Natalia głowa do góry świerk glauca Pendula to perła w koronie (ogrodowej) wąski, wysoki i piękny/piękny, swojego posadziłem po prawej stronie pierwszego zdjęcia w pobliży jest jeszcze buk Purple Fountain i Purpurea Pendula oraz parę innych iglaków pendulowatych myślę że będzie OK
Kasia Orla Perć za pierwszym razem - w niektórych miejscach pełne pory strachu (nie byłem już najmłodszy) kolejne wycieczki znacznie spokojniejsze
jesteś tutaj i wiesz ze za jakiś czas będziesz tam idąc granią lub leciutko niżej
tak biegnie łańcuch i to wcale nie najtrudniejsze miejsce
w tym roku nie wyszło ale następny ...
Mówiąc "bajzel"miałam na myśli wielość roślin, nie zawsze ze sobą w dobrej komitywie. Ale skoro rosną, ja im za bardzo nie przeszkadzam.
I wygląda to tak jak na fotce, bez upiększania i ustawiania statywu. Statyw to ja!
Co prawda już trochę mało stabilny, ale jeszcze działający.
Miłego dnia wszystkim.
Lecę do roboty ogrodowej. Jak podniosę wzrok znad grządek, to mam taki widok na kącik z Rh i azaliami
Mimo, że trudno jest pielęgnować rośliny "obronne" , też mam berberysy w ogrodzie, ale dopiero w Twoim widzę, że są absolutnym hitem sezonu jesiennego. By wybarwiły się pięknie potrzebują dużo słońca, czeka mnie przesadzanie, by choć w niewielkim stopniu dorównały Twoim kolorem
Agnieszko, podpowiedz co to za krzew obok trawy, ten w rudym kolorze ?
Danusiu zauważyłam że na przedstawionej na zdjęciu Twojej realizacji thuje są na lekkim wzniesieniu.
U siebie mam podobnie tylko poniżej znajduje się droga dojazdowa z kostki granitowej i kora się wciąż osypuje na kostkę.
Niestety nie mogę złagodzić spadu ponieważ mam na to za mało miejsca. Czy jest jakiś sposób aby kora się nie wysypywała?
Kwitną jeszcze i róże też i jeżówki, ale sporo wczoraj liści z drzew poleciało klon Ginnala nie ma ani jednego liścia i trzmielina oskrzydlona też dużo zrzuciła zima idzie Kasiu posadź sobie Ratibidę jest wieloletnia tu zdjęcie z sierpnia
Wzajem Bogusiu mam kolejne 3 słoiczki grzybków w occie, jeden prawie pełen czerwońców dopełniony siwuszką i 2 z siwuszkami i śladową ilością zielonki te dostałam nie zbierałam sama