Dobrze jest, jak będzie poniżej gruntu, to woda deszczowa i ulewy spowodują że ziemia wleci do zbiornika i klops. To gotowy zbiornik, a nie folia nałożona na wiadro palstikowe, kastrę budowlaną, jak kiedyś się robiło.
Jest dobrze, trzeba teraz sprawdzić jak pompa daje, czy nie rozchlapuje na zewnątrz. W razie czego przykręć siłę dawania pompy.
No to to by było jakbym ja zakopywała zbiornik niżej, całkiem źle.
Po to jest ten wałek, żeby ziemia nie dostawała się tam gdzie pompa zanurzona jest.
Wcześniej dałam ciała bo myślałam że ciurkadełko na odwrót będzie
Ewa... żółtego chabra mam.. na zbyciu i duuuuuuużo jeżówek białych i różowych... Jak chcesz to ci wyśle.. Dziś wiadro jeżówek wyrzuciłam.. a to dopiero z kawałeczka..
O taki (napisz że przeczytałaś u mnie, to foty usunę by Ci nie zaśmiecać)
Takie jezówki..
Byłam dziś w lesie i nazbierałam troche grzybów a własciwie nazbieraliśmy razem z m. Nie jest to dużo w porównaniu do innych lat i grzyby nie najwiekszej szlachetnosci gatunkowej ale i tak dobrze ze są . W lesie była równiez Anitka (Anipla) i też nazbierała nawet ładniejsze od moich.Tak wygladają moje:
Agatko ponieważ Szefowa kilka stron do tyłu zwróciła uwagę ze to nie ziemowity a zimowity to tez zwrócę na ten fakt Twoja uwagę żeby Szefowa nie musiała drugi raz interweniowac. Dzięki za nasionka, jutro wysieję i niech rosnie bo to ładna roślina.Zimowity ja też lubię jesienia bo wiosna już mniej. Pozdrówka przesyłam serdeczne.
To powtórzę ogród bomba, właścielka super bomba, widzę Aniu, że jesteś już po pierwszych przymrózkach, szkoda, że nie zobaczysz kwitnących miskantów, moj ogród mrozik ominął, kalinę masz bosko wymalowaną na czerwono, twarda sztuka, jak właścielka, która z latarką rabaty kończy, macham i pozdrawiam cieplutko i życzę słoneczka
Ta biała roślina to koniczyna żółtobiała - Trifolium ochroleucum o słodko pachnących kwiatach, krewna koniczyny. Rozmnaża się przez wysiew nasion.
Ta druga, o żółtych kwiatach podobnych do ostu, to chaber wielkogłówkowy - Centaurea macrocephala. Dla Ciebie Ewciu sie nadaje, bo fajnie by wyglądał na skarpie w wielkich kępach, chętnie z werbeną patagońską, krwawnikami czerwoną monardą, ostróżkami.