Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:54, 23 lis 2013

Do góry
Maluszki dostaną czerwone kokardki ..... jak kupię

Kolory w ogrodzie ....
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:52, 23 lis 2013

Do góry

Ogród z łezką 14:51, 23 lis 2013

Do góry
Rano zabrałam się za szkliwa...mycie i te sprawy. Czyli przygotowania do świąt zaczęte, przynajmniej tu

A eMuś, po postraszeniu mrozem przez sąsiada, wziął się za kopczyki. I tym sposobem sezon ogrodowy u mnie już zamknięty...

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:50, 23 lis 2013

Do góry
Część powiązanych traw i trawek .... Reszta musi poczekać na swoją kolej ...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:32, 23 lis 2013

Do góry
A na koniec grudnik - jak skończy kwitnąć to wywalę - przez 4 lata pokazał mi w sumie 5 kwiatków - jak ktoś chce niech sobie go weźmie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:30, 23 lis 2013

Do góry

Na froncie bordowe żurawki zdominowane przez liście szafirków

A w donicach są teraz czerwone badyle (rosły przy drodze) i trochę gałązek iglaków - za jakiś czas przywiążę do donic czerwone kokardy i dam badylkom w nóżki lampki - mam nadzieję, że wyjdzie efekt jaki chcę osiągnąć

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:24, 23 lis 2013

Do góry

Takie widoki mam dzisiaj - czyli żadne

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:22, 23 lis 2013

Do góry
Plan zrealizowany Teraz to już tylko czekam na śnieg

A tutaj pachruszcze z donic - oby przezimowały, bo te trawy przydadzą mi się na nowej rabacie

Widoczek ogólny

Mój jesienny ogród 14:01, 23 lis 2013

Do góry
Muszę na razie pokazać dalej półwysep. Teraz znów jeżdżę z chłopakami murarzami, zawsze to szybciej i 7$ zostaje w kieszeni w jedną stronę, w dwie to już 14 a za tyle to robie zakupy na obiad 3-4 dni. W busie nie bardzo mogę pisać, za ciasno. W domu zrobiłem generalne porządki, gdyż robiłem przemeblowanie. Kupiłem sobie fotel i z tego powodu musiałem wszystko przestawić. Fotel kupiłem w sklepie z używanymi rzeczami ale był super i nie zniszczony. Jest drewniany i i ma miękkie poduszki i się buja ale nie jest na biegunach tylko na takim wahadle, stoi w miejscu i się buja, super i bardzo wygodny. Krzesła już sprawdzone też bardzo wygodne. Szafkę już zapakowałem teraz tylko walizki muszę odkurzyć. Jeszcze kuchnię dokończyć i mogę lecieć po choinkę Nie śmiejcie się tutaj już święta, na podwórkach i bramach i drzwiach, stroiki i choinki, renifery i kolędy. Tylko teraz czekają na śnieg. A liście leżą, już w niektórych miejscach zrobił się z nich kompost
Na zdjęciach pokazuję kormoranową krainę. Nie ma tam nic ciekawego ale na pewno nie których to zaciekawi. Fajnie to wygląda z daleka na tle wieżowców. Zrobiłem sobie zdjęcie przy tabliczce zakazującej wstępu od kwietnia do listopada ale w sezonie odór by i tak nie dał podejść bliżej. Pozdrówka

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:56, 23 lis 2013

Do góry
Pozdrawiam Wszystkich ciepło i zostawiam obrazek moich rabatek z ciekawszej pory roku
Mój jesienny ogród 13:51, 23 lis 2013

Do góry
Ewo, pozdrawiam.
Bogdziu, Mówiłem że Niagara z każdą godziną wyglądała ładniej a nocne najładniejsze, ale trza poczekać nie mam czasu poprawić zdjęć. A znaki pewnie pokażę wszystkie naraz ale je znaleźć to w gąszczy moich zdjęć będzie, nie łatwo.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:51, 23 lis 2013

Do góry
Jak patrzę na letnie zdjęcia rabatek to aż mi się milej robi, bo teraz jest nieciekawie,

chociaż widoczna na zdjęciu ostróżka po raz kolejny zdecydowała się właśnie zakwitnąć

Mój jesienny ogród 13:51, 23 lis 2013

Do góry
Witajcie. Wczoraj rano nie wysłałem zdjęć, była piękna pogoda to poleciałem na zdjęcia. Wysłałem dopiero wieczorem gdy wracałem. Nocnych zdjęć nie robiłem, gdyż trafiła mi się podwózka i pojechałem z kolegą. Dziś też pięknie ale nie zabrałem sprzętu, bo ma padać po południu, to trza szybko będzie do domu zmykać. Fotki wyślę dopiero jutro, nie miałem czasu naszykować, trochę posprzątałem i poszedłem wcześniej spać. Wczoraj gęsi mi latały nad głową kilka razy ale nie udało mi się nakręcić filmiku, latały po cichu, nieraz to strasznie krzyczą i można się wtedy naszykować, piękny widok jak tak nisko lecą. Fala była wczoraj chyba największa jak do tej pory. Mrozek trzymał do południa, zimno było jak diabli. Nie wiem czy zdążę pomalować te dachówki przed zimą, dzień coraz krótszy, gdy jest mróz to nie maluje, tylko rozkładam sobie i segreguje.. Szkoda że nie ma jeszcze wszystkich okien, bo tak by można dmuchawę włączyć to by było ciepło i szybciej by schło, a tak to muszę mieć nadzieję że zima nie za atakuje, przez 3 tyg.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:48, 23 lis 2013

Do góry
Wszystkich bardzo przepraszam,że mało się teraz udzielam i nie bywam u Was, ale taki teraz czas, że nie ma czasu na przyjemności mam nadzieję, że zimą nadrobię.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:32, 23 lis 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Kasiu, zajrzałam dzisiaj na początek twojego wątku. Trochę przypadkowo bo tak mi się kliknęło. Poczytałam z zaciekawieniem. Minęło sporo czasu i bardzo dużo się zmieniło. Bardzo ciekawie opowiadasz/ piszesz o swoim miejscu do życia. Były leszczyny, wiem że już ich nie ma i sporo trudu kosztowało was ich wykarczowanie. Z dwóch sosen została chyba jedna - widać ją na którymś z ostatnich zdjęć. Masz nadal ten "odziedziczony" po poprzedniku metalowy sagan? Wypatrzyłam też taki biało obrzeżony bluszcz. Ciekawa jestem czy rośnie nadal.
Oj, poczytałabym sobie całość jeszcze raz. Może na emeryturze, bo czasu będzie więcej.

Jolu, faktycznie w 3 sezony zmiany zaszły spore i jeszcze będzie się wiele działo przez następne lata usunięcia leszczyn nie żałuje absolutnie, no może by zostały jakbym miała wielką działkę i jakby sobie rosły gdzieś dalej od domu. Ich usunięcie pozwoliło ładnie zaaranżować rabatkę. Czasami jeszcze coś odbija albo z jakiegoś pominiętego korzenia albo z orzeszka - z czym systematycznie walczę
sosna została jedna,chociaż i tak jest bardzo blisko domu, a na wycięcie drugiej dostaliśmy zezwolenie bo wchodziła w fundament. Jak się stoi teraz na piętrze to sosna jest niemal na wyciągnięcie ręki

i góruje nad domem, trochę się martwię, że w rynnach będzie dużo igieł, bo jest ich teraz bardzo dużo na rabatkach i na trawniku

a poza tym:
- sagan oczywiście jest
- bluszcz też jeszcze jest gdzieś w zaciszu, podmarza, ale jakoś sobie radzi
Dzięki Jolu za wytrwałość w lekturze mojego wątku, bo ja nawet na bieżąco u siebie nie jestem
Buziaki!
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:31, 23 lis 2013

Do góry
Agata -najważniejsze to wzbudzać zaufanie -nawet u kozic
musiałem kadrować bo aparacik miał tylko 3x zoom a to jest praktycznie zero
szykowałem się na canona sx160 hs , później na sx280hs -mają nastawy reczne ale pare dni temu wpadł mi w oko nowy Olympus SZ16 wprawdzie bez nastaw ręcznych ale z panoramą i takimi bajerami (użytecznymi) że czekam tylko na poświąteczna obniżkę (a może jednak sony HX20V)

z 24x optycznym plus stabilizacja i specjalny cyfrowy to tym też mógłbym zerknąć w oczki

pod Jagnięcym Szczytem na Słowacji

a z większym zoomem można wyhaczyć lepszą sztukę (podobno) aparat pożyczony

ogrodoweimpresjejolki 13:23, 23 lis 2013

Do góry
Niecały miesiąc tem wetknęłam gałązko rozchodnika olbrzymiego do doniczki na balkonie. Listki zwiędły a za to zobaczcie co się pokazało. Ośmielona ściętą lawendę wetknęłam tez do doniczek, a co

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:15, 23 lis 2013

Do góry
i jeszcze widoczek z łazienki na ... pień sosny )

a tu narazie jest składowisko ale w tym miejscu ma być kiedyś widoczek na ładną rabatkę bo okno jest duże 240x180
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:10, 23 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Widoki będziesz miec bajeczne, a sosna tak na straży stoi

Irenko, zrobiłam kilka zdjęć z otworów okiennych w różne strony niestety było już troszkę ciemno wiosną zrobię nowe
tu zapożyczony widok na świerka i orzecha
z dolnej łazienki

i z górnej

tu na liściaste - obecnie bez liści

tu jeszcze raz 3 świerki rosnące w ogrodzie botanicznym
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:06, 23 lis 2013

Do góry
I kilka smaczków jesiennych Zainspirowana cudownymi zdjęciami Ewy z Wilczej Góry również postanowiłam poszukać w swoim ogrodzie podobnych klimatów, które są mi bardzo bliskie Pozdrawiam Ewuś
Jesteś mistrzynią

Mam nadzieję, że u mnie też Ci się spodoba?

Jodła hiszpańska 'Aurea'

Wilczomlecz pstry też udało mi się uchwycić w kropelkach.

epimedium

Przywrotnik ostroklapowy jeszcze nie zmarniał do końca, więc też zostaje.

Pierwiosnek chiński przeschnięty też wygląda całkiem całkiem

kłosówka miękka 'Variegatus' chyba teraz lepiej wygląda niż latem

I berberysy w kilku odmianach i ognik chyba teraz wyglądają najlepiej

I moja jesienna nowość, jarzębina jadalna

Generalnie u nas jeszcze bardzo ciepło, jak na tę porę roku. Dziś było w dzień aż 8 stopni. Fajnie byłoby, gdyby tak zostało jeszcze przynajmniej 3 tygodnie, a potem na święta może już spaść śnieg

Pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies