Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 12:34, 15 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
kcem takie...}

list do Mikolaja pisz...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:33, 15 gru 2013

Do góry
Tak było wczoraj - dzisiaj temperatura już na plusie i jest "zielono" Foto z okna, bo nie chciało mi się wychodzić

A w domu dekoracji przybywa...Jak wszyscy wrzucają to ja też Oczywiście nie wrzucę wszystkiego, bo bym Was zanudził
Wianek na kominku dostał wstążkę... Ile ja miałem problemów, by taką dostać...Ale zamówiłem i mam Krzesła również dostały takie kokardy, ale zdjęcia nie mam

Choinka w tym roku bardziej stonowana i spokojna Jednak turkus to był dobry pomysł Do tego złote i srebrne bombki... Z roku na rok coraz bardziej idę w stonowane kolory na choince....Ale do czarnych bombek jeszcze nie dojrzałem

Nie mam z czego ulepić bałwana, ale przy sprzątaniu szafy znalazłem alternatywnego

Makowo na Kociewiu 12:28, 15 gru 2013

Do góry
U nas pada wczoraj ozdobiłam trochę wejście do domu
Makowo na Kociewiu 12:20, 15 gru 2013

Do góry
dziękuję za pochwałę wianka,
tutaj wianek "ogrodowiskowy" na furtce
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:41, 15 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, mnie też czasem opadają pojedyncze pączki, brązowieją, potem odrywam, bo są brzydkie. Ale to nic nie szkodzi, reszta kwiatów ok.

Tak reszta ładnie kwitnie tylko 6 pączków odpadło, one muszą dojść do siebie po przeprowadzce, przez pewien czas stały w nie za bardzo dobrych warunkach dla nich, nawet listki im po przypalało słońce, ale coraz więcej wypuszcza łodygi kwiatowe

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:31, 15 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Aniu, storczyki czasami potrafią tak zrobić, że zżółkną paczki i opadną. Najczęściej mi to robią po podlewaniu i zimą. Obawiam sie, że przeciągi im nie służą.. Nie przejmuję sie tym, bo zawsze jakiś kwitnie, i żyją dalej...
U mnie dzięcioł to był ze 2 razy i tyle.. tzn widziałam tylko 2 razy .. ciekawe co w gruszy jest takeigo dobrego...

to mnie pocieszylaś ze storczykami, faktycznie okno otwieram jak wietrzę mieszkanie, będę go teraz zdejmowała na ten czas z parapetu a w gruszy, jajka owadów i robaki, grusza przedwojenna to i trochę już chora staruszka Po śniegu zostało tylko tyle, jest ciepło, ponuro i lekka mżawka
zostawiam bogatkę i idę skończyć obiad
Moje poletko 11:06, 15 gru 2013

Do góry
Celinko wszystkiego najlepszego, głównie zdrówka i szybkiego wybudowania nowego domku.( czy dzis obchodzisz imieniny????)

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:55, 15 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)

Beata , nie ma sie czym chwalić... ale pierwsze koty za ploty.. Odzewu na propozycję wspólnego wiankowania u nas nie było.. to powiankowałam sama..

Zrobiłam lepsze foty za dnia.. zaraz zerknę co z tego wyszło.

Tak się prezentuje..

A tu dumny chłopak...

Obejrzałam wszystko dokadnie ale powtórkę chciałam z chłopakiem, świetne wyszły wianki, widać chcieć to móc milej niedzieli
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:52, 15 gru 2013

Do góry
marzena-pokaz kwiaty-endless ma zwarte platki i drobniejsze od zwyklych. Trdniejsze jest odroznienie forever and ever- choc tu po platkach tez sie czesto da odroznic. Endless ma tez luzniejszy pokroj, czesto troche sie przewiesza, nie jest sztywna jak wiekszosc ogrodowek.
Tu masz pokroj endless sommer druga od lewej.Pierwsza od lewej to ogrodowka zwykla. Endless ma ciensze pedy i sklonne do zwieszania.Kwiaty drobniejsze.Liscie ciensze, nie takie skorzaste jak to czesto u ogrodowek jest.

tu po lewej ogrodowka-mloda ma 3 lata-sztywne pedy,kompaktowy wzrost. Po prawej endless sommer

a tu luzny pokroj endless po lewej

Odmiany, ktore kwitna na jednorocznych pedach to rowniez forever and ever i everboom. Ale tu ciezej o rozpoznanie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:42, 15 gru 2013

Do góry

No proszę - Ania popełniła wianek, a do autorstwa przyznaje się kto inny
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:39, 15 gru 2013

Do góry
I szczegóły z wiklinowych.. takie same jak na tym z jedliny..
Aniołki na spinaczach.... za paczkę 6,50,,było chyba 8 szt

Pajacyk Bałwanek

Szyszki i gwiazdki

A tu same podkłady z przyklejoną szyszka

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:35, 15 gru 2013

Do góry
A to na gotowych podkładach... poszłam na łatwiznę i gałązki są made china

Mały (ma gałązki ostrokrzewu)

Duży

Wykorzystałam też swojego lotosa

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:26, 15 gru 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
pierwszy spacer

.....................................................................................Silberlocke kupiona w ubiegłym roku za 15 zł

i wspominkowa kalina Burkwooda Anne Russell

Piękne zdjęcia kalina teraz Ci kwitnie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:23, 15 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ta szara koronka to chyba porost chrobotek reniferowy.

Jadłam go przedwczoraj u Amaro jako deser, spreparowany w czekoladzie, podany na mchu

I jak smakował? czułaś chrobotka czy czekoladę?
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:20, 15 gru 2013

Do góry
Bea napisał(a)
Podobno tu jakiś wirus wiankowy zaatakował bardzo skutecznie, ale tyle stron i nie mogę znaleźć.

Beata , nie ma sie czym chwalić... ale pierwsze koty za ploty.. Odzewu na propozycję wspólnego wiankowania u nas nie było.. to powiankowałam sama..

Zrobiłam lepsze foty za dnia.. zaraz zerknę co z tego wyszło.

Tak się prezentuje..

A tu dumny chłopak...
Wersja mini mini 10:11, 15 gru 2013

Do góry
Moje bombki

Muszę jeszcze dodać do nich srebrne lub złote kulki jako obciążniki.
ogrodoweimpresjejolki 09:25, 15 gru 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Z domu do mojego "ogrodu" prowadzi długa ścieżka ..... rowerowa.
Pół godziny pedałowania i jestem w moim królestwie, czyli na działce
Nie posiadam niestety przydomowego ogródka, ale zagospodarowałam po swojemu inny kawałek ziemi...
Na ugorze porośniętym głównie perzem i jeżynami stworzyliśmy najpierw typową działkę owocowo-warzywną (jak nakazywał dawniej regulamin POD),
a od jakiegoś czasu staram się zamienić to w miejsce wypoczynku, spotkań rodzinnych i przyjacielskich wśród kwiatów, krzewów i drzew.

Chciałam Was do siebie zaprosić, ale dopiero dziś uświadomiłam sobie jaką słabą dokumentację fotograficzną posiadam, więc na początek niech to będzie kilka spojrzeń
zapraszam

Uploaded with ImageShack.us

Po ilu latach zakwitła ci glicynia?
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:21, 15 gru 2013

Do góry
Ania testuję nowy aparacik (nie mylić z aparatem np -lustrzanką)

Danusia
-blisko i daleko bo około 90km, z Chojnic 80 na południe w kierunku na Świecie -Toruń -Warszawa : może następnym razem w letniej(i nie tylko) porze -zapraszamy (J. Stelchno )

a Niuńka śpi i rośnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:02, 15 gru 2013

Do góry
A ta szara koronka to chyba porost chrobotek reniferowy.

Jadłam go przedwczoraj u Amaro jako deser, spreparowany w czekoladzie, podany na mchu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:02, 15 gru 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies