idealnie ułożone cebule ... w rzeczy samej od lenijki ... by równo było sadził inżynier więc nie mogło być inaczej ))) ... Adamie ... najkochańszy mój żonie za ten trud i zaangażowanie niniejszym publicznie Ci dziękuję i kofam ... ale to wiesz ... wyłapujesz mam nadzieję te miłości pełne tchnienia w krzykliwym i pełnym różnych emocji życiu z mną ... wybaczycie tę lenijkę prywaty ... należało się ... Adamo ...
Adamo sadził ale żeby nie było ... ja ... ja to wszyściutko samiutka wymyśliłam ...
przeglądając forum miałam taką fantazję by stanąć ... rzucić cebulkami niczym cesarz Klaudiusz kośćmi (i oby w tym pozostało wszelki z wymienionym podobieństwo ) i zadołować ... ale za każdym razem finał był ... p o u k ł a d a n y ... !!!
Klaudiusz tak się zapamiętał w tych kościach, ze podręcznik napisał a ja ... no ja tak inaczej żyć na ogrodniczkowaniu żyć zaczęłam, ze mus chyba kiedyś jakieś wspomnienia popełnić
a swoją drogą to tyle historia ma postaci a ja w porównanie z TYM cesarzem akurat musiałam pójść ... rany .......... ... no
Anabell - miło, że odwiedzasz również mnie. Mam nadzieję, że rośliny się rozrosną, z założenia ma być uporządkowany busz i co się z tym wiąże mniej pielenia. Na przesadzanie również jestem przygotowana. Swoje horti zimujesz w nieogrzewanym pomieszczeniu, już doczytałam. Czy masz tam światło i ile?
Konstancjo30 witam i cieszę się z Twojej wizyty. Wy też ostro działaliście w tym roku, będzie pieknie wiosną. W donicy glinianej są truskawki pnące/zwisające (zależy, jak je prowadzimy), a drugie to poziomkówka. Mam też truskawki ozdobne o różowych kwiatkach:
...zostawię Wam jeszcze moje dzisiejsze nieogrodowe mniam...chociaż na ogródku też trochę dzisiaj szczególnie M działał... tartaletki z serem kozim, szynką parmeńska i winogronami...
pierwszy uroczy drugi śliczniusi ale obu się bojam i pewnie wzorem kictków czekałabym grzecznie aż się oddalą ...
bardzo się cieszę, że można już zobaczyć ogrody, o których tyle słyszałam ... zobaczyłam i zachwycają ... tak stary jak nowy ... i koniecznie muszę mieć poziomki i truskawki w donicy ... pozdrawiam