W środku na płot szczelnie bluszcz lub ekran z cisa (3)
Po lewej Thuja 'Aureospicata) 3 szt nr 1
Potem cis lub choina strzyżona nr 2
potem 3 Thuja 'Smaragd'. cięta na odpowiednią wysokość (tak jak płot)
Przed ekranem z cisa hortensje 'Bobo" (4), a po bokach dwa pola żurawek po kilkanaście sztuk. Z lewej 'Berry Smoothie', a po prawej 'Caramel' lub 'Creme Brule'.
One nie zasłaniają płotu wcale, a płot robi konkurencję tym pięknym okienkom z lusterkami.
Wyobraź sobie, jakby była na tle płotu łany hortensji bukietowych do wysokości płotu, a nad nimi dopiero okienka No i płotu oczywiście nie byłoby widać.
Berberysy sa każdy inny nie dadzą żadnego w sumie efektu, a przecież na tym Ci zależy. Ot chude trzy berberysy. Ja bym radziła zamienić na inne nasadzenia Zaraz coś wymyślę.
Wklejam plan. Słup trzeba otoczyć rabatą i posadzić 6 świerków serbskich, jeśli oczywiście wejdą.
Ubieranie słupa w winobluszcz skończy się katastrofą budowlaną, jeśli jest betonowy. Mój słup już prawie skruszał i niedługo pewnie się zawali
A ja proszę o instrukcje jak tak brzozy prostować, bo ja takich dlugich tyczek nigdzie nie widzialam. Rozumiem zatem, źe potem wierzchołek wzorstu jest po prostu na pewnej wysokosci przywiązywany do patyka, ktory ma za zadanie go prostować?
Witaj
wydaje mi się, że możesz mieć rh cunningham white, tak jak ja
nie okrywam go nigdy i radzi sobie dobrze. Dołączę zdjęcie, bo może chciałabyś porównać:
Tak jest Violu. Najlepiej jest zapomnieć o niej gdzie jest postawiona. Im więcej o nią dbasz tym jest gorzej i nie kwitnie. A to nasze hoje. Stoją na parapecie okna od Zachodu.
wczoraj porządkowałam donice z pelargoniami
jeszcze ładnie wyglądały
zostało mi tylko okrywanie delikatniejszych okazów
zastanawiam się czy okrywać rh bo już są dość duże w ziemi 3 i 2 sezon
w tamtym roku okryłam i na wiosnę za wcześnie zdjęłam i jeden mi przymarzł
pozbierał się i mam dylemat czy w tym roku też go okryć
teraz wygląda lepiej ma zdrowe listki nie wiem co to za odmiana
ma takie wąskie liście
Haniu,a wiesz,że ja bardzo lubię latarnie...? Nie tylko za ich ładny wygląd,zaraz widzę też wzburzone morze i to magiczne światło we mgle.
Świetne klocki
Dziękuję Haniu,że jesteś ludzie to też takie Latarnie.
Tulę mocno