Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 20:00, 18 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jolu jak masz choinkę to prawie święta juz u Ciebie. Teraz już szybko przeleci.

Jak mam wszystkie składowe świąt w domu, to już jestem spokojna, że zdążę.
Przed 2 godzinami wpadła "średnia" córka i pomogła kleić pierogi z kapustą i grzybami - poszło migiem Stygną i niedługo powędrują do zamrażarki. Będą miały dobre sąsiedztwo - uszka
Dziś w planie jeszcze tylko wymiana oświetlenia w stroiku, który zawsze stoi w przedpokoju. Stare lampeczki odmówiły współpracy

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:35, 18 gru 2013

Do góry
Tak Agatka u nas dzieła wspólnie powstają, inaczej dla dzieci są niewiele warte

Święta minionych lat, ach te słodkie buzie

Pszczelarnia 19:29, 18 gru 2013

Do góry
Widzę, że ten zimowy czas ocieplamy sobie wspomnieniami z ogrodów angielskich. Tylko dlaczego padłam ofiarą modelingu? , .
Danuś, Miro - dziękuję.

Ciąg dalszy przywoływania wspomnień podczas przedświątecznej krzątaniny.
Żelazka.
Pierwsze wybłagane dostałam jak miałam 7 lat. U dużo starszego Kuzyna stało ono na półce z książkami. Chyba musiałam sobie pomyśleć, że wnętrze tego żelazka (pozbawione już wtedy duszy) jest idealne do przechowywania dziecięcych "skarbów", taka skarbonka. Marudziłam i marudziłam aż stało się moje. Było moją prawdziwą skarbonką.
Z innymi wiążą się również miłe wspomnienia. Jedno było/jest prezentem od starającego się o moją siostrę młodzieńca (to z mosiądzu), kolejne inna siostra przywiozła jako prezent od prawdziwej arystokratki z francuskiego zamku w Esparon w Prowansji (to do prasowania bufek), kolejne koleżanka wyszperała w niemieckim antykwariacie w NRD (to małe zdobne), kolejne dostałam od Chrześniaka mego, jeszcze inne zostało wyciągnięte z lamusa, itd.

Miałam myśli, żeby rozstać się z moją skromną kolekcją ale jeszcze nie umiem.

Ogród z łezką 19:13, 18 gru 2013

Do góry
Moja malusieńka szopka w tykwie w Zabrzu jest. I zdjęcie mam Już sobie wisi.

Tykwy, które od Bogusi dostałam czasem jakimś grzybkiem porastają, ale systematycznie przecieram je spirytusem...bronię przed pleśnią jak lwica Może się uda i polskie szopki zrobię. Nawet wiem już gdzie takie małe figurki można kupić, byle tylko wyschły...

Choinka zabrzańska już też gotowa. Oto moja sosna w całej okazałości

Jurajski Ogród 18:58, 18 gru 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dla Was kilka dzisiejszych, świeżutkich fotek z ogrodu

Może już nie najświeższe..ale cudowne Nie wyrabiam by zajrzeć do każdego gdzie bym chciała..
Miało być inaczej 18:45, 18 gru 2013

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Na forum atmosfera przedświąteczna, więc biegam z wątku na wątek i podziwiam wszystkie cudeńka, a że bardzo lubię takie własnoręcznie zrobione rzeczy, to mam z tego wielką przyjemność Ja też coś tam dłubię, ale niestety ozdoby ogrodowe jeszcze nie wchodzą w grę. Muszę jeszcze poczekać i przy okazji uczyć się od Was Kiedyś mi się przyda Moje ozdoby są w skali mikro. Wyprodukowałam dwie nowe choineczki. Mają trochę ponad 20 cm wysokości

Obiecałam sobie już nic nie dłubać z ozdób ... chociaż to wciąga .. ale taka choinka jest rewelacja.. tak dobra jak doniczki -dzwonki Pomysł na +6
Pszczelarnia 18:39, 18 gru 2013

Do góry
żeby był komplet dokładam

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2013 / 2014 16:42, 18 gru 2013

Do góry
Danusiu, Witku, Michale dziękuje w swoim imieniu i mojego M., który jest coraz bardziej
Ogrodowiskowy

Ode mnie dla Was i wszystkich Ogrodowiczan i sympatyków forum radosnych Świat Bożego Narodzenia
aby raźniej w duszy było,
aby Wam się lepiej żyło,
aby szczęścia i radości
z Życia nigdy nie ubyło

Radosnych Świąt a w nowym 2014 roku wszystkiego co dobre i piękne

Ogrodowy spektakl trwa ... 16:38, 18 gru 2013

Do góry
mira napisał(a)
widok za oknem - czyli relacja z mycia okien
dedykacja dla Dzidki królowej kalin
kalina sztywnolistna od strony muru kwitnie

Pięknie dziękuję za dedykację. Tym piękniej, że tej kaliny akurat nie mam.
I chyba się nie zdziwisz jak napiszę, że i ją chciałabym mieć.
Ech, te nasze pragnienia. Ale co tam, czegoś należy pożądać

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2013 / 2014 16:34, 18 gru 2013

Do góry
Wzorem lat ubiegłych rozpoczynamy ogólny wątek z życzeniami świąteczno-noworocznymi.

Zapraszamy do wklejania życzeń tutaj dla Wszystkich Ogrodowiczan.

Życzymy Wszystkim uczestnikom i obserwatorom Ogrodowiska cudownie spędzonych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku, radości i ciepła, dużo zdrowia, abyśmy mieli siły zmieniać nasze ogrody, swoiste "raje na ziemi" - dostępne w zasięgu ręki.

Życzymy także wielu pomysłów, pięknych roślin do ogrodu i zrozumienia dla Waszych działań oraz wsparcia Rodziny we wszystkim co robicie.

WESOŁYCH ŚWIĄT

Danusia, Witek, Michał
To właśnie tu 16:26, 18 gru 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Kondzio, czasami nawet nie zdajemy sobie sprawy, że nasz ogród potrafi pomieścić tyle naszych zachcianek.
A jak nie upchniesz, to zapraszam Cię na kawowe tête-à-tête. A co mi tam. Jestem już w tym wieku, że mogę tak zaproponować.

ale pięknie szczena mi opadła mam nadzieje ze kiedyś mi sie uda utworzyć taki ogród pełen pięknych zakamarków a z kawy kiedyś napewno skorzystam hi hi hi trzymam za słowo hi hi hi
To właśnie tu 16:22, 18 gru 2013

Do góry
Kondzio, czasami nawet nie zdajemy sobie sprawy, że nasz ogród potrafi pomieścić tyle naszych zachcianek.
A jak nie upchniesz, to zapraszam Cię na kawowe tête-à-tête. A co mi tam. Jestem już w tym wieku, że mogę tak zaproponować.

To właśnie tu 16:14, 18 gru 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Wspanialszego prezentu nie potrafiłabym sobie wymarzyć.
Dziewczyny : dziękuję

przez to zdjęcie nie będę mógł zasnąć tylko będę planować jakie zmiany zrobić żeby to wszystko upchnąć
Cały rok w ogrodzie 16:10, 18 gru 2013

Do góry
badara napisał(a)
Hosty zaniknęły już przed zimą, zostały zdjęcia kwiatów, uwielbiam kwiaty host, wyglądają bardzo pięknie i tajemniczo nawet w pąkach

Powrócę do tego tematu.
Zdarzyło mi się robić wiązanki, w które wstawiałam kwiaty host.
Wyglądały tak oryginalnie, że trudno było odgadnąć, że to funkie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:51, 18 gru 2013

Do góry
Dzięki wielgachne dziewczyny !!!! Ogrodowisko jest pełne inspiracji

Na czarno bordowo było .... na czarno czerwono było ...... dziś kolejny czarno zielony

i oba w zestawie ....
W cieniu - zacieniona 15:49, 18 gru 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Ja też jak Jola nie lubiłam za bardzo kiedyś drożdżowego. Dzisiaj bardzo lubię. Ale najbardziej sernik. Dla mnie to ciasto numer 1. Zawsze go robię na święta. Drożdżówkę pyszną robiła kiedyś moja mama. Tłuszcz też dawała i to sporo, ciasto jest długo wilgotne i nie wysycha, no i chyba lepsze.
Bożenko...mamy podobne "smaki"...żeby jeszcze ten twaróg był taki jak dawniej...
W cieniu - zacieniona 15:47, 18 gru 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Szanujmy wspomnienia Takie drobiazgi z przeszłości to prawdziwe skarby
Jolu,takie drobiażdżki nas cieszą...dobrze,że się zachowały...
To właśnie tu 15:45, 18 gru 2013

Do góry
Pisałaś u Joli.

Pszczelarnia napisał(a)
Tak polski, koniecznie biały i z porcelany. Domawiać będziemy przez kilka miesięcy, bo czasu jest troszkę. Bardzo lubię takie zlecenia, tylko dlaczego w ostatniej chwili?

Ewo, też polski.

To właśnie tu 15:36, 18 gru 2013

Do góry
Wspanialszego prezentu nie potrafiłabym sobie wymarzyć.
Dziewczyny : dziękuję

W kamiennym kręgu od początku 14:35, 18 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Aniu, czy na tym gobelinie będzie widoczek z Kamiennego........?

cały czas podziwiam Twój wszechstronny talent............. widoczki jak zwykle piękne i zachody słońca

z dziwnymi zjawiskami, budza jak zwykle ciekawość i zainteresowanie

Agatko, talenta rozdawali do brałam .....tak na poważnie to co to za talenta....po prostu krzyżuję niteczki....daje mi to dużą satsfakcję....masz rację z tym widoczkiem....ciekawe kto pierwszy odkryje, który to zakątek kamiennego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies