Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 22:57, 18 sty 2014

Jolu buki spokojnie mogę posadzić na drugi żywopłot ,na stronie południowej bo tam też muszę obsadzić siatkę żywopłotem tylko muszę doczytać czy cień im odpowiada no moze nie całkowity ale to bardziej cieniste miejsce Jeśli wycięłabym te paskudne trzy sosny to się rozjaśni One są brzydkie i krzywe i aby patrzeć jak uschną zupełnie,psują tylko wygląd Przed domem jednak posadzę cis Hicksi decyzja zapadła i ptaszki będa też zadowolone pięknie wkomponuje się biała furtka i biała brama w tą zimną zieleń .a zaraz za furtką mam szpaler hortensji białych( limek) po obu stronach ,taka droga hortensjowa prowadząca do drzwi .Mysle że ci sie spodoba kiedy zobaczysz w całości po ukończerniu
Pola 23:06, 18 sty 2014

Dajanko przed siatką cisy jak najbardziej,mja myślałam o buku posadzonym zamiast tego słupa w środku...
dajana 23:22, 18 sty 2014

No to sie zrozumiałysmy Zamiast słupa to tak,tylko tak myslę co w takim razie posadzić wokół tego buka bo przeciez to będzie rabata i to spora Buk jest tak piękny ze szkoda obsadzić go roślinami straci całe piękno Powinien rosnąc jako soliter tak mi sie wydaje Danusia też tak pisała na wątku projektowaniu rabat Jak sie nazywa twój buk ?nie pamiętam czy podałaś jego nazwę Podoba mi sie też bardzo wiąz na pniu ten co Krysia wkleiła a Buka bym posadziła za domem ale w efektownym miejscu jako soliter .
Sonka 08:03, 19 sty 2014

Danusiu , jeśli mogę coś zasugerować, to odwrotnie , buka przed domem z lewej strony wejścia , tam gdzie słup a wiąz za domem, może Ci robić za parasol nad ławeczką, a tam masz przecież mocne słońce, więc w sam raz. Króras ma tu na forum tego buka w ogrodzie spory okaz i piękny. Mozna wymyśleć jak zaaranżować tę rabatę, zawsze jest wyjście. Moja mama mawiała - przyjdzie czas przyjdzie rada.
dajana 16:22, 19 sty 2014

Sonka napisał(a)
Danusiu , jeśli mogę coś zasugerować, to odwrotnie , buka przed domem z lewej strony wejścia , tam gdzie słup a wiąz za domem, może Ci robić za parasol nad ławeczką, a tam masz przecież mocne słońce, więc w sam raz. Króras ma tu na forum tego buka w ogrodzie spory okaz i piękny. Mozna wymyśleć jak zaaranżować tę rabatę, zawsze jest wyjście. Moja mama mawiała - przyjdzie czas przyjdzie rada.

Twoje sugestie Krysiu są mi drogowskazem .Jeśli zauważycie że zmierzam w złym kierunku proszę o szybką reakcję ,Ciekawe która ma taki juz spory okaz, może sobie przypomnisz albo ja trafię przed przypadek .Mamy słowa mądre i sprawdzają się w życiu
AgnieszkaW 16:27, 19 sty 2014

U Domi zobacz buka, ona ma pięknego "Purple fontain".
Sonka 20:14, 19 sty 2014

I jest buk
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=4
moje marzenie ...
dajana 21:56, 19 sty 2014

O matusiu jaki Domi ma ogród ,nie wiem dlaczego nigdy wcześniej go nie widziałam A jakie piękne drzewa ! buka też widziałam Krysiu,dziękuję za linka na stronkę Nie znam jeszcze ogrodu Finki Te dwa ogrody zostawiam na jutro w pracy Siedziałam cały czas na allegro zresztą weszłam z twojego wątku bo na początku (chyba strona 4) wkleiłaś ciekawe linki i trafiłam na ładne cudeńka i trawy które szukałam wcześniej .Ten buk to cudeńko faktycznie muszę poszukać dużego już okazu
dajana 22:22, 19 sty 2014

A to moja czarna Mamba wciąż mi brudzi elewacje ale uwielbia siedzieć na tym okienku

Druga czarna koteczka jest jeszcze mała ale będzie taka sama jak ta duża i moja Moli

Jest jeszcze szara ,bardzo sprytna pomimo wady jednego oczka chyba na nie nie widzi

Tusiala 09:57, 20 sty 2014

Cieszę się, że wstawiłaś zdjęcia Wreszcie widać co u Ciebie się dzieje
Zwierzaczki śliczne, one zawsze znajdą miejsce dla siebie nie zawsze tam, gdzie byśmy chcieli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies