Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:59, 07 paź 2013

Do góry
A ja wiem, wiem...

ana_art napisał(a)

idealne miejsce na kolekcję krasnali ogrodowych

jak sobie kucniesz na ławeczkę to się napatrzeć nie będziesz mogła!!!

dobry pomysł, nieprawdaż?
Moja bajka 20:58, 07 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania specjalnie dla Ciebie mały instruktaż
To zaczynamy od postarzania drewna i decoupage, ok? Będą Ci potrzebne zwykłe dwie farby akrylowe: brązowa i biała. Do kupienia w zwyczajnym markecie budowlanym. Oprócz tego klej do decoupage i lakier (można kupić matowy lub z połyskiem). Te rzeczy (tzn klej i lakier) kupowałam na allegro. I potrzebna jest oczywiście jakaś ozdobna serwetka i najzwyklejsza świeczka
1. Bierzesz jakąś deskę lub inne drewienko, które chcesz ozdobić. Jak to coś jest bardzo nowe, można delikatnie potraktować papierem ściernym, a nawet młotkiem żeby wyglądało na starsze. I malujesz całą (no niech będzie ta deska) na brązowo.
2. Jak wyschnie (po kilku godzinach) bierzesz świeczkę i pocierasz na brzegach i w różnych innych miejscach na desce.
3.Następnie malujesz (od razu po pocieraniu świeczką) białą farbą. I znowu czekamy kilka godzin.
4. Jak wyschnie bierzesz papier ścierny i mocno pocierasz żeby zetrzeć wosk. Spod wosku wyjdzie brązowy kolorek.
5. Następnie bierzesz serwetkę, wycinasz z niej co Ci się podoba, oddzielasz od niej dwie warstwy, aby została tylko jedna.
6. Smarujesz deskę cieniutko klejem, przykładasz serwetkę i kawałek po kawałeczku dociskasz palcami. Jak klej lekko przeschnie (jak dałaś nie za dużo to od razu) można polakierować i oto cała filozofia

ha! i bez pozwolenia ukradnę instrukcje pozdrowionka
Ogród - wspaniałe miejsce na relaks 20:55, 07 paź 2013

Do góry
Roberto napisał(a)
Prawdziwa sztuka

Cudna pajeczynka, szata dla berberysu. Zachwyciło mnie to zdjęcie. Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 20:54, 07 paź 2013

Do góry
Warzywniak prawie opustoszał. Teraz tylko raczej jako przechowalnik robi.
A posadziłam wczoraj czosnek jadalny pierwszy raz więc zobaczymy co z tego wyjdzie...

pomidorki żółte...ciekawe czy zdążą się wybarwić...ma być ciepło więc może? Burak lisciasty pięknie wybarwiony...

Mały mój świat - zielona dolinka 20:51, 07 paź 2013

Do góry
Witajcie, oto obiecane zdjęcia wrzosy

Ważka na tle pęcherznic i pęcherznice przyjmujące barwy jesienne.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:50, 07 paź 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Krzewuszka nawet zakwitła, ale ona odbiera niedorbre sygnały

Świerk w objęciach berberysa

Piękna ta jesień u Ciebie kolorki jak z bajki
Ogród niby nowoczesny ale... 20:46, 07 paź 2013

Do góry
No dziewczyny...to mi się podoba
to kilka fotek za to wrzucę
Na pierwszy rzut kompostownik...taki mega jak mój M już zacznie robić to ho ho... no i oczywiście na szaro malnięty... Deski z przodu są na wkręty...M bedzie wykręcał aby przemieszać...zobaczymy jak to zda egzamin...tak czy siak on będzie mieszał

Grembosiowo 20:46, 07 paź 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
A takie ubranka z drutu i skóry na betonowym postumencie sprawiłam sobie za 10 zł

Grembosiu, czyżbyś spodziewała się wnucząt- bliźniaków
Mnie też podoba się gont już teraz
Jurajski Ogród 20:39, 07 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
mrozem malowane - cd

Wszystkie piekne ale to dla mnie najpiekniejsze.Pozdrawiam serdecznie.
Miniary Megabasi :) 20:39, 07 paź 2013

Do góry
Zrób tak, wykop wszystko, co porozrzucane po trawniku, wsadzisz na rabatach. Najważniejsze to wytyczyć nowe linie trawnika. Połóż wąż ogrodniczy, albo wytycz farbą w sprayu, wytnij kancik, w rabatach przekop albo zdejmij trawnik i tam sadź rośliny, w trawniku tylko jedno dwa drzewa możesz posadzić, a reszta w rabatach.

Powyrzucaj palisadki, kamyczki bo to strasznie pstrokato jest.

Mój mały skrawek ziemi 20:34, 07 paź 2013

Do góry
Małe porównanie
Było
Jest
B yło
Jest
Jedna część ogrodu jest optymistycznie poprawiona
Została druga większa
Buk pospolity - Fagus sylvatica 20:13, 07 paź 2013

Do góry
Coś takiego

Działka wkoło Lubczyka :) 20:13, 07 paź 2013

Do góry
no i jeszcze nowości z warzywniaka, bo na obrzeżach będą krzewy owocowe i już pierwsze są

i też to samo od drugiej strony!
Ranczo Edy 20:12, 07 paź 2013

Do góry
Ty mi takie ładne kwiatki wklejasz, to masz motylki niedzielne ode mnie

Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 20:11, 07 paź 2013

Do góry
marta_brejnak napisał(a)
Proszę o poradę! Moja jodła koreańska ma około 15 lat i nigdy nie miałam z nią żadnych kłopotów. W ubiegłym tygodniu zauważyłam, że strasznie zżółkła i to tak z dnia na dzień. W załączeniu przesyłam zdjęcia. Te igły nie są suche, nie sypią się, nie zauważyłam żadnych szodników, pod korą nie ma maty. Czy mam zastosować jakiś oprysk na choroby grzybowe? Czy nie za późno już na jakiekolwiek opryski? Będę wdzięczna za każdą sugestię! Pozdrawiam
Marta Brejnak

Może zbyt sucho miała a sezonie, trudno wyrokować, bo to często się dzieje normalnie o tej porze roku. Sprawdź czy nie ma przędziorków.
Moja codzienność - ogród Oli 20:09, 07 paź 2013

Do góry
Trafiłam od Meli do Ciebie, śliczne to jest

Działka wkoło Lubczyka :) 20:04, 07 paź 2013

Do góry
i teraz od środka na drugą stronę, czyli do frontu

i od przodu na całość:
Moja bajka 20:00, 07 paź 2013

Do góry
Ania specjalnie dla Ciebie mały instruktaż
To zaczynamy od postarzania drewna i decoupage, ok? Będą Ci potrzebne zwykłe dwie farby akrylowe: brązowa i biała. Do kupienia w zwyczajnym markecie budowlanym. Oprócz tego klej do decoupage i lakier (można kupić matowy lub z połyskiem). Te rzeczy (tzn klej i lakier) kupowałam na allegro. I potrzebna jest oczywiście jakaś ozdobna serwetka i najzwyklejsza świeczka
1. Bierzesz jakąś deskę lub inne drewienko, które chcesz ozdobić. Jak to coś jest bardzo nowe, można delikatnie potraktować papierem ściernym, a nawet młotkiem żeby wyglądało na starsze. I malujesz całą (no niech będzie ta deska) na brązowo.
2. Jak wyschnie (po kilku godzinach) bierzesz świeczkę i pocierasz na brzegach i w różnych innych miejscach na desce.
3.Następnie malujesz (od razu po pocieraniu świeczką) białą farbą. I znowu czekamy kilka godzin.
4. Jak wyschnie bierzesz papier ścierny i mocno pocierasz żeby zetrzeć wosk. Spod wosku wyjdzie brązowy kolorek.
5. Następnie bierzesz serwetkę, wycinasz z niej co Ci się podoba, oddzielasz od niej dwie warstwy, aby została tylko jedna.
6. Smarujesz deskę cieniutko klejem, przykładasz serwetkę i kawałek po kawałeczku dociskasz palcami. Jak klej lekko przeschnie (jak dałaś nie za dużo to od razu) można polakierować i oto cała filozofia
Grembosiowo 19:57, 07 paź 2013

Do góry
A takie ubranka z drutu i skóry na betonowym postumencie sprawiłam sobie za 10 zł

Działka wkoło Lubczyka :) 19:57, 07 paź 2013

Do góry
tak na szybko dodam zdjęcia z naszych ostatnich postępów, co jeszcze zrobiliśmy przed moim wyjazdem niby Wrocław, ale mam tu kiepski zasięg i co chwilę mi neta wywala :/
dlatego od razu do konkretów
tak raczej po 2 zdjęcia będę dodawać, żeby mnie w między czasie nie rozłączyło!
widok na całą rabatę, a w sumie jej szkielet, widok od tyłu domu:

i tak od środka na tyły:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies