Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 09:09, 19 sty 2014

Aniu nie wiem o jakim doświadczeniu piszesz. Jak o dziadkowym to już troszkę jest, a jak ogrodniczym to masz większe. Czytam że nazwami roślin trzepiesz jak z rękawa.
Dziś nasza niunia dostanie od dziadków prezencik. Wygląda na to ze słuch muzyczny ma. Może załapie?

Aniu, Madżenko tak ketmia uwielbia cięcie i wtedy świetnie się zagęszcza. A żywopłot z niej to by było cudo.

Pozdrowienia.
Kasiek 16:33, 19 sty 2014

Zbyszku, za ksztalty... i calokszalty..nie tylko Rubensowskie.. za wierszyki i dawke dobrego humoru, kwiatuchy dla Ciebie i zony

zbigniew_gazda 19:45, 19 sty 2014

Kasiu baaardzo dziękujemy za piękny prezencik. Jak spotkam w moim ulubionym ogrodniczym Rubensa to też będzie mój.
agata19762 19:59, 19 sty 2014

pozdrawiam wieczorową porą
Bogdzia 20:05, 19 sty 2014

Ja myślałam że macie malutką wnusię a ten prezent to chyba dla starszych wnusiów, tak mi sie wydaje--kawał maszyny. Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 20:36, 19 sty 2014

Bogdzia, ja też tak myślałam.....

A doświadczenie i w dziadkowaniu masz większe i w uprawie ketmii... a nazwami nie sypię.. tylko przepisuję napisy spod obrazków.. bo moja głowa nie przyswaja sobie takiej ilości nazw
zbigniew_gazda 08:37, 20 sty 2014

Agatko dziękujemy i pozdrawiamy również. Deszczowo się zrobiło i brzydko. Czy zmieni się pogoda na zimową? Oto jest pytanie.

Bogdziu i Aniu- napiszę Wam historię tego instrumentu. Krysia przywiozła go ze Stanów w 1987 roku
dla małego wtedy synusia. To są malutkie organy ( tylko 4 oktawy) tylko na focie tak wyglądają.
Jaka była wczoraj radość jak Karolinka i Dziadzio ściągnęli z szafy instrument i wręczyli Tatusiowi.
I ogromne zdziwienie- skąd on się wziął i przetrwał tyle czasu. Były próby gry a Karolinka odgadywała bezbłędnie na podstawie melodii z bajek które ogląda, jakie tam postaci występują.
Muzyka to ogromna terapia jest i niech to będzie zabawa. A nuż złapie kiedyś bakcyla?
Bogdzia 10:03, 20 sty 2014

Czyli instrument z historią i zasłuzony . Masz racjemuzyka to dobra terapia i zabawa i dobrze jeśli dziecko sie z nią wychowuje. Pozdrawiam .
Kasiek 19:07, 20 sty 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu baaardzo dziękujemy za piękny prezencik. Jak spotkam w moim ulubionym ogrodniczym Rubensa to też będzie mój.

Widze ze wirus Rubensa probuje nastepnego zlapac za noge
Zbyszku pozwolilam sobie wstawic Twoj wierszyk na watek Rubensowski, a jakze
Opowiesc i fotki piecha zlapaly mnie za serducho.....Jestes wielki Zbyszku...
zbigniew_gazda 19:34, 20 sty 2014

Kasiu jeszcze raz pięknie dziękuję.

Babciom i Dziadziom pięknie winszuję
Bo to oni jutro i pojutrze świętują.
Wnuczęta pilnie uczą się wierszyki
Laurki malują wystawiając języki.

Kto ważniejszy w seniorów narodzie?
Nic nie powiem- aby być z Wami w zgodzie.
Bądźcie zdrowi i serdeczni dla młodej braci
Bozia to zauważy i suto zapłaci.