Delicious Candy mam wrażenie są poza wszelką konkurencją jeśli chodzi o obfitość kwitnienia i rozkrzewianie się. Oczywiście znowu mi przerosły hortki i nici z wyższego piętra
Jeżówka Sweet Meadow Mama.
A to Glowing Dream.
I siewka, która wsiała się w środek kępy.
Zdjęcia z cmentarza też mam, super pomysł pojechać do Meksyku na święta, też o tym myślałam. Jak zrzucę resztę zdjęć na komputer to pokażę, ja z początku pomyślałam, że to plac zabaw A teraz trochę aktualizacji z ogrodu. Ale ostrzegam, że ogród wciąż nieogarnięty.
Hm.. kalia?? skrzydłokwiat?? anturium??
Najpewniej jakaś hybryda wszystkich tzech zrób proszę zdjęcia jak się wybarwi.
Ewentualnie liść strzałki wodnej a kwiat sobie doczepił
Doczepy w modzie
Trudno nie przyznać Ci racji
Będę ją torturować, ale chyba wolniej, niż Ty byś to zrobił Dzięki za poglądowe zdjęcia. Przydadzą się dla porównania. Białobok jest bardzo dekoracyjnym drzewem i szkoda by zamienił się w drapaka z żółtymi końcówkami.
Wszystkie iglaki mocno rozrastające się wszerz pustoszeją w środku lub od dołu.
Jak skończy się u mnie opadowy czas, to będzie kontynuacja
Mam taką glaukę, której nie puściłam na wysokość, regularnie ograniczam. Co roku wycinam też najniższe suche gałęzie. W efekcie powstaje mi „grzyb” na pniu, któremu nie wróżę długiego żywota. Usunę bez żalu, jak tylko zacznie straszyć.
Ten mocno odchudzony świerk z drugiego zdjęcia był już dosyć pokaźnych rozmiarów, sądząc po grubości pnia.
Rzeczywiście piękny ogród. Bogactwo roślin kwitnących. Dobierasz i łączysz te rośliny i ekstra wyglądają.
Widzę kocimiętkę niska jaka to odmiana. Bo też zrobiłam zakupki i może też taki efekt osiągnę.
U mnie jeżówki jeszcze zielone.
A z tawułkami mam podobne doświadczenia. Nie chca u mnie rosnąć. Mimo cienia i ciągłego podlewania. Już ich nie dokupuję.
Witam proszę o pomoc mam problem z rabata przed domem tj jedna strona jest już gotowa to są same bukszpany tylko ze będę je przenosić na ta lewa stronę (stojąc plecami do domu) a po prawej stronie chciałabym dać już coś innego niż te bukszpany z lampami i myślałam tu o seslerii jesiennej tylko nie wiem z czym? Z lawenda ? Mam podobne zestawienie na rabacie po skosie