Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 11:46, 24 paź 2013

Do góry
...podglądam,nie zawsze się wpisuję...

piękna fotka....taka energetyzująca...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:30, 24 paź 2013

Do góry
rozchodnik prawie bordowy, ciut nieostre zdjęcie, ale na okrzyk MAMO! ręka drgnęła..

a krwawnik spisuje się na medal, jednak sie ostał, biały wyciepał M., no bo się nie zna

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:29, 24 paź 2013

Do góry
Dziękuję Aniu Czytałam sporo o włókninie na forum i na szczęście tylko rondo mam nią przykryte. Ale już wiem, że będę ściągała to paskudztwo. Przyznam jednak, że jej wielkim plusem jest brak chwastów. Gdy roślinki były małe na rondzie to normalnie była tych chwaściorstw armia dlatego kupiłam włókninę. Teraz, gdy urosły i się prawie stykają, to i tak chwastów nie byłoby widać.
Z katalp raczej szpaler bo chciałabym żeby z ronda nie rzucała się w oczy od razu ta część ogrodu. Tylko taka zasłonka żeby się utworzyła.
Aniu jak ja nie znoszę tych prześwitów i pustki spowodowanej brakiem roślin. Muszę kupować, kupować i chyba bank obrabować

Marzenko bardzo się cieszę, że znalazłaś czas aby do mnie wpaść. Mam nadzieję, że się stanie tak, jak mówisz i że za rok ogród będzie wyglądał znacznie lepiej dzięki Waszym podpowiedziom i inspiracją jakie zaczerpnę z Waszych pięknych ogrodów. Bo naprawdę są wspaniałe
Marzenko na pewno zajrzę do Twojej pierwszej części bo właśnie najbardziej mnie motywują zdjęcia „przed i po”. Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź i sugestię w ulepszaniu ogrodu.

Grembosiu z grubsza wiem co chcę ale oglądając to co Wy macie chcę jeszcze więcej a te placyki i żwirowiska jakie tu widziałam – bajka.
Grembosiu dziękuję, że zwróciłaś uwagę na wjazd. Bo się cały czas wstrzymywałam z obsadzeniem go. Jak pomyślę, że przez odśnieżanie mam utrudnić pracę Mężowi a przede wszystkim zdewastować rośliny to właśnie dlatego je sobie tam daruję. Super podpowiedź – winobluszcz. Tylko ładniejszy pewnie ten trójklapowy. Czy coś oprócz niego byś tam widziała?

Gdzie niegdzie kwitnąco

Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 11:28, 24 paź 2013

Do góry
kraania napisał(a)

To Queen of Night z Biedronki kupione w ubiegłym roku. Polecam

Można się skusić.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:27, 24 paź 2013

Do góry
Znowu nie zaliczyłam ogrodu, syn porwał mnie z rana i kicha, ale chociaż te cwietki mam, nie posadzone, do soboty chyba wytrzymają?
sort ten sam, co u wszystkich

no i kordyliny w ziemi, ale jak tak ciepło, niech siedzą, prognozy tylko pilnuję, aby niespodziewany mróz ich nie zniszczył!

rozplenica Little Bunny

rozplenica Black i już przekwitłe łodygi lilii, mus je wyciągnąć, ostatnio dostałam instrukcję, jak to zrobić..

Moja bajka 11:05, 24 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Uwielbiam taką grę światła

cudo! ty nadal masz liście to niesprawiedliwe

Moja bajka 10:50, 24 paź 2013

Do góry
Uwielbiam taką grę światła
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:07, 24 paź 2013

Do góry
Syla napisał(a)
tak to wygląda teraz ..... znowu kombinuję, powysadzałam trawki z donic ..... koniecznie muszę dokupić jeszcze trawek bo mi brakło ....

śliczne te twoje frosted curls moje wyglądają jak wywłoki
Ogród wśród pól 10:04, 24 paź 2013

Do góry
Próba wstawienia rysunku poglądowego

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 09:53, 24 paź 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Starorzecze na górce

a jakie wymiary?

wszystko, co proponujesz jest ok, a może bonsai, obwódka z bukszpanu, w środku bordowe żurawki i trawki (lub kulka i bordowe żurawki i trawki, bądż kulka i trawki)

dzięki Agatko fajny pomysł i już dawno tak chciałam z tym że na takie duże bonsai mnie nie stać a zanim dochowam się swojego to nie wiem czy to w ogóle się uda nie jestem cierpliwa i jak miałoby tam rosnąć małe drzewko przez 10 lat zanim coś powstanie to bym się wściekła ale ciągle kombinuje nad tym może kupię dużego iglaka i sama uformuję ale dojrzewam do tej decyzji
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:49, 24 paź 2013

Do góry
Działka po lewej stronie obsadzona jest brabantami ( tak mi powiedziano), miedzy nimi rosły samosiejki topoli dlatego taki nierówny przyrost. Czy ja mam to jakoś przycinać, by to wyrównać. Niektóre z nich były tak zagłuszone ,że różnica była ogromna, dlatego nie chciałam ciąć wcześniej czekając aż te malutkie trochę podgonią.
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 09:38, 24 paź 2013

Do góry

Nie wklejaj proszę swoich zdjęć w cudzych wątkach, bo narobi się bałaganu

Nati napisał(a)
witam, wiem Danusiu że nie masz czasu odpisywać na każde widzimisię ale bardzo proszę chociaż o małą podpowiedź

widok małego miejsca do obsadzenia obecnie jest tam wszystko planowo ma być duża lime light kulki z bukszpanu i lime marmalade na obwódkę ( przepraszam zagapione z Twojego ogrodu) ale pomyslałm że jest to pierwsze miejsce przed domem które powinno przyciągać wzrok np. duży świerk brewera chociaż on po latach będzie chyba za duży albo zimozielone drzewko jakieś ciekawe bo tymi charakteryzuje się mój ogródek , bonsai duży byłby fajny ale nie doczekam się go zanim urośnie a na gotowy mnie nie stać albo ciekawe liściaste pomóż proszę bo szukam zmian chyba że limki tutaj będą super

pozdrawiam gorąco i zawsze do Ciebie zaglądam, z braku czasu nie komentuję ale jestem wierna

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 09:30, 24 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Natalia znam się tylko odrobinę i raczej na tym co "pomacam tymi oto rencamy"

Agata jeżeli tak to musisz zmienić avatarek na prawdziwy

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:29, 24 paź 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Zebyście nie myslały że u nas przestój to prosze oto dowód:
Drewutnia z domkiem narzedziowym w sumie 24m2 dzielone na pół

Pracusie to my: mąż i jego dzielny pomocnik Gosia

Ależ w życiu bym nie pomyślała, że u Was przestój. Selerki - mógłby być pasztecik z orzechami.

Pozdrawiam dzielnego pomocnika.
Wilcza Góra 09:19, 24 paź 2013

Do góry
Jeśli Ewo nie można wklejać swoich zdjęć do wątków innych osób , to przepraszam, ale jeszcze mogę błądzić. Wyrzuć je po prostu. Chciałam tylko pokazać, bo może powiesz mi co mam zrobić. by był taki jak twój.
Wilcza Góra 09:16, 24 paź 2013

Do góry
bo w sumie to nie wiem co bardziej mnie cieszy...czy te rumiane jabłuszka, czy te wspaniałe gałązki z liśćmi...przyjechały do nas prosto z sadu ...tak pięknie pachną, a jak smakują..są bardzo soczyste...
takie prawdziwe - w dzisiejszych czasach, pełnych przetworzonej, "plastikowej" żywności
to słowo "prawdziwe" nabrało innego znaczenia - prawda ?
w każdym razie, wg mnie zasłużyły na sesję
Ogródek ze studnią 09:11, 24 paź 2013

Do góry
Dziś pada u mnie deszczyk, ale nie żałuję tak bardzo bo siedzę w pracy a ogródek się podlewa

Wilcza Góra 09:07, 24 paź 2013

Do góry
Kasik napisał(a)
Witaj Ewo.

Mój perukowiec to taki metrowy patyk z rozgałęzieniem na końcu. Kupiliśmy go w zeszłym roku, troszkę sunia go ogryzła, ale odbił i daje rade. Możesz mi powiedzieć czy jego się przycina i jak? Chciałabym by był krzaczkiem.
Pozdrawiam

ja co 2 lata bardzo silnie tnę je na wiosnę
w roku, kiedy je przytnę mam wspaniale wybarwione liście i bardzo zwarty krzaczek
w roku, kiedy pozostawię go samemu sobie...mam piękne peruki latem
czasem też skracam tylko tylko część gałęzi i mam 2 w jednym

bo przyznasz, za ten kolor liści, można oddać peruki, prawda ?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:36, 24 paź 2013

Do góry
Na dziś planów wyjściowych nie mam, wyjść z psem nie liczę, to normalka.

Za oknem względnie, może słoneczko błyśnie? Bo na razie trochę szarawo jest.
Miłego dnia wszystkim.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:23, 24 paź 2013

Do góry
Bluszcz, cyklameny, cyprysik, 2 trawki ...czy cos pominęłam w tej pięknej kompozycji?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies