta
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 28 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ana, koty czarne są na topie. Też mam, przyszedł mały wygłodzony (nie umiał polować) i został.

Ewciu mój Leon wykarmiony strzykawką przezemnie, miał może ze 3 tygodnie jak do mnie trafił w czerwcu tamtego roku. Karmiłam 5 kotów co 3 godziny
W kamiennym kręgu od początku 21:47, 28 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Dzisiejszy zachód słońca

Niesamowite zdjęcie , bajka, cudne.....
W kamiennym kręgu od początku 21:45, 28 paź 2013

Do góry
Jakie cudo!!!
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:38, 28 paź 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Ja lubię taką jesień - nie schowaną jeszcze do worów. A doniczki masz piękne i biale i szare
W cieniu - zacieniona 21:36, 28 paź 2013

Do góry
...żeniszek żałobny Sambor ma olbrzymie liście
O....! 21:30, 28 paź 2013

Do góry
dzięki, tak było wczoraj...a dzisiaj już silny wiatr i bardziej jesiennie...

a wieczorem takie widoki...
w oddali delikatnie niebieskie Tatry...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 28 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Proszę bardzo tak między innymi sypia Leon

Perukowiec w donicy przed domem, muszę pomyśleć jak go zabezpieczyć na zimę

Ślicznie
Pszczelarnia 21:11, 28 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Pszczółko, wypatrzyłam, że rabatki się jednak zmieniły. Pochwalisz się co tam posadziłaś i jak to ułożyłaś?

Dla Ciebie wszystko. O ułożeniu jeszcze nie ma mowy. Będą korekty. Wysadziłam tony kamieni (zdjęcie poniżej widać kamienie na składowisku), wszystkie drzewa (jeszcze jedno zostało), krzewy (3 derenie, 3 azalie, 6 berberysów 'Admiration', 3 sosny, 3 rh repandensy, 3 berberysy 'Juliane', 3 irgi, 5 cisów, 1 żylistka), wszystkie trawy, róże, kwiaty - było tego setki.
I wsadziłam: szałwie, trawy, łubiny, kosaćce, floksy, pysznogłówki, jeżówki, maruny, rozchodniki, sasanki, róże, ostróżki, przetaczniki, bodziszki (2 gatunki), jarzmianki, sadźce, krwiściągi i chabry, zawilce (2 gatunki), nawet penstemony te wysokie i agastache. Trawy (rozplenice, seslerie, miskanty). Wszystko w większych ilościach. Czekam aż plecy rabaty (cisy) urosną. Już je widać, szybko zleci.

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:00, 28 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Od wczoraj miałam u siebie takich gości, na początku miałam pewne obawy, ale pieski okazały się bardzo grzeczne i dobrze wychowane
Kot był nieco zaniepokojony, ale szybko znalazł sobie bezpieczne miejsce na parapecie i obserwował pieski bacznie z wysokości

Jaka psia arystokracja!
Cudne, zadbane, widać, że świetnie ułozone.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:00, 28 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
I końcowe foty z serialu.... teraz rabata Danusiowa musi podrosnąć, urosnąć, trzeba skorygować i dociąć co sie da... dziś przycięłam z lekka żywopłocik-falę, bo za bardzo była poczochrana..

witaj! i u Ciebie ogrodowe rewolucje od dawna podglądam i podziwiam metamorfoza niesamowita a efekt piorunujący a psina kochanapozdrawiam
Pszczelarnia 20:42, 28 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tu tymczasowo elegancko wygrabione a stokrotki kwitną w najlepsze. Pszczoły latają na spadź iglastą.

Plan działań: jeszcze jedna róża do wysadzenia i jabłoń bordowa ozdobna. Nawieźć rabaty obornikiem/kompostem. Przyciąć krawędzie trawnika. Posadzić irgi, bo czekają. "Doplewić" całość.
Ułożyć cegłę w warzywniku i go skopać.

Tak, skopać go, hi hi...

Pszczółko, wypatrzyłam, że rabatki się jednak zmieniły. Pochwalisz się co tam posadziłaś i jak to ułożyłaś?

Praca wespół w zespół bardzo motywująca chyba dla wszystkich.
W cieniu - zacieniona 20:40, 28 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pismo obrazkowe nigdy nie nudzi.
...też je lubię .... ...
Pszczelarnia 20:31, 28 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

driakwie kwitną w najlepsze:

Mam nadzieję że nasionka zostały zebrane
Pozdrawiam Jasia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:30, 28 paź 2013

Do góry
wadol napisał(a)

[/quote

śliczne są te donice, w nich przydrożna trawa była by piękna
ale ja jestem kumata.... czytam o przydrożnej trawie i myślę sobie co to za trawa, dopiero po chwili wyczaiłam o co Ci chodziło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies