Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:58, 03 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Z jakiego przepisu pierniczki pieczesz?

Serb w donicy za taką cenę to chyba bardzo dobrze.

zmodyfikowany przepis nawigatorki
z razowej mąki i bez cukru, a miod tylko symbolicznie

choinka mam nadzieje bedzie rosla tak jak wszystkie poprzednie
donica wielka, taka ze 20 l ale drzewko nie modelowe bo w srodkowej częsci niezbyt geste..ale ma szyszke
byly juz 2 koreanki, jodla kalifornijska, cyprysik...a teraz serb

zebym tylko nie zapomniala ze w przyszlym roku chce daglezje albo choine
Typografia ogrodu 16:28, 03 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asiu, mistrzostwo świata - mnie powaliłaś wszystkimi dekoracjami! W tak pięknie przystrojonym domu święta na pewno będą cudowne!
Jesteś niekwestionowaną mistrzynią!!!!
Edyto niezmiernie to miłe co piszesz.każdy lubi słyszeć takie słowa.ale odsłon pięknych dekoracji na forum będzie jeszcze wiele.sama na nie czekam.i wiem że i Ty polubilas te zabawę więc i na Ciebie czekam z niecierpliwością a święta ważna że z moją rodziną
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:16, 03 gru 2016

Do góry
Z jakiego przepisu pierniczki pieczesz?

Serb w donicy za taką cenę to chyba bardzo dobrze.
Typografia ogrodu 16:07, 03 gru 2016

Do góry
Asiu, mistrzostwo świata - mnie powaliłaś wszystkimi dekoracjami! W tak pięknie przystrojonym domu święta na pewno będą cudowne!
Jesteś niekwestionowaną mistrzynią!!!!
Anulajda w raju 07:51, 03 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale miłe obrazki u Ciebie Aniu
Moja córka była pierwszą wnuczką w rodzinie i dobrze pamiętam jakie szaleństwo dziadków ogarnęło gdy się pojawiła na świecie, szykują się Wam wyjątkowe święta [/quote

Masz rację Edytko,wyjątkowe te święta dla nas będą a tak z przyziemnych uciech to eM już przebiera nóżkami na samą myśl o prezentach dla wnuczka zwłaszcza tych sterowanych i na cztery kółka hihi...
Moja "przyziemna" :) pasja 09:54, 02 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A co się działo z tym jednym świerkiem, w ogóle się nie przyjął?
Bo ja niedawno się zorientowałam, że u mnie jeden w szpalerze też jakiś dziwny, tylko wcześniej nic mu nie było, zastanawiam się czy coś mu korzeni nie podgryzło, bo zeszłej wiosny coś mi obok niego wszystkie irysy wciągneło do wnętrza, chyba jakiś karczownik.

Wiosną się trzymał zielony i z igłami, ale robił się stopniowo taki niezdrowy w kolorze i kiedy inne już wypuściły przyrosty (trzy pozostałe z posadzonych 11.2015), on dalej nic. W maju już zaczął rudzieć i się sypać. Jak go wyciągnęłam, to widać było, że korzenie miał bardzo drastycznie uciachane, chyba musiał być źle wykopany jesienią.

W czasie reklamacji mówiono mi, że się poprzyjmowały innym, a dużo ich sprzedali, ale ja mam od nich już 30 świerków, więc ze względu na to wymienili. Ale teraz gdy odbierałam, właścicielka mówiła, że zmieniła dostawcę i ten już jest pewny, bo w zeszłym roku mieli dużo strat, więc jednak nie było tak różowo z tymi świerkami.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:44, 01 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Szkoła na razie nie daje w kość, bardziej zajęcia pozaszkolne.
W życiu nie może być próżni, skończyła się robota w ogrodzie to inna się znalazła i w końcu w domu coś trzeba porobić, mam dwa pokoje na górze do urządzenia, ale najpierw muszę je odgruzować

Ja już zapomniałam jak jeździłam do szkoły na tańce, basen, korki z angielskiego, karate i te wieczne imprezki urodzinowe ... teraz nieco się uspokoiło A w tej chwili wlaśnie powinnam zbierać się na wywiadówkę ale eM mnie zastąpi ... żeby mi oszczędzić nerwów
A jakie pokoje urządzasz? Bo ja sypialnię będę remontować
Tu ma być ogród :) 17:05, 01 gru 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Taka zima jest urokliwa - aż zdjęcia zrobiłam, bo nie wiadomo czy taka ilość śniegu jeszcze się powtórzy.

tez szybko rano wyleciałam foty robić ...teraz juz mam masakryczna ciapę

nawet dobrze ze ciemno jest to mnie ogród tak mocno nie straszy
Na zielonej... trawce :) 14:11, 01 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
nie tylko w ogrodzie masz pięknie, widać, że lubisz coś fajnego zrobić własnymi łapkami i wychodzi Ci super!

tak trochę ze mnie taka Zosia Samosia dzięki za miłe słowo.
Tu ma być ogród :) 13:29, 01 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A ja i lubię (narty) i nie lubię (jazda autem, odśnieżanie).
Tym razem to taki chwilowy zryw, bo za kilka dni na być znacznie cieplej, oby na święta znowu tak ładnie się zrobiło, bo wtedy to taki klimat jest bezcenny i wszyscy na niego czekamy, nawet te złe strony zimy stają się nieistotne.

z tymi nartami to ci powiem ciekawostke, wiesz ze kiedyś na Cyprze na nartach jeździłam? serio pojechalismy na walentynki i tam na miejscu okazało się ze u nich w górach jeszcze śnieg leży! szok, musielismy wypożyczyć narty bo nie szykowaliśmy sie kompletnie na takie rzeczy i jeden dzien na narty tam poświeciliśmy abstrachując od tego ze ja nawet nie wiedziałam ze oni góry mają
ja to dziwna jestem bo mnie nawet odśnieżanie cieszy
u nas juz znowu zielono
Ogród z uśmiechem 13:20, 01 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zdrowiej Jolu!
U Ciebie mrozu nie ma?, ja bym teraz u siebie nic nie dała rady posadzić bo mimo, że mrozik był mały to ziemia stwardniała.
Dzisiaj z kompostownikiem walczyłam i ta warstwa na wierzchu też była skostniała.

Mi się kiedyś Wedding Piano marzyła.

dzięki
Mrozik owszem był ale noca tylko i ziemia jeszcze nie zamarzła w takim stopniu aby nie udalo sie kopać W workach tak, jest twarda. Dobrze, że podsypałam trochę wcześniej to nie będe sie denerwować, że coś się stanie. W grudniu jak przyjdą większe mrozy to tylko dosypię i przykryję igliwiem

Już sie przyzwyczaiłam, że mam Weeding zamiast Pink. Tylko nie wiem jeszcze gdzie ją posadzę
Ogród pod lasem 13:16, 01 gru 2016

Do góry
pozdrawiam Iza, u Ciebie nawet bez liści jest pięknie!
Co tam z tym drutem, działasz cos?
Tu ma być ogród :) 13:05, 01 gru 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Takiego śniegu to u mnie nie było.
Zazdroszczę. Kuba by chciał w śniegu pobuszować - ja też

Biorąc pod uwagę jakie zimy ostatnio mamy to dziś u nas jakaś anomalia ma miejsce
Mirella, nic tylko o wypoczynku w górach pomyśleć, moja córka zaczynała się uczyć na nartach jeździć mając 4 lata, teraz to już śmiga jak nie wiem.
Tu ma być ogród :) 13:02, 01 gru 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Moje jak mają "jelonka" do ciągania sanek, to też ciężko do domu zapędzić...

takim jelonkiem to ja też czasem bywam, a potem wracam spocona jak mysz, ale co się nie robi, żeby dzieciom radość sprawić
Tu ma być ogród :) 13:00, 01 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja też zazdroszczę śniegu, uwielbiam zimę

A ja i lubię (narty) i nie lubię (jazda autem, odśnieżanie).
Tym razem to taki chwilowy zryw, bo za kilka dni na być znacznie cieplej, oby na święta znowu tak ładnie się zrobiło, bo wtedy to taki klimat jest bezcenny i wszyscy na niego czekamy, nawet te złe strony zimy stają się nieistotne.
Mój zakątek - początki 12:57, 01 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to wpadnę na te szyszkowe sowy, brzmi ciekawie

Muszę po szyszki do lasu isc bo najwazniejszego mi brakuje I wieczorem mam zamiar coś zdziałać.
Mój zakątek - początki 12:54, 01 gru 2016

Do góry
to wpadnę na te szyszkowe sowy, brzmi ciekawie
Tu ma być ogród :) 12:51, 01 gru 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Poodgarniałabym troche tego śniegu a bałwana to sama poszłabym lepić, - moje dziewczyny musiałabym namawiać

Przesłać Ci trochę? z chęcią się podzielę, bo mi stanowczo już wystarczy tyle co jest, a pada dalej

Moja córka twierdzi, że zima to jej ulubiona pora roku, dziś pewnie ściągnę ją do domu dopiero jak się ściemni.
Kosolkowa Pasja 12:48, 01 gru 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wianki na bogato, mi najbardziej podoba się szyszkowy z zielonymi dodatkami, może się zainspiruję

Fajny, nie? Taki prosty. A kolory gwiazdek wg uznania..
Kosolkowa Pasja 12:45, 01 gru 2016

Do góry
Wianki na bogato, mi najbardziej podoba się szyszkowy z zielonymi dodatkami, może się zainspiruję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies