Dominika i
Luki dzięki wielkie miło

Może, to dziwne ale ja i tak nie jestem do końca zadowolony, mogło być lepiej... taki już jestem no... bywam dla siebie bardzo krytyczny i wydaje mi się, że to jest zaleta... która mam nadzieję zaowocuje w mojej przyszłej pracy zawodowej.
Dominiko... najważniejsza jest ciężka praca i wytrwałość... wtedy wszystkiego możemy dokonać co chcemy... jak na razie moje marzenia spełniają się... najpierw szkoła średnia, która trafiła się przypadkiem i jestem bardzo wdzięczny losowi, bo dzięki temu odnalazłem to co naprawdę kocham robić, czyli tworzyć ogrody... teraz studia... kilka projektów i realizacje ogrodów. Kolejnym marzeniem jest własna pracownia architektoniczna...
Odkąd sięgam pamięcią...zawsze wyróżniałem się od rówieśników talentem artystycznym... inni byli lepsi w sporcie, w przedmiotach ścisłych, humanistycznych... każdy ma talent... lecz żeby świat był ciekawszy każdy z nas jest dobry w czymś innym.
Szczerze mówiąc ja swój talent w żaden sposób nie rozwijałem tzn. nie uczęszczałem na żadne kursy rysunku... w domu dla samego siebie również jakoś dużo nie rysowałem. Czasami wręcz sam siebie zaskakuję i tak było w przypadku portretów, gdzie po narysowaniu pierwszego sam do końca nie mogłem uwierzyć, że to ja narysowałem... gdzie myśląc o mojej koleżance, która przez kilka lat rysowała portrety dla samej siebie a teraz na zamówienia... przechodziła pewną ewolucję... od prac niezbyt dobrych po dzisiejsze... wyjątkowe. Mnie udało się jakby przeskoczyć ten okres (oczywiście moich prac nie oceniam jako wyjątkowe, żeby nie było

). Bałem się spróbować...a może po prostu nie miałem odwagi...ale spróbowałem i jakoś poszło. Mam dużo niedociągnięć w rysowaniu... popełniam wiele błędów...lecz mi to nie przeszkadza, gdyż teraz wiem, że to dla mnie nie jest najważniejsze... bo w moim zawodzie nie ważna jest dokładność i poprawność w rysowaniu lecz wyobraźnia, kreatywność, wyczucie smaku i pomysłowość.
Piszę, to dlatego żeby każdy kto nie wierzy we własne możliwości nie poddawał się dopóki nie spróbuje ... bo lepiej żałować, że się spróbowało a się nie udało niż nie spróbować i dopiero żałować. Realizujmy swoje marzenia bo to w życiu jest najważniejsze... bynajmniej dla mnie

Pozdrawiam