Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:21, 05 maj 2016

Do góry
Po raz pierwszy zobaczyłam tyle kolorów w Twoim ogrodzie. Pomysł z saganami przedni a widoki zankomite!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:09, 05 maj 2016

Do góry
Kasia73 napisał(a)

Marzenko czy żywopłot grabowy o dł 7 m ma sens? Byłby przedłużeniem żywopłotu z choiny kanadyjskiej?
Twój żywopłot znam podoba mi się i w zimie i w lecie

Ps. Chroniłby ogród od tych okropnych zachodnich wiatrów

Od wiatrów zdecydowanie lupę chronia thuje i serby.
7 M to całkiem duzo ale czy jest sens mieszać zywopłot z choiny z grabem? Ja bym nie mieszała
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:37, 05 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

I to trudniejsze niz zakładanie ogrodu.

Dlatego mam ogród formowany, łatwiej go utrzymać w odpowiednim kształcie . Ale ilość pracy z biegiem lat mnie przeraza.... Chyba musze ograniczyć liczbę bukszpanów lub wynająć ogrodnika....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:36, 05 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
idź zobacz blue diamont u Andy https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=393 ...ciekawa jestem czy moje 4 mutanty genetyczne bedą takie same?

Moje maja taki sam kwiat tylko są minimalnie ciemniejsze ale to pewnie kwestia temperatury i małej ilosci słońca.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 05 maj 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
w benexie, to już druga ich pomyłka, dwa lata temu wszystkie angelique miałam takie zamienione, w tym roku widać, że część jest pomieszana... Pisałaś, że stacjonarnie takie pomyłki nie powinny się zdarzyć... nie wiem ale według mnie to nie ma znaczenia. Tymbardziej że większość cebul sprzedawanych u nas w ogrodnczych jesienią jest w kartonach logowanych benexem....
zatem muszę Cię uspokoic Twoje Angelique nie znikły, one są zamienione

Właśnie odkryłam, ze cebule kupowane stacjonarnie na kiermaszu zamiast Ice Wonder są bordowe pózne......

Ale nie o tym chciałam napisac. Twój ogród to dla mnie polskie Keukenhof . Do tych pieknych tulipanów, nieoczywistych połączeń kolorystycznych dodajesz bukszpany jak brzytwa. Pieknei! Dziekuje Ci za te energetyczne zdjecia. Czekam zawsze na wiosne w Twoim ogrodzie.
Na huśtawce miło płynie czas... 22:30, 05 maj 2016

Do góry
Madżenka, też tak myślę, bo oglądałam wszystkie liściaste i niektóre hortensje, jaśminowce i krzewuszki też delikatnie podwiędły. Lilak w tym roku stracony, ale mam nadzieję że się pozbiera. Dzięki za zainteresowanie
Teraz lecę do Małej Mi.
Tu ma być ogród :) 22:24, 05 maj 2016

Do góry
Hi hi Tikkurilla będzie miała w tym roku wzrost obrotów ja chyba rzucę pracę i będe nakręcać odpłatnie biznes roznym firmom

Przedpłocie mnie niezmiennie zachywca, zwłaszcza teraz gdy jeszcze rozkwitły Claudie

Masz racje sesleria z szałwią to będzie piekne połaczenie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:12, 05 maj 2016

Do góry
Olli i peeprmjnt macham do Was wieczorową porą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:11, 05 maj 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

To tez dla mnie informacja Dobrze wiedzieć. Moje były wsadzone w ub. roku, ale miały już ponad 2 metry. Czy wplynie to na ich owocowanie? Lubię te sliweczki mniam a w ub. roku nie owocowały )miały po 1, słownie jednej sztuce, niewdzięczne.
A z jakimi różąmi łączyłaś brązowe trawy? Zamówiłam ich tyle, że muszę zacząć myśleć

Ciete czy nie owocowały marnie. Zatem dla mnie są ozdobne i nie czekam na owoce
Brązowe trawy mam z Ascot, red Leonardo da Vinci i Red Eden Rose. Do tego baldawce Madam Knorr, Comte de Chambord oraz Princess Alexandra of Kent
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:08, 05 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Kurcze jak te tulipnaki na tle tych traw wyglądają cudnie

Zapraszam na róże w trawach. Bo większość traw dopiero ruszy w czerwcu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:08, 05 maj 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Purpury w brązowych trawach prezentują się rewelacyjnie
Och Madżenko uwielbiam Twój ogród w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu, październiku, listopadzie, grudniu, styczniu, lutym, marcu, kwietniu, maju, czerwcu...

Kasiu dziekuje, mam jednka niedosyt tulipanów,skoncentrowalam sie na krokusach a one tak krótko kwitły....
Dzisiaj juz scinalam niemla wszystkie exotic Emparor. Jeszcze chwile i bedzie po tulipanach...
Ale nie ma co płakać za chwilę zaczna czosnki i szalawia

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:06, 05 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Cholewka, gości sobie zaprosiłam ma sobotni obiad, chyba że odwołają przyjazd

Przełóż na niedzielę, lub zaproś ich na kolację
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:05, 05 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zdecydowanie najlepsze kompozycje u cię

Dziękuję Danusiu. Nie dość ze obficie zakwitły to kolor zgodny z zamowieniem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:04, 05 maj 2016

Do góry
Malgosiak napisał(a)
Marzenka nie tylko jest roznosicielem choroby różanej.. Ciekawie ile osób zainspirowanych posadziło w swoim ogrodzie graby pod różną postacią
Ja owszem ..i do traw i innych widoczków wzdycham nieustannie.

Masz rację, chyba miałam jedne z pierwszych zywopłotów grabowych, potem od 2012 graby fastigiata Do traw i grabów wzdycham rowniez, kocha je miloscia absolutną.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:03, 05 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tak znacząco mi rachunki za wodę wzrosną z automatycznym nawadnianiem??? Trochę mnie zmartwiłaś...

Uprzedzam, niestey wzorsną i to znacznie. Muszisz sprawdzać stan wodomierza... Oby Cie pierwszy rachunek nie zaskoczył. U mnie wiosna przy umiarkowanym podlewaniu zapłaciłam 500 zł... Gdybym sie w odpowiednim czasie nie opamiętała to bym zbankrurowała. Niektorzy płaca w sezonie nawet 1400 zł.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:00, 05 maj 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Marzenko ja właśnie z południa Polski, ale u mnie jakiś chyba mikroklimat, bo jak przez tydzień zapowiadają opady to u nas pokropi raz i koniec. Deszczu za dużo też nie dobrze ale u nas go bardzo brakuje.
Najlepiej jakby padał w nocy

U mnie jeden dzień ulewnych deszczy i chwasty ruszyły starszliwie!!!
Dla mnie nadmiar wody nie wiem czy nie jest gorszy niz susza.,.. Ten rok jakiś łaskawy, jest umiarkowanie mokro jak na Wrocław
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:56, 05 maj 2016

Do góry
uziemiona napisał(a)
Witaj Marzenko! Twój ogród zachwyca- cudny, te wszystkie rewolucje dodały mu jeszcze szyku i elegancji. Ty tez jestes niesamowita- tej energii nieziemskiej to naprawde zazdroszczam.Co za kobieta! Zastanawiam się, czy w warzywniku nie masz jakiegoś ziółka? No i jesteś roznosicielką wirusa różyczki, bo choć uwielbiam róże, to nie planowałam, lecz dzięki Tobie mam. Pozdrawiam i wproszę się jeszcze, bo mam kilka pytań. Zawsze jesteś obecna, pomocna i to jest super!
g

Podobno moja energia bywa męcząca, ale jesli Ty mnie tak pozytywnie odbierasz to jest mi niezmiernie miło
Ciesze się, ze jestem matką chrzestną twych róz Ubawiam się że po tegorocznym seoznie nabędziesz ich więcej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:54, 05 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
przyszłam powzdychać i pozdrowienia zostawić

Bardzo dziekuje za wzdychanie i pozdrowienia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 05 maj 2016

Do góry
April napisał(a)
Marzenko, pięknie jak zwykle. Skrycie podglądam i otwarcie podziwiam.
Ja do ciebie się zwracam jako do mistrzyni cięcia. Kiedy będziesz cięła wiśnie Pissardi? A przede wszystkim jak? O ile skracasz? Są jakieś żelazne zasady? Bo w necie o tym mało, poza info że nie więcej niż 1/3. Tak nie lubią cięcia?
Kupiłam sobie w zeszłym roku i nie przycięłam. Teraz kwitnie ale za momencik będzie pewnie można zaatakować. A chcę je zagęścić.
Będę wdzięczna za wskazówki.

Dziekuje za takie miłe słowa.zapraszam do częstych wizyt i pytań.
Pissardi mozesz ciąć zaraz po przekwitnieciu . Chcoiaż podobno idelany moment na ciecie wisni to dopiero lipiec. Ja jednak nie lubie ich tak pózno ciąć, bo wtedy za słabo sie zagęszczają i wypuszczają długie badyle. Jesli pogoda pozowli to planujemy cięcie w ten lub nastepny weekend
My zwykle tniemy przyrosty o 1/2 ale chcemy aby sie zagęsciła a nie rosła na wysokosc. Ty młodą z powodzeniem mozesz ciąc o 1/3
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:49, 05 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Brązowe trawy i purpury tulipanowe .. super... a myślałam, że do brązowych traw tylko pomarańcz podejdzie....

Wiem ze brązowe trawy sa wymagajace, ale ja je bardzo lubie. W ubiegłym roku przetestowałam polaczenie z rózami i tez je lubie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies