Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

WilczaGora 08:22, 31 sty 2014

popcarol napisał(a)
Wilcza, jeszcze nie przytargałam skrzynek, ale dzisiaj to zrobię. Młodej zadanie to segregowanie nasion, trzeba sprawdzić ile czego mamy i zakupić brakujące
Na razie siejemy tylko werbenę i czosnek ozdobny (gladiator). Ciekawe po ilu latach zakwitnie?

M wieszał dzisiaj rano słoninki na sznurku dla sikorek, ciekawe kiedy się zwiedzą i przylecą na naszą brzoskwinię Nadal minus 11 i porywisty wiatr, brr. Ale jutro weekend! Jupi!

a u nas ptaków nie brakuje...całą stołówkę mają
popcorn 08:23, 31 sty 2014

renatamama3 08:35, 31 sty 2014

U mnie -7 ,słoninka od tygodnia wisi,w karmniku słonecznik ,rodzynki ,jabłko ,od czasu do czasu widze ptaszka .pozdrawiam
popcorn 08:41, 31 sty 2014

Renatko, jabłko to fajny pomysł, tyle że na pewno jest zamarznięte? Spróbujemy, ciekawe co z tego wyjdzie
Na południu zawsze cieplej, zazdroszczę!

miłego dnia!
popcorn 10:28, 31 sty 2014

Trochę wiosny

A taki orzech kokosowy, skiełkowany, przytargałam z Koh Chang.

ciekawe czy nie zmarnieje...
malgorzata_s... 10:31, 31 sty 2014

Wiosna domowa super U was tak zimno?? U mnie w górach odwilż, w nocy 0 teraz +6 i słonko Pozdrawiam z wiosennych gór
popcorn 10:34, 31 sty 2014

Specjalnie przeszłam się zobaczyć ile stopni, na tarasie mam minus 8,5 teraz :/
jutro szwagierka z bratem M i dzieciakami chcą jechać na sanki/narty do Bełchatowa, jakoś mi się nie widzi, jeśli się nie ociepli, brrr...

miłego!!
Margarete 10:50, 31 sty 2014

popcarol napisał(a)
o, i werbenę posieję. Dzięki, Renatko! Rok temu mi strasznie długo kiełkowała, dobry pomysł żeby szybko siać

I jak mnie najdzie, to nasiona powoli segregować można i dokupić brakujące Ale fajnie!!

Czytałam dzisiaj prognozę, Amerykanie prognozują wiosnę od lutego w Europie centralnej i brak powrotu zimy w marcu. To by mi pasowało

Karolinko a pamiętsz twoje ubiegłoroczne siewki "werbeny "...ha, ha, ha.
Ja je posdziłam w kilku miejscach i czekałam, cekałam, czekałam........aż w końcu po informacji od ciebie........wywaliłam
Ale to nie ważne, ważne ze z serca były podarowane...........
Margarete 10:56, 31 sty 2014

Ja tez na pociechę i na tą zimnicę za oknem kupiłam sobie w Brico doniczke z 3 hiacyntami, włozyłam ja w pomarańczowo-żółtą osłonke i postawiłam w salonie. Zawsze to choc troche wiosny..
Zobaczymy jaki kolor bedż miały te hiacynty, byleby nie niebuieski bo bedzie zgrzyt kolorystyczny a innej osłonki nie mam.
popcorn 11:00, 31 sty 2014

Małgoś,
Ale to co Ty dostałaś to chyba te chwasty były, które z taką pieczołowitością doniczkowałyśmy u Kasi
Mam jeszcze całą paczkę nasion werbeny niby patagońskiej, ale tej brzydkiej. Muszę je wywalić, żeby posiać tylko te "dobre"

Przez wyjazd niedawny mam trochę większą tolerancję co do długości zimy. Tak jeszcze na miesiąc cierpliwości mi starczy

Wyjęłam z przechowalni pod schodami stosy nasion. Czekają na Młodą, żeby posegregować. I siatka nie wyłuskanej fasoli i grochu, też czeka, Młoda lubi łuskać Będę miała z własnych nasion w tym roku Ale fajnie, już niedługo!!