Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:39, 12 paź 2013

Do góry
Poszczególne doniczki mam a nie mam całości ha ha
Moja bajka 17:36, 12 paź 2013

Do góry
Na tym pchlim targu kupiłam takie doniczki Te metalowe lekko podrasuję Wszystkie 3 kosztowały 10zł.
Taką wielką butlę (czuję, że fajnie będzie wyglądała w ogrodzie Ale póki co przezimuje w domu. Kiedyś taką miałam, ale rozbiłam niezdara, a tu dziś mi się taka sama trafiła
i jeszcze podkowę Podobno szczęściu trzeba pomagać, a łatwiej upchnę w ogródku podkowę niż słonia
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:36, 12 paź 2013

Do góry
To przymiarka bya.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:06, 12 paź 2013

Do góry
Wróciłam. Jeż sobie potuptał, ale mu paprociowo zostawiłam, może wróci?

I moja złota jesień dla Was!

Buk pospolity - Fagus sylvatica 16:39, 12 paź 2013

Do góry

Witam.Posiadam sadzonke buka i chciałabym go uformowac.Chciałabym aby był na pniu a korona była spłaszczona i szeroka i nie wiem od czego zacząć?
Zupa z dyni 16:04, 12 paź 2013

Do góry
Temat dyniowej zupy wrócił! Smacznego!

Znowu na wsi 15:52, 12 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Debro, miałam jeszcze dwie stare olbrzymie grusze owocujące mniej więcej co 2 - gi rok. Zbieranie opadających i gnijących oraz nadjedzonych przez ptaki owoców przez kilka tygodni to dopiero było zajęcie. Byłam szczęśliwa jak trafił się rok wolny od "klęski urodzaju". Ale te drzewa były piękne i dawały klimat w przedogródku. Stoją do dziś. Nowi właściciele póki co ich nie wyrąbali.

To te dwa "potfory", z przodu jabłonka (z tą jakoś sobie radziłam, bo mniejsza)

No to prawie jak u mnie Gruszę mam jedną, wygląda niemal identycznie jak ta na końcu zdjęcia. Chore liście, częściowo zgniłe owoce, mam to na codzień. Może klski urodzaju w tym roku nie ma, ale i tak jest co zbierać.
Wcale się nie dziwię, że nowi właściciele ich nie wyrąbali, bo bez nich ogród już nie miałby tego klimatu.
Wyobrażam sobie ile mieszanych uczuć masz patrząc na te stare zdjęcia. Przecież wiadomo, jak przywiązujemy się do takich miejsc....
Nowy ogród jest zupełnie inny, śliczny, nie ma co wracać do tego co było
Norweski ogródek... 15:34, 12 paź 2013

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 15:34, 12 paź 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ewa ...zostawiam Überraschung

Jestem dosłownie na minutkę,zrobiłam na szybko fotkę kulek
...w poniedziałek ci je wyśle,muszę jakiś karton załatwić
Duża śr. 20cm,a małe śr.15cm
Buziaki i zmykam,jutro będę na dłużej,dziś mnóstwo do zrobienia,a wieczór imprezowy

Gabrysiu bardzo bardzo Ci dziękuję Kulki są piękne
Już nie mogę się doczekać kiedy będą leżały koło ciurkadełka
Norweski ogródek... 15:31, 12 paź 2013

Do góry
Znowu na wsi 14:04, 12 paź 2013

Do góry
Wzięło mnie na wspominki przy przeglądaniu zdjęć. Brakuje mi bardzo takich dywanów np, bukszpanowych. I tych duuużych kul bukszpanowych.

Moja bajka 13:56, 12 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Słuchajcie, pewnie głupio, że sama nie wiem co mam w swoim ogródku, ale jak się nazywa ta roślinka kwitnąca na różowo? Strasznie ją lubię

...może to jest serduszka?...zdjęcie z daleka ,słabo widać.
Mój jesienny ogród 13:46, 12 paź 2013

Do góry

Witajcie, teraz mam długi weekend, jest w poniedziałek Dzień Dziękczynienia. Dziś tylko 10 zdjęć samych liści znad rzeki, resztę czasu chcę poświęcić na szukanie miejsca na wyjazd. Namówiłem swojego kolegę żeby gdzieś jechać ale jeszcze nie wiemy gdzie. Mam nadzieję że taka super pogoda utrzyma się chociaż do końca wolnego. Wczoraj było jeszcze cieplej, taka jesień to ja rozumiem. Rozmawiałem z chłopakami o grzybach. Oni tu nie zbierają grzybów a są takie że wiadrami się wynosi. Wczoraj przyjechała nowa polska ekipa murarzy i z nimi rozmawiałem. Jeden przyjechał tu do Montrealu wziąć udział w maratonie i już został. W niektórych lasach to nawet nie wolno zbierać, pewnie się boją żeby się ludzie nie truli.
Znalazłemm fajną stronkę z opisem mojej okolicy. Ja mieszkam ma granicy Toronto i Missisaugi, też w polskiej dzielnicy Etobicoke.http://www.podroze.pl/wasze-wyprawy/relacje/relacja/kolory-jesieni,3708/
Halino, orzecha może jest trochę mniej niż w naszych. Jest gruba ta zielona łupina i sam orzech też jest pancerny. Ogólnie jednak jest co pojeść. Najważniejsze, jest dobry, który lepszy ciężko powiedzieć.Piszczie jaka pogoda u Was, jestem ciekawy.
Moniko, gdybyś miała taką okazję to ją wykorzystaj, widoki nie zapomniane, Klony są inne niż u nas i całkiem inaczej się wybarwiają.
Janinko, polecam klony, ja mam kilka u siebie i każdy inny, czerwonych dębów mam trzy, też są boskie Trzmielinę oskrzydloną sobie kup..
Bogdziu, naprawdę piękna jak sami widzicie. Już z tą dostępnością, jest różnie, jest tu dużo prywatnych terenów i tabliczek, prywatne zakaz wstępu. Jesień u Ciebie wspaniała tu palmowe jeszcze grzeczne, też czekam na nie. A zwierzęta naprawdę super, że są takie ufne. Kupiłem sobie dwa karmiki ale o tym innym razem. Dlaczego nic się nie chwalisz że masz takie super fotki z ogrodu, dopiero Hania mi zareklamowała.
Haniu, dzięki za odwiedziny i podpowiedź o pięknej jesieni u Bogdzi, zdjęcia super . Pozdrawiam i zapraszam na liście.

Znowu na wsi 13:42, 12 paź 2013

Do góry
Debro, miałam jeszcze dwie stare olbrzymie grusze owocujące mniej więcej co 2 - gi rok. Zbieranie opadających i gnijących oraz nadjedzonych przez ptaki owoców przez kilka tygodni to dopiero było zajęcie. Byłam szczęśliwa jak trafił się rok wolny od "klęski urodzaju". Ale te drzewa były piękne i dawały klimat w przedogródku. Stoją do dziś. Nowi właściciele póki co ich nie wyrąbali.

To te dwa "potfory", z przodu jabłonka (z tą jakoś sobie radziłam, bo mniejsza)

Rododendronowy ogród II. 13:14, 12 paź 2013

Do góry

To wszystko wczorajsze zdjecia , dzis jest zimno i liście gwałtownie zaczeły opadac. Miłego dnia wszystkim życze.
Rododendronowy ogród II. 13:12, 12 paź 2013

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:11, 12 paź 2013

Do góry
eda napisał(a)
Witam witam buźiaki posyłam fajna donica podobają mi się w niej kolorki roślinek super pracę wykonałaś i jesień też się przebarwia jak u mnie gratuluję przedsiębiorczości w zmaganiach

Edytko ,donicę zrobił M-muś.Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 13:11, 12 paź 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 13:10, 12 paź 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 13:08, 12 paź 2013

Do góry
No to teraz ,,Bogdzia Summer"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies