Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Pola 13:57, 26 sty 2014

A to druga strona...
Z przodu Nigra...
monteverde 13:58, 26 sty 2014

Pola dla mnie w tym ogrodzie za smutno na tym przewężeniu zabralabym te stożki postawila przęslo a przy nim z każdej strony posadzil;abym pnące różę, a po przejściu w kole masz bukszpany? też na przemiennie posadziłabym np. białą The Fairy i kulka bukszpanowa i tak cale kółeczko pozdrawiam coś takiego
http://www.fabulousflowerbeds.com/gardening_tips.php
Pola 14:04, 26 sty 2014

A teraz ujęcia w całości o d dołu...

A może po lewej thuje, a po prawej serba posadzić....
Pola 14:11, 26 sty 2014

Aniu, o różach myślałam, poniżej widać wejście do warzywnego i tam powojnniki się pną.Kolorki będą róże kocham i mam i troszkę, teraz o szkielecie cały czas myślę...
Lecę pinterest obejrzeć...
Kasik 14:16, 26 sty 2014

Witaj Polu.
Pooglądałam cały wątek, a wcześniejszy coś mi mówi , że już go widziałam.

Zmiany aż nierealne, jest pięknie.
Ta soczysta zieleń , nasadzenia, ten podział - to strzał w dziesiątkę. Ja już nie chcę nic mówić na temat werandy bo to prawdziwy cukiereczek . Romantyczny, czarowny, tylko książka, herbatka i cisza- a już na pewno zbawienny w upały.
Pięknie to wymyśliłaś. pozwolisz, że zaglądnę tu od czasu do czasu.

Pola 14:18, 26 sty 2014

Kasik napisał(a)
Witaj Polu.
Pooglądałam cały wątek, a wcześniejszy coś mi mówi , że już go widziałam.

Zmiany aż nierealne, jest pięknie.
Ta soczysta zieleń , nasadzenia, ten podział - to strzał w dziesiątkę. Ja już nie chcę nic mówić na temat werandy bo to prawdziwy cukiereczek . Romantyczny, czarowny, tylko książka, herbatka i cisza- a już na pewno zbawienny w upały.
Pięknie to wymyśliłaś. pozwolisz, że zaglądnę tu od czasu do czasu.

Kasiu zapraszam serdecznie, zmiany się szykują bo ja romantyczka jestem i tajemniczy ogród mi się marzy....
Kasik 14:25, 26 sty 2014

Pola napisał(a)

Kasiu zapraszam serdecznie, zmiany się szykują bo ja romantyczka jestem i tajemniczy ogród mi się marzy....

Pewnie , pewnie, trzeba realizować pragnienia.
Ja mogę pomarzyć o takim zgrupowaniu roślin i już takim zagospodarowanym ogrodzie. u mnie jeszcze wszystko małe i połaci wiele do obsadzenia.
A nawet jak już to zrobię, to czekać trzeba na efekt, a tego nie umiem
Pola 14:31, 26 sty 2014

Kasik napisał(a)

Pewnie , pewnie, trzeba realizować pragnienia.
Ja mogę pomarzyć o takim zgrupowaniu roślin i już takim zagospodarowanym ogrodzie. u mnie jeszcze wszystko małe i połaci wiele do obsadzenia.
A nawet jak już to zrobię, to czekać trzeba na efekt, a tego nie umiem

Kasiu toś my razem nie cierpliwe, jak oglądam starsze ogrody to zazdroszczę i sobie myślę czy doczekam dojrzałości, dziś rano w Maja w ogrodzie ogród z ogromnymi okazami i pokaz sadzenia takich już dorosłych buków, ale to cena jest ogromna... mus czekać...
Gardenarium 14:54, 26 sty 2014

Ta rada jest nieco wbrew temu co bym zrobiła
Posadź tuje jedna przy drugiej a nie tak rzadko, to nie stanowi żadnej zapory dla wzroku oglądającego i utnij je w zwarty ekran.

Do tego typu ogrodu (styl angielski) tuje nie są najlepszym rozwiązaniem ale cóż... już są to i radzę tak a nie inaczej. Gdybym pewnie miała zaprojektować od nowa ten ogród zrobiłabym wejście tajemne, mur jakowyś albo żywopłoty z cisa lub buka. Podzieliłabym ten ogród na "pokoje"

Instagram Ogrodowiska
malgorzata_s... 14:57, 26 sty 2014

No i widzisz Bardziej elegancko, jednakowe tuje a nie kolorowe Byłaś może w kamiennym kręgu u GorAni? Tam jest przejście z tui zajrzyj