Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród biały 16:43, 15 gru 2013

Do góry
Obelisk

Ogród biały 16:41, 15 gru 2013

Do góry
Rzeźba

Ławka i donica

Ławka z taśm stalowych

Grill ogrodowy 16:39, 15 gru 2013

Do góry
A to mój gril.
Tutaj widok z altany:

I z tyłu: tu drzwiczki od wędzarni

Z niewielkiej perspektywy widoczny komin od grila.

I gril w akcji
Ogród cioci 16:25, 15 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kotek już całkiem nasz. Oliwka też już kocha kotecka A piesa zdziwiona że można pozwolić leżeć na sobie bo to ona zwykle leży na kimś

To jest zarąbiste zdjęcie ... A to zdziwienie piesy to nawet po oczach widać ... Można paść ze śmiechu.
Pomysł na ogród 16:22, 15 gru 2013

Do góry
dzisiaj "rzeźbiłem" parapet w gościnnym pokoju
mieli to zrobić fachowcy , ale jakoś nie można się było ich doprosić
a nie fajnie wyglądało okno bez parapetu

no i dziś korzystając z wolnego dnia - udało się coś zrobić

tutaj już z ozdobami :

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:44, 15 gru 2013

Do góry
Wita Was Mała Mi.. pozwolicie że sie przedstawię..

"Mała Mi jest tak mała, że może usiąść na dzbanku do mleka. Złośliwa, czasem nieco agresywna indywidualistka. Mówi to, co myśli i robi to, co chce. Mimo to ma bardzo pozytywny stosunek do życia. "

Uważam że taki Nick jest lepszy.. dlaczego??? , a dlatego, że tamten mi sie nie podobał i był ni z gruszki ni z pietruszki..... a ten chyba ja ulał pasuje. Malkul będzie miała prościej z nazywaniem mnie..bo Mała Mi fajniej się pisze niż ostrojęzyczna Poza tym lubię Muminki Nawet przez wiele lat miałam koka na głowie
Mała Mi to też jak Mi..mo woli... przyzwyczaicie się.. ja już to polubiłam.. od dawna chciałam to zrobić, ale nie miałam pomysłu.. do wczoraj

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:34, 15 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
U nas była dzisiaj przepiekna pogoda. Chociaż dzisiaj rano nie wychodziłam do ogrodu, niemal cały dzień spędziłam sprzątając dom... część zdjęć wykonane przez okno
Wspomnienie po wiankowaniu

Uwielbiam takie klimaty. Prosto, elegancko. Nie potrzeba żadnych ozdobników aby stworzyć tak idealną ozdobę. Z drugiej strony gabiony są same w sobie naturalną ozdobą
Pozdrawiam Madżenko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:22, 15 gru 2013

Do góry
Szok! 10 dni mnie nie było Pokażę co w wolnych chwilach wymyślałam A, że tych wolnych chwil było mało to za dużo nie zrobiłam Pierwszy rok mam tak ubogi pod względem dekoracji świątecznych...

Okna to nawiązanie do szyszek drzwiowych

Czerwony akcent też musi być

Dom również zaprasza czerwienią

I naturalnymi akcentami

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:10, 15 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)

Beata , nie ma sie czym chwalić... ale pierwsze koty za ploty.. Odzewu na propozycję wspólnego wiankowania u nas nie było.. to powiankowałam sama..

Zrobiłam lepsze foty za dnia.. zaraz zerknę co z tego wyszło.

Tak się prezentuje..

A tu dumny chłopak...

A kiedy było hasło na wiankowanie wspólne ..... ? Musiałam coś przegapić.
Ślicznie Ci wyszło wszystko
Od ogrodu do łąki i stawu 15:04, 15 gru 2013

Do góry
A co tam, wklejam ile fotek się da, bo stwierdziłam, że ten wątek będzie takim wirtualnym albumem naszego ogrodu chcieliśmy poczekać z zapaleniem lampek do Wigilii, ale jednak włączymy już dziś - przecież nie mogą tak bezczynnie wisieć, niech już tworzą klimat
pozdrawiam niedzielnie

Dla odmiany czas na zmiany... 14:58, 15 gru 2013

Do góry
beta napisał(a)
dziękuję wszystkim zaglądającym...
wczoraj popełniłam chyba już moje ostatnie ozdoby świąteczne...tym razem na zewn...i pochwale się że choinkę mam juz ubraną

na zewn jest tak....wiadomo skąd inspiracja...może moje wykonanie trochę nieudolne, ale ogólnie zadowolona jestem...i na żywo jakoś to lepiej wygląda

Nowoczesne dekoracje mnie zachwycają,ale teraz pokazałaś moje klimaty
Dla odmiany czas na zmiany... 14:54, 15 gru 2013

Do góry
pozdrawiam...i lecę paszteciki robić

a wieczorkiem postaram się wszystkim odpisać i do was zajrzeć

Dla odmiany czas na zmiany... 14:45, 15 gru 2013

Do góry
dziękuję wszystkim zaglądającym...
wczoraj popełniłam chyba już moje ostatnie ozdoby świąteczne...tym razem na zewn...i pochwale się że choinkę mam juz ubraną

na zewn jest tak....wiadomo skąd inspiracja...może moje wykonanie trochę nieudolne, ale ogólnie zadowolona jestem...i na żywo jakoś to lepiej wygląda

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:44, 15 gru 2013

Do góry
Pawel-u mnie tylko biala endless zielenieje-niebieska robi sie rozowa z niebieskimi i rozowymi kropkami.Nie zielenieje.

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 14:36, 15 gru 2013

Do góry
Idą święta

Mio Amore :) 14:32, 15 gru 2013

Do góry
SaraDaria napisał(a)

Ja podczas tworzenia kolejnej rabaty

Super
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:26, 15 gru 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
No proszę jakie tu talenta wiankowe! No kapitalnie Ci wyszło, długo dziergałaś to cudo?

Najdłużej walczyłam z obsługą pistoletu, by chciało kleić to co trzeba, a przestało to co nie trzeba... i musiałam pomagać eMusiowi.. wiec robiłam z doskoku.. wszytko w jedno popołudnie.. ale do kupy godzinę, dwie??? Nie więcej.. dłużej zeszło ze sprzątaniem

A to teraz robię też z doskoku... zgapione od Gabrieli Ja taka zdolna nie jestem.. bardzo mi sie ten pomysł spodobał , bo i ogrodowo i świątecznie i łatwe do zrobienia By sznurki nie uciekały przez otwór w doniczce użyłam guzików Nie wiem gdzie powieszę, ale eMuś sie śmieje, że musi mi szybko montować balustradę na schodach, bo będę mieć więcej możliwości

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:18, 15 gru 2013

Do góry
Ela, Gabisia - do Was mi daleko, ale to nie o to chodzi Ważne się sie coś robi
Kasia - pistolet to podstawa.. i dużo kleju, bo na początek to trochę tak nieekonomicznie sie go używa Aż musiałam eMusia wyrzucić do sklepu bo brakło Teraz mam duży zapas.. szkoda, że mamy tak daleko do siebie
Ewa - widocznie mama nie przyjeżdża na inspekcje, więc nie zauważa takich drobiazgów Próbuję dopatrzyć się pozytywów Ewuś.... ale my tę pleśń to szybko wypatrzymy, wiec mam nadzieję, że dobrze zeskrobałaś..

A ja ja te perpetuum mobile.. zgapione od dwóch naszych Gabryś

Czerwień za mało czerwona, muszę kupić bardziej oczotegliwe.. bo kokardki giną w tłumie..gałązki na trawkach to pozostałości po wiankowaniu... acha u mnie pada śnieg..

Mio Amore :) 14:16, 15 gru 2013

Do góry
Mój kwitnący Jaśmin lekarski

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:12, 15 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jak odróznić endless summer od zwykłej ogrodowej? Kupuję niekiedy hortensje bez etykiet i zastanwiam się czy nie mam właśnie endless bo mimo bardzo mrożnej zimy 2011/2012 kwitła.

Da się zauważyć różnicę po liściach i po samych kwiatostanach. Endless Summer ma też dużo
cieńsze pędy i rzadziej osadzone liście które rozkłądają się do dołu. Liście u ogrodowej są bardziej
owalne. Taką charakterystyczną rzeczą w Endless Summer, którą zauważyłem to przekwitanie bo
robią się zupełnie zielone, natomiast ogrodowe blakną ale dalej lekko zachowują kolor w jakim kwitły
i przybierają barwę brązowawą. Jeszcze jedna cecha to taki charakterystyczny czerwonkawy kolor
pędów u Endless Summer, na pierwszym zdjęciu (widać takie kropeczki), ogrodowa nie ma czegoś
takiego. Co do odmiany u Ciebie Marzena - to nie mam pojęcia. haha Jest bardzo duża i okazała,
więc to na pewno nie jest coś pospolitego, raczej jakaś nowa hybryda

Hydrangea macrophylla Endless Summer (zielona po przekwitnięciu)

Hydrangea macrophylla Ogrodowa (wciąż zachowuje resztki koloru)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies