Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Eli 11:53, 25 paź 2013

Do góry
przez parę lat próbowałam,, hodować '' chryzantemy ale efekt nie powalał i w tym roku odpuściłam a szkoda bo miałabym troszkę kolorków moja mama jest, jak dla, mnie mistrzynią w tej dziedzinie

"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:52, 25 paź 2013

Do góry

Tak wygląda ten zakątek z iglakami z innej strony, rabatka do zagospodarowania jest jakby za kratką w głębi
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:47, 25 paź 2013

Do góry
Zobaczcie co mam!!!!!

Przed chwilą listonosz przyniósł mi pudło pełne szyszek!
Jakby tego było mało, to te szyszki mają już wkręcone haczyki do zawieszenia!!!!

A to wszystko od Halinki. Halinko, dziękuję jesteś niesamowita.

Na razie szyszki leżą sobie w koszyku, ale wkrótce będę je wykorzystywać
Leśne Wzgórze 11:42, 25 paź 2013

Do góry

"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:42, 25 paź 2013

Do góry
MarzenaG napisał(a)

Planowałam posadzić 3 sztuki w tym zakątku jak na zdjęciu niżej, ale może coś innego tam będzie pasowało?

Rośnie tam w zasadzie tylko forsycja już bardzo duża, zastanawiam się nad jej likwidacją.
Chciałam połączyć ten pas z reszta rabaty w głębi. Ten kawałek (jakieś 2m/5m) jest między murkiem a ścianą wysoką domu. Pomyślałam o cisach albo coś bardziej w kolorze bo reszta jest zielona,

Wzdłuż całej długości muru czy tylko fragment pomiędzy forsycją a resztą roślin wgłębi zdjęcia?
"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:38, 25 paź 2013

Do góry
agam napisał(a)
Według mnie "Wojtek" nie jest najlepszym cisem do osłonięcia muru. Rośnie bardzo wąski. Już lepiej kup cis pośredni hicksii lub hilli. Hortensje i żurawki będą ok. Żurawkę polecam "georgia peach" ma śliczny kolor, duże liście i bardzo szybko rośnie. Pozdrawiam.

Planowałam posadzić 3 sztuki w tym zakątku jak na zdjęciu niżej, ale może coś innego tam będzie pasowało?

Rośnie tam w zasadzie tylko forsycja już bardzo duża, zastanawiam się nad jej likwidacją.
Poza tym jakieś byliny o dużych liściach- ale te niestety są ścinane przez współwłaścicielkę
Chciałam połączyć ten pas z resztą rabaty w głębi.
Posadzić takie rośliny żeby nie można -nie trzeba było ich ogałacać.
Ten kawałek (jakieś 2m/5m) jest między murkiem a ścianą wysoką domu. Pomyślałam o cisach albo coś bardziej w kolorze bo reszta jest zielona, może też hortensje tam bliżej iglaków-tylko czy będzie to dobre miejsce. Jakieś rośliny zimozielone, berberysy-może.
Na razie intensywnie planuję.
Leśne Wzgórze 11:34, 25 paź 2013

Do góry
moja paradise joyce nadal trzyma się świetnie:

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 25 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ania i z tyłu widzę front robót. Ale się u Ciebie dzieje. Ale linie piękne, zmiany w dobrym kierunku. Wyjść z podziwu nie mogę. I dodam, że ten przedogródek pasuje do Ciebie. Piękne linie nasadzeń.

I ja zapuszczam podlewanie - masakra.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:24, 25 paź 2013

Do góry
Oprócz begoni planuję tu w przyszłym roku żółte, niskie trawki wsadzić. A może lepiej żurawki?

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:24, 25 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Synuś walczy ze ścieżką... nie wiem co wyjdzie, ale niech sie uczy

Aniu, a Maciek nie chciałby pojeździć na nartach? W moich stronach? Też mam ścieżkę do ułożenia.

Fajnie, fajnie - bardzo mobilizujący widok. Że plan, dyskusja i działanie. Tak lubię.

ZROBIŁO SIĘ bardzo ELEGANCKO.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:09, 25 paź 2013

Do góry
U mnie, jak co rano bieg, uwieczniłam berberysy koło ogrodzenia i na zewnątrz ogrodzenia, jeszcze trzymają kolor, chyba w sobotę też podetnę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 25 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Coś niezwykłego!
To jest rewelacyjny obrazkowy instruktaż jak i gdzie sadzić cebulki, by ogród wyglądał zjawiskowo na wiosnę.
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:25, 25 paź 2013

Do góry
[

tu widać brzydkie nóżki ale aż tak się nie schylam - fakt że to kwiecie nie jest dla wyczesanych ogrodów

Patrzę na tę fotkę z brzydkimi nóżkami i już widzę podpowiedź dla siebie i może dla ciebie, musimy dołem coś posadzić, co zasłoni i juz po problemie
ja chyba dam trawki i rozchodnik, zwłaszcza do tych wysokich
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:18, 25 paź 2013

Do góry
malkul napisał(a)
I rozwiązanie zagadki z 16 września:
pamiętacie to?

tu inspiracja:

a tu juz gotowe do wykorzystania w ilości 4 sztuki

Gosiu, rewelacja, na bank skopiuję!
w środku jest ziemia i dziurka na odpływ wody, czy też są w donicach rośliny?

lampy ultranowczesne, ale do twojego stylu pasują zarąbiście
rzeźby efektowne
O....! 09:57, 25 paź 2013

Do góry
miło mi Kondzio, GorAna, Ania asc, Gabrielo, Bogdziu, Agnieszko, Irenko, malkul, Debro, Zbysiu

a teraz zdjecie sprzed chwili z wysokości... ale to kółko yia małe, a ma przecież średnicę 8 m

mgły, nie widać gór, ale zaczyna wychodzić słońce, idę do ogrodu, który zaniedbałam ostatnio...liści w części parkowej jest chyba tona...

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:57, 25 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Widzę, że Nypel to znawca tematów ogrodowych, ładnie pozuje w fajnych okolicznościach przyrody i sam aranzuje rabaty
Swietne to zdjęcie, bo z oczu mu tak kocio patrzy, a wąs się jeży, coś chyba kombinuje, albo myśli sobie: "dobra dam się sfocić, ale za to proszę pyszną saszetkę"

To chyba orliki po lewej? Cudne

Oby ucho szybko się zagoiło Nyplowi i w środku nic się nie działo.

zaiste sam jak to naczelny ogrodnik - posłuchałam i rozstawiłam doniczki na długość jaką mi wskazal - dobry pomocnik

orliki tak

Ogródek Agam 09:44, 25 paź 2013

Do góry
agam napisał(a)

Świerk kłujący wyciepać z tej rabaty, póki jest jeszcze mały. Za kilka lat będziesz musiała wysadzić wszystko pod nim, bo nie będzie rosło. To wielkie drzewo jest.

Albo ciąć go w stożek, póki młody.

Tylko on często ma szkodniki, to przeze mnie niepolecane drzewo. Pozostałe ok, tylko sine wszystko, dodaj cosik żółtego dokoła. Coś czerwonego na pniu na lewo. Tam coś widzę, czy to śliwa wiśniowa NIgra? Jeśli tak, to pasuje.
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:38, 25 paź 2013

Do góry
oj, to szkoda kotka, a taki milutki, od razu pzryszedł do mnie na naszym spotkaniu, aby go pogłaskać

jeszcze jedna fotka z Twoim kotkiem
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:36, 25 paź 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Topiary z bukszpanu i cisa

Któregoś roku zaczęłam eksperymentować z formowaniem iglaków. Trochę znudziły mi się ich naturalne formy. Szczególnie, że dziadek posadził ich mnóstwo. Cóż kiedyś taka moda była. Zaczęłam to robić w tylnej części ogrodu, żeby w razie czego nie psuć sobie widoku. Po jakimś czasie są nawet efekty. Muszę mu jeszcze wyrównać dolną kulę. Obok były duże krzewy i wyschło mu się.
P.S.Mój jest tylko płot. Reszta to podwórko sąsiada

Rok temu powstał kolejny:

A dzisiaj jeszcze jeden. Będę go odginać sznurkami.

W ogrodzie frontowym mam już bukszpana i tuję.

Coraz bardziej mi się to podoba. Mój M już się boi kolejnej rewolucji w ogrodzie;D
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 09:35, 25 paź 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Topiary z bukszpanu i cisa

Moja koleżanka tak ma przed domem,dokladnie niewiem z czego to jest,mówiła,że to juz jej dziadek zaczął tak ciąć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies