Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od ogrodu do łąki i stawu 20:52, 03 gru 2013

Do góry
Pokażę jeszcze jedno zdjęcie, żeby zobrazować ile tam jest miejsca
Zobaczę czy róże dobrze przezimują, a na pewno środkowy rząd - te małe różowe krzaczki wyrzucę, bo cały czas chorowały i były brzydkie tego lata. Więc wiosną zobaczę i możliwe, że wkomponuję trawki - dzięki za pomysł
koło lawendki też by się coś zmieściło jeszcze w sumie..
Ogród - Azyl Amatora 20:51, 03 gru 2013

Do góry
Starożytne miasto Majów - Tulum jest też jednym z najlepiej zachowanych historycznych skarbów po Majach. Otoczone murem, położone na 12-metrowym klifie Morza Karaibskiego stanowi jedną z atrakcji turystycznych Wybrzeża Majów. Ruiny Tulum są trzecim najczęściej odwiedzanym miejscem w Meksyku po Theotihuacan i Chichen Itzy.

Oświetlenie ogrodu 20:51, 03 gru 2013

Do góry
Pewnie Danusiu masz rację i powoli się do tego przyzwyczajam że na wiosnę czeka mnie mała dosadzka. A jeśli chodzi o światełko to jak najlepiej rozstawić lampy i jakie na tej rabacie którą mi wyczarowałaś Postaram się dodać zdjęcia całości rabaty.
zaczynając od lewej strony wygląda to tak: miejsce wydaje się puste lecz posadzone są tam magnolie azalie i bliżej murka na pniu rośnie wiśnia ozdobna (szkoda że wszystko jest już w stanie bezlistnym). Następna fotka to dzieło Danusi
I gdzie tu powstawiać lampy żeby było przytulnie i miło?
Jak ktoś ma jakieś pomysły to czekam.
Ogród Botaniczny w Berlinie 20:46, 03 gru 2013

Do góry
wiosna radosna

cudny trójlist

Cudne połączenie niebieskiej kokoryczki i jagodowca wielkokwiatowego.
Kompozycją słońce + niebo, moje oczy stęsknione po długiej zimie cieszyły się bardzo tym widokiem. Teraz, choć dopiero początek czwartej pory roku, reagują podobnie

delikatny jagodowiec
Ogród Botaniczny w Berlinie 20:40, 03 gru 2013

Do góry
Berliński ogród odwiedziłam podczas długiego majowego weekendu po drodze do Keukenhof. Na zdjęciach więc spóźniona wiosna 2013.

Pierwszym drzewem, które wita gości po wejściu jest przepotężny platan.

Ogród - Azyl Amatora 20:27, 03 gru 2013

Do góry
I jeden w wielu basenów z barem

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:23, 03 gru 2013

Do góry
Robaczek napisał(a)
Nic specjalnego, zielone z dodatkami, żeby ładnie było na ogrodzeniu, ale żeby szybko nie zniknęło
Rajskie jabluszka dla ptaków, szyszki dla neutralnego koloru i wstążka dla picu
Tadaaaam!

.

Bardzo ładne, klasyczne, tradycyjne wianki. Aż miło się oku na takie patrzy
Ogród - Azyl Amatora 20:20, 03 gru 2013

Do góry
I nadmorskie klimaty:

Na plaży prawie codziennie odbywały się śluby, a to elementy dekoracyjne:

Ogród cioci 20:20, 03 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i jeszcze widok ogólny

Rety! Jak z klocków poskładany ten ogródek!
Dwa ogrody 20:20, 03 gru 2013

Do góry
GorAna - prawda, aż się cieplej robi, gdy się patrzy na te zdjęcia. Rabata jest lekko podwyższona i wykończona dużymi, ciętymi kamieniami ze starej stodoły od znajomego. Dla ziół to dobra oprawa, długo oddają ciepło.

Pszczelarnia dziękuję, lubię obserwować owady. A szałwia właśnie, tricolor.

Małgosiu, kiedy miałam przyjemność gościć Was w ogrodzie to część ziół była już ścięta po kwitnieniu i po wycięciu ( niestety ) sosny. Ale wszystkie ładnie odbiły do jesieni. Wiosną i latem znów będzie busz.

Irenko - pysznogłówki czerwone chorują dopiero jak przekwitają, tnę je wtedy, a z fioletowymi to historia jest taka, że kiedyś denerwowały mnie właśnie z powodu mączniaka, postanowiłam je usunąć, ale odbijały i w tym roku dałam im szansę w nowym miejscu. Zebrałam u znajomej nasionka jasnoróżowej pysznogłówki, będę siać wiosną, może to być dobre połączenie z fioletowymi.

Dziekuję za Wasze ciepłe komentarze, pozdrawiam serdecznie.

Karolinko, nie bedziesz miała mi za złe, jak powtórzę u siebie fotkę tej jeżówki? Strasznie mi się podoba...

Ogród - Azyl Amatora 20:14, 03 gru 2013

Do góry
Hotelowy ogród cd:

Ogród - Azyl Amatora 20:08, 03 gru 2013

Do góry
Mam sporo zdjęć z wyjazdu i zacznę od hotelowego ogrodu
Sam hotel miał 3000 pokoji w ponad 150 budynkach. Było co oglądać.
Widok z hotelowego okna:

Hotelowy ogród:

Ogródek wśród borówek 20:00, 03 gru 2013

Do góry
witam serdecznie

wprawdzie koniec listopada to nie czas na zdjęcia, bo jest ponuro, ale jak ktoś radził - trzeba je robić i na nich projektować.
ale najpierw ostatni dzień listopada tam, gdzie już coś rosnie:

smutna winorośl bez liści - w tym roku naprawdę owoce były wspaniałe, ależ się najedliśmy:

juki, rozchodniki i rozplenice do rozsadzenia na wiosnę - oj będą potrzebne sadzonki:

róże kwitną do dzisiaj:

a teraz teren, który w przyszłym roku ma się zmienić nie do poznania ale orka przede mną - mniej więcej wiem czego chcę, a to się wiąże z tonami ziemi do przerzucenia

psy są domowe, bud nie używają i roślin nie niszczą

a tu link do mojej wielkiej inspiracji - wiem, że będę miala problem z glebą i wilgotnością, ale już na części sobie poradziłam, to i tu sobie poradzę:
http://www.flickriver.com/photos/karlgercens/sets/72157626934944972/

zachwyciło mnie to połączenie formalnego ogrodu z dzikim lasem, jest przepiękne i tajemnicze.

Ogród w skali mikro :) 19:59, 03 gru 2013

Do góry
Znalazłam stary plan... Tak mniej więcej.. Zmienił się układ po prawej stronie .. Są tam teraz dwie rabaty...

Tu z góry widok... W miarę aktualny ..po prawej zaraz jest płot do sąsiada z lustrem....

Ogród niby nowoczesny ale... 19:56, 03 gru 2013

Do góry
Gratulki na połowę tysiączka
To właśnie tu 19:55, 03 gru 2013

Do góry
Makkasiu, dziękuję. Niech się spełnią

Zawitko, paniprzyroda, monteverde, jak wspaniale jest wiedzieć, że dołączyłyście do klubu zbieraczy.
Kasiek, jestem przekonana, że też jesteś z tych zbierających.
Przyznaję,że posiadanie takich przedmiotów sprawia mi wiele radości. Większość , mimo, że czas odcisnął na nich swój ślad, jeszcze jest użyteczna.
Te kuchenne, mają w kuchni wystawkę. Oto jej część.

Szklarnia w ogrodzie 19:45, 03 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Manor Hause Upton Grey

Czerwiec

Ta sama szklarnia sierpień

Mam taką mnożarkę tylko szerszą. Danusia podsunęłaś myśl by środkowe parapety wyrzucić i sadzić pomidory w gruncie. W tym roku pierwszy raz posadziłam pomidory na własny użytek na środkowych zagonach ale szybko wysychały. Boczne zagoniki na rozsady kwiatków zostaną.
Ranczo Edy 19:31, 03 gru 2013

Do góry
Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 19:28, 03 gru 2013

Do góry
Nie wiem. Ale to raczej zły pomysł, nie utrzyma kostki, a jak wjedziesz samochodem na brzeg to kostka się "rozjedzie" Obrzeże zrób z kostki.

Jurajski Ogród 19:28, 03 gru 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na progu zimy

Trzeba przyznać,piękne widoki choć ja tak z każdym rokiem coraz bardziej nie lubię zimy.Ja takich jeszcze nie mam.Ale cóż...z lekka zasypiam aby przetrwać ten czas jakoś.Pozdrawiam gorąco!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies