Cudana ta twoja jesien, a i fotki okolicy i bukowego lasu tez mnie urzekły... co bysmy oglądali i czym cieszyli oko gdyby nie to nasze forum. Fajnie że tu jestem
Pozdrawiam Olu !
No to po nagraniu i jak zwykle nie jest tak jakby się chciało. Słonka nie było wogóle , przez cały dzień a bez słońca kolory na drzewach nie są tak wyraziste. No cóż trudno sie mówi.Sami zobaczcie jakie dzis kolory były.
A ja byłam u ciebie i sobie obejrzałam ptaasie zapasy w spiżarni na drzewie, czy raczej krzewie berberysy później się wybarwiają, ale za to jak!
u mnie klonik japoński, też cudnie się czerwieni i w towarzystwie magnolii gwiaździstej, przebarwionej na złoto; mam wrażenie, ze w tym roku, złoto dominuje
Himalajczyk jeszcze kwitnie.... zapisuję sie na sadzonkę.... Wiem, wiem chciałaś mi dać jak byłam....
Panorama z gracjami już byłą tyle razy cytowana, że napiszę tylko, że są piękne Jak to Gracje
szybko się uwinęli nie wygląda źle, a trawkę siej, bo za jakieś 3 dni będzie padać, będzie dość ciepło, to szybko wzejdzie, jest szansa, że będzie bardzo dobrze u nas trawa rośnie cały czas i nadal, co tydzień koszenie, nie ja mój m.
Macie w swoich ogrodach zegary słoneczne? Jakie są zasady ustawienia takiego zegara? Na jakim postumencie powinien stać (na jakiej wysokości?). Gdzie go ulokować najlepiej?
Mam taki żelazny i nie wiem, gdzie go postawić. Pasowałby do mojego zielnika? W wersji surowej jego układ jest taki:
Bluszcz tak się przebarwia na jesień. Na wiosnę zzielenieje na nowoTroszkę liści zawsze wymienia. Boczne pędy musi gdzieś wypuścić Ja mam parę lat a teraz wygląda tak>
Kciuki możesz puścić. Ten ma 6 lat i co roku czerwienieje ociupinkę.