Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:17, 12 paź 2013

Do góry
Kasiu nie mam zdjęcia z bliska, ale w serialu pt Jesień w ogrodzie jest uchwycony

Mało mam ostatnio czasu, czytam wszytskie wątki, żeby być na bierząco, ale tylko czasami zostawiam jakiś ślad. Posadziłem w tym tygodniu wszystkie tulipany i uzbierało się ich prawie setka, sam byłem zdziwiony tym bardziej, że nie przepadam za cebulowymi (pomijając lilie ) na koniec stwierdziłęm, że posadziłbym jeszcze z chęcia dużo więcej Rabaty powoli robią się puste, dużo bylin już powycinałem.
Kolejny rok mija i straszna nostalgia mnie chwyciła..... same zmartwienia, ale to nie miejsce na takie sprawy, teraz zdjęcia

Wspominany Tiny Gold prawie na pierwszym planie

ogrodoweimpresjejolki 22:16, 12 paź 2013

Do góry
Witaj Jolu.
Pogoda nie sprzyja spacerom. Z rana jeszcze trochę pobuszowałam w ogrodzie ale po południu tak wiało, że praca w ogrodzie została odłożona na lepszą pogodę. Regeneruj siły na cieplejsze dni. A dzisiaj też przesyłam Ci różyczkę z mojego ogrodu.

Ogród w Tarnowie 22:13, 12 paź 2013

Do góry
Richie napisał(a)

citronelki mają się dobrze po inwazji

dziś widziałam szczepiony na grubym pniu jakieć 30 cm bez czyli lilak - cudny - idealny do japońskich ogrodów, na skalniaki - weszło mi do głowy ale nie mam miejsca - to było w Twojej ulubionej szkółce
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:08, 12 paź 2013

Do góry
i o nich zapomniałam ... marzyłam o kapuście ... ozdobnej tym razem ... nigdzie nie mogłam wynorać a tu wczoraj czekała na mnie w moim własnym warzywniaku ... jutro musze po wrzosy do niej lecieć i będzie kompozycja

ogrodoweimpresjejolki 22:08, 12 paź 2013

Do góry
jeśli Ci co złego to niech się poprawi na dobre i już - ot najprostsze życzenia

moje suszki dla Ciebie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:05, 12 paź 2013

Do góry
Dzisiaj była piekna sobota, słońce i popołudnie spędzone u Kasi w jej pięknym i zaczarowanym ogrodzie pełnym złudzeń i niespodzianek. Biesiada w nowym salonie/szałasie, upłynęła za szybko, jak fajnie można spędzić razem czas,
parę zdjęć na pamiątkę spotkania

Jak myślicie, co to za zakątek u Kasi oglądamy, co budzi tyle emocji?

To mój ulubiony zakątek u Kasi w ogrodzie, lustro i jego cudowne odbicia
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:01, 12 paź 2013

Do góry
że ja na to nie wpadłam ... !!! ... Madżenka no oczywista oczywistość, że to skandaliczny skandal nie cyknąć mojego arcy flicznego kucyka ... ... zaraz się na nich ... domowników znaczy poobrażam ...

tony cyknę jutro ... też na to nie wpadłam ...

na pocieszenie wrzucę kucyka Nieletniej ... bo ona i przyszły zięć jakby ... brali czynny udział w akcji metamorfoza etap pierwszy z tysiąca ))))

niestety zdjęcia pacholęcia z łopatą nie posiadam ... czeba to nadrobić ... choć ogólnie to się na niej głównie wspierała ... no ale udział w akcji był ... ... hmmm .... może nawet większy niż mój własny ))))
Leśne Wzgórze 21:59, 12 paź 2013

Do góry

Klon palmowy - Acer palmatum 21:52, 12 paź 2013

Do góry
Ja dzisiaj pościągałam z klona wszystkie liście, ładniej wygląda

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 21:52, 12 paź 2013

Do góry
Wpadłam na chwilkę, cały dzień stałam i myślałam w ogrodzie, ale o dziwo posadziłam dwie róże, poprzestawiałam też znowu doniczki, zmieniłam koncepcje, wpadłam w depresję, znów poprzestawiałam doniczki, zrobiło się nagle ciemno gdy stałam i się gapiłam na krzaki, i teraz idę spać i zbierać siły na jutrzejsze ostatnie kilka godzin sadzenia...

Agatka, przejrzałam foty, wkleiłaś dokładnie takie sfocone miejsca, które mi się bardzo bardzo podobają Z milinem jeszcze nie wiem, muszę o nim doczytać Zobaczę gdzie ci Grąbczewscy, bo ja po rośliny rowerem jeżdżę, ale niesamowite, że w ogóle gdzieś w okolicy Warszawy mają tę odmianę, super

Weronika, witaj, dziękuję za pozdrowienia i też odpozdrawiam
A teraz znikam, jutro ciężki dzień, czas podjęcia niektórych "ostatecznych" decyzji... A na wiosnę i tak wszystko pewnie przesadzę ;/

A tu moje kwiatki, wszystkie przywdziały żółte kubraczki

Znowu na wsi 21:50, 12 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Zimowity rosną w towarzystwie języcznika, zgadza się Marzenko. Oczywiście w dużym stopniu przez przypadek (było miejsce). Na duże liście wiosną, które zagłuszają rośliny w sąsiedztwie przypadkowo wpadłam na pewien pomysł. Miałam kiedyś sporą kępę, która przez całe lato straszyła pustym miejscem. Posadziłam w sąsiedztwie kocanki, które utworzyły dywanik.Kwitnące zimowity wyglądały w nim bardzo ładnie.
Zdjęcia kiepskiej jakości, niestety

Rosły też w runiance

Jolu cudnie to wygląda. Zrób powtórke w tym ogrodzie.
Leśne Wzgórze 21:48, 12 paź 2013

Do góry
na rabatce pod oknem:

ogrodoweimpresjejolki 21:39, 12 paź 2013

Do góry
Te różyczki akurat z okazji, bo ja spod znaku Wagi
Z różyczkami dostałam od koleżanki książkę, w której wspomniane było powiedzenie: wyjść jak Zabłocki na mydle. A ponieważ ostatnio dociekliwa się zrobiłam, więc zgłębiłam pochodzenie tego powiedzenia. Ciekawe czy wy znacie skąd się wzięło?

A jesień u mnie wietrzna. Podziwiam ją tylko przez okno.
Na tę okoliczność jakąś jesienną stara fotkę wygrzebałam

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:37, 12 paź 2013

Do góry
I nasze jesienne łupy:

Dobranoc moje kochane Siostrzyczki ogrodowe, umęczone sadzeniem cebulek
Muak, muak!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:37, 12 paź 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Gabisiu no jakiż ON cudny ... ten Mały Generał ... wielkie wow ...

a tego ogrodu to Wam zazdraszczam ... muszę do niego wrócić
Leśne Wzgórze 21:37, 12 paź 2013

Do góry
Przyszła paczuszka:

eM był trochę zdziwiony gdy odbierał paczkę

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:37, 12 paź 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Ewa ja jeszcze pod kamyki dałamtaką siatkę jutową ma duże oka .Muszę na wisnę i jesień wyjmować pompę a mój kamień leży na prętach metalowych ..Jak potrzebuję zdjąć kamyki podnoszę siatkę i się przsuwają

Zobacz nie widać górki .A ciurka fajnie jak siedzimy z kawką .Latem ustawiam trochę doniczek .

Bardzo piękne ciurkadełko. Pozdrawiam.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:35, 12 paź 2013

Do góry
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:32, 12 paź 2013

Do góry
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:28, 12 paź 2013

Do góry
Dziewczynki
Byłam dzisiaj z moimi chłopcami na Święcie Dyń w Ogrodzie Botanicznym.
Trochę się wkurzyłam, bo atrakcji zero - dopiero jutro.
Ale i tak spacerek w taką cudną pogodę był boski!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies