Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 11:27, 26 gru 2013

Gabriela napisał(a)
No i dałaś ponieść się świętu i atmosferze, bo trudno się jej oprzeć. No i nie ma żadnego powodu, żeby się opierać, bo wtedy pusto jakoś...
A gdzie wiszą w końcu dzwonki?

Ja sie nie opierałam, tylko moja praktyczna natura walczyła z niepraktyczną.. dzwonki wiszą przed wejściem do domu, miałam im zrobić z podkładu okrągły wianek i przyczepić po obwodzie.. ale z powodu remontu... nie zdążyłam .. i wiszą tak byle jak.. ale poprawię..

I nie odpowiedziałaś mi u siebie co robić z tak ukorzenioną werbeną.... jedna gałązka puściła korzenie.... mam sadzonkę werbeny z kawałka gałązki.. reszta gałązek zielona, rośnie, ale korzonków nie puściła..

Mala_Mi 11:30, 26 gru 2013

irena_milek napisał(a)
I jest choinka
U mnie jednak obeszlo się bez niej, fajnie ze powoli koniec świat wrocimy na stare tory

Też twierdzę, że co za dużo to nie zdrowo....
Dla urozmaicenia wrzucam fotki z ogrodu.... nie ma co pokazywać.. ale by przełamać monotematyczność

Saute ogród, ale dzięki temu widać jak u mnie coś leci... bo jak wszytko dostaje liście, zarasta to trudno sie połapać co i gdzie jest.. zresztą tak jak i u Ciebie...

baraga1904 11:47, 26 gru 2013

...czytam że malowałaś....szkoda porzucać takiej wspaniałej pasji...
Mala_Mi 11:57, 26 gru 2013

baraga1904 napisał(a)
...czytam że malowałaś....szkoda porzucać takiej wspaniałej pasji...

Raczej bohomaziłam
I już mi przeszło ..... słomiany zapał
Mala_Mi 12:04, 26 gru 2013

dorota_maziarz napisał(a)
Dzień dobry - przyszłam się przywitać, choć w Twoim ogrodzie byłam kilkakrotnie, Twój ogród jest czarujący o każdej porze roku. Podziwiam Aniu Twoją energię i werwę do pracy. Odwaliliście kawał pięknej roboty. Pozdrawiam

Nie pamiętam czy już przywitałam Cię u siebie, czy w tym ferworze świątecznym uciekło mi ....

Witaj u mnie I uaktywnij podpis w stopce, bo nie mam jak do Ciebie trafić..... a odszukiwanie wątku chwilkę zajmuje ...
leon60 12:10, 26 gru 2013

Bardzo ładna choinka i dobrze zrobiłaś ubierając ją ! dzwonki przed wejściem superowe a galeria i bohomanizm jak piszesz też mi się podoba tym bardziej, ze to działa własne. Myślę, że gdyby powiesić ją w innym układzie wspólnie tworząc kształt np. prostokąta spojrzałabyś na nią zupełnie inaczej
Mala_Mi 12:37, 26 gru 2013

leon60 napisał(a)
Bardzo ładna choinka i dobrze zrobiłaś ubierając ją ! dzwonki przed wejściem superowe a galeria i bohomanizm jak piszesz też mi się podoba tym bardziej, ze to działa własne. Myślę, że gdyby powiesić ją w innym układzie wspólnie tworząc kształt np. prostokąta spojrzałabyś na nią zupełnie inaczej

No to będziemy ciać moje iglaki.. i przewieszać bohomazy.... jesteśmy umówione.. pamiętam
Gabriela 12:40, 26 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)

I nie odpowiedziałaś mi u siebie co robić z tak ukorzenioną werbeną.... jedna gałązka puściła korzenie.... mam sadzonkę werbeny z kawałka gałązki.. reszta gałązek zielona, rośnie, ale korzonków nie puściła..

Ania, nie odpowiedziałam, bo nie byłam na swoim wątku. Zgrabniej więc będzie odpowiedzieć u Ciebie.
Albo zostaw ten ukorzeniony kawałek z całą resztą w słoiku z wodą, albo wsadź go do doniczki z lekką ziemią wymieszaną pół na pół z piaskiem i trzymaj w jasnym, ciepłym miejscu. Ja na razie wybrałabym pierwszą opcję ze słoikiem i wsadziłabym te sadzonki do ziemi w końcu stycznia, na początku lutego. Jest szansa, że reszta też wypuści korzenie.
Trzymam w słoiku od września sadzonki takiego dziwnego plektrantusa, który rośnie w kępie i ma się dobrze. Tylko nie zapomnij wody dolewać.

Zaraz będę wstawiać u siebie zdjęcia włoskich szopek z Neapolu, akurat temat świąteczny.
Dorota123 16:19, 26 gru 2013

Aniu dziękuję, że zajrzałaś do mnie, nawet nie zauważyłam, że mój link jest nieaktywny, ale nawet jak teraz o tym wiem i tak nie umie tego zrobić potrzebuję podpowiedzi......... To co jest dotąd napisane, wpisałam u siebie w "napisz odpowiedź", ale jak sprawdziłam w Twoim wątku to nigdzie tego nie znalazłam. Kiepsko mi idzie poruszanie się po Ogrodowisku.
Madzenka 16:36, 26 gru 2013

Aniu ciągle mnie zaskakujesz, czytam o bohomazidłach i Tajlandii. Oj musimy wreszcie pogadać w tych teramch, powoli bez pośpiechu