Białe aksamitki???? Kurcze...cudne - bardziej od pomarańczowych mi się podobają...Chyba na wiosnę będę musiała poszukać
Mój mariken ma jeszcze żółciutkie listki Dziś przymrozku nie było i przez kilka następnych dni nie będzie...chyba
Mam jeszcze do zagospodarowania miejsce przy wjeździe.
Myślałam żeby tam posadzić jakieś iglaki ale nie jestem przekonana czy będą pasowały do całości nad strumykiem ? długość tej rabaty ma ok 6m szerokość jest różna od strony brany ok 2m
a przy strumyku ok 4 m
Jeszcze jedno jest istotne nad tym miejscem są druty telegraficzne .
Mam nadzieję że pomożecie mi albo chociaż naprowadzicie
Szpieguski strony im brakuje... To mi brakuje bo ta która jest, jest nieogrodowiskowa To pięciometrowy pas wyłożony kostką od domu do płotu, który służy za podjazd.
Kończy się w tym miejscu, a za jodłami przy płocie jest wąziutki pasek na dwa rządki truskawek,
i w drugą manie
Nie ma nic do pokazywania ... z tej strony... brakuje mi tutaj przynajmiej dwóch metrów w stronę sąsiada by płot nie straszył...
W sobotę wrócił M wcześniej z pracy Przyznam że było mi to na rękę
Pomógł mi troszeczkę podgoniłam prace uzupełniające
Idąc za radą Agnieszki W przesadzone zostały tawuły nasadzenie uzupełniłam trawkami (nie wiem jak się nazywają) ,hortensją vanille fraise, miskant flamingo.
Wyszło to tak
I kawałek nowej rabatki, na której znajdują się w chwili obecnej: złocienie białe, niskie astry fioletowe i niebieskie, rozplenica, czosnki fioletowe, goździki różowe pachnące, róże różowe i białe niskie. EDIT: Czy dorzucić tutaj jeszcze jakiegoś kwiecia letniego w kolorze bordo albo fioletu (heliotropy)?
Witajcie! Mgieł nie ma, co ma ten plus, że trawa sucha i M. mógł ją skosić
Jest piękna jesień:
Owoce dla ptaków: z jabłoni ozdobnej i głogu.
Barbula - musi mieć dobrze zdrenowane podłoże i osłonięte słoneczne miejsce, wiosną należy ją przyciąć (podobna w zachowaniu perowskii). U mnie rośnie również na skarpie w kamieniach i żwirze.
Wesoło jeszcze w Twoim ogródku,mimo opadłych liści.Kwiatów dużo, a i w domku zabezpieczyłaś ciągłe kwitnienie.
Z okazji urodzin dużo zdrowia i uśmiechów!