Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:21, 28 wrz 2013

Do góry
Padam Ale jestem zadowolony, że udało mi się aż tyle zrobić w 2,5 godziny Całkowicie zmieniłem to miejsce

Hosty zbyt się rozbujały i postanowiłem je wysadzić, a dać niską kocimiętkę w nóżki bukszpanom Kocimiętka przycięta i jej nie widać, za to rosnące tam hosty rozsadziłem na pojedyncze sztuki i zrobiłem z nich łan Łan idzie od ściany domu do miskantów rosnących przy kostce - z jednej i z drugiej strony Wyszło ich jakieś 80 sztuk Są posadzone gęsto i jestem ciekawy efektu za rok - kory pewnie nie będzie widać Została mi jeszcze jedna wielka kępa, ale mam na nią pomysł Teraz muszę szybko posprzątać domek, bo potem jadę się odchamić do kina Sebuśkam wszystkich
Moja bajka 12:56, 28 wrz 2013

Do góry

Na drugim zdjęciu widać nawet kawałek naszej Nuki
Moja bajka 12:52, 28 wrz 2013

Do góry
Zainspirowana artykułem Danusi o jesiennych dekoracjach zrobiłam coś takiego:
Jurajski Ogród 12:36, 28 wrz 2013

Do góry
Chętnych zapraszam wieczorkiem na jurajską jesień
Teraz tylko jedna fotka, bo pogoda piękna i dużo pracy mam w ogrodzie.
Pomysł na ogród 12:27, 28 wrz 2013

Do góry
po dzisiejszym spacerze - jesienny "gościniec" dla Babci

W cieniu - zacieniona 12:26, 28 wrz 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Wczoraj posadziłam dwia clematisy,jeden z nich ma piękne bordowe liście.

Hej Bogusiu, ciekawa jestem czy Ci sie Montana utrzyma , mi dwa przemarzly , zrezygnowałem z dalszych prób . Zdecydowanie dokup do kolekcji Summer Snow - przebój późnego lata i wyjątkowo żywotny ,
Pozdrawiam M
Mazurkowo 12:18, 28 wrz 2013

Do góry
Elik napisał(a)
Wstawiam mojego bohomaza Aaaa, trochę masakra, zwłaszcza kolory Ale to tak poglądowo tylko. Powiedzmy, że tak by to wyglądało w lipcu. Wystawka zachodnia.

I zastanawiam się tylko czy dam radę wcisnąć drugiego miskanta za hortensję czy nie będzie miał za mało miejsca? Pomyślałam sobie, że zakupię 2 a tego drugiego upchnę najwyżej gdzie indziej.
Na przedzie fioletowa obwódka. Tutaj akurat w wersji roboczej żeniszek. Ale to na razie roboczo. Chyba chciałabym coś jednorocznego, żeby przez całe lato kwitło. Za obwódką fioletową - runianka japońska (albo Green Carpet albo Variegata). Bardziej podoba mi się Variegata
Poza tym czytam o werbenie i kusi żeby wpakować tam jeszcze werbenę.

A teraz kto zgadnie co to za patyk? No....wie ktoś? Nieee? Uwaga, to moja LIPA. Małżonek przytargał takiego lipnego patyka a on zaczął rosnąć i wypuścił liść. Ciekawe czy przeżyje?

Witaj przeżyje, przeżyje lipa to mocne drzewo będę oglądać jak Wam rośnie ! Serdecznie pozdrawiam M
Ogród cioci 11:55, 28 wrz 2013

Do góry
Ziąb dzisiaj ale słonko przebłyskuje. U mnie z jednej strony domu Jesień. Winobluszcz już zrzuca liście.

A kawałek dalej jeszcze prawie zielony.Ciekawe ilu domek ma lokatorów.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:29, 28 wrz 2013

Do góry
Czyszczenie ma na celu nie tylko walory estetyczne ale przede wszystkim poprawia wentylację i zapobiega powstawaniu chorób grzybowych.
Zabieg ten koniecznie należy wykonywać u żywotników sadzonych w szpalerach, gdzie rośliny rosną tuż obok siebie.
Trudno uwierzyć ile posuszu zbiera się wewnątrz żywotników.

Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:23, 28 wrz 2013

Do góry
czekając na chwilę wolnego aby dokończyć ostatnia rabatę, wsadziłam nowe wrzosy na wrzosowisku - czekały ponad tydzień na ładniejsza pogodę:

wrzosowisko szaleje

przeczytałam tez rade Danusi, aby czasami przeczesac tujki - wyczesując z nich zaschniete gałązki - tuje ponoć bardzo to lubią, więc podczas plewienie zabralismy sie z moim M. do wyczesywania tujek - efekt był od razu widoczny

w warzywniku na włokninie - która tu pasuej jak ulał - posadziłam truskawkki, razem z rosnacymi tu poziomkami tworza bardzo pyszny zakatek
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:16, 28 wrz 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Wpadłam na...grzybka
O rany....u Ciebie praktycznie cały wrzesień grzybowy....
Jeżówki śliczne....
a teraz zmykam popracować nad biustem
Twoich surfinii nie doszukałam się....

Aniu, prosze bardzo

\

Nad biustem oczywiscie pracuj, to wazny element kobiecej urody
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:10, 28 wrz 2013

Do góry
Danusiu, idąc za Twoja radą podczas plewienia w tujkach zabralismy się z moim mężem za wyczesywanie tujek, troszke pracy i efekt już widać

szkoda, że tak szybko robi się ciemno

napewno troszke odzyja na wiosnę
ogrodoweimpresjejolki 11:07, 28 wrz 2013

Do góry
Weekendowa karteczka z kalendarza

Aneczkowe marzenia 10:49, 28 wrz 2013

Do góry
A tak wczoraj skupiałam się na pracy Dobrze że szef tego nie widział

Zielone to trawa, białe pola to rabaty, czerwony łuk to róża pnąca. Kombinowałam jak by to wyglądało gdybym włączyła te drzewko z bluszczem w obwódce z funki i żurawek w rabatę. Tak sobie rysowałam
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 10:43, 28 wrz 2013

Do góry
Aparat mi nie działa, zrobiłam kilka zdjęć telefonem moich jesiennych kwiatów - jak posadzę to pokażę roślinki od Ani asc, teraz siedzą jeszcze niektóre w tymczasowych grządkach

Ogród w skali mikro :) 09:49, 28 wrz 2013

Do góry
A mnie tak było żal tych waszych pięknych wrzosowisk , że już nie wytrzymłam i mimo śpików po pas ( czytaj : wielkiego kataru) zebrałam sie w środku nocy tzn. 6:30 i pojechałam na giełdę ... Oczywizda oczywizdość ,że z pustymi rękami nie wróciłam ... 40 cebulek białych hiacyntów malusich ..... I wrzosyyyyy

Ja tu mam gości mieć i zamiast się ogarniać przed poniedziałkiem , to jeszcze poczekalnie powiększam ....łokropna jestem

Ale one się do mnie uśmiechały i wołały : kup mnie , kup mnie

Ogródek Anity 09:46, 28 wrz 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Liliowiec Stella d'Oro wciąż kwitnie, choć mniej

I żółta róża okrywowa też

I na koniec akcent już jesienny, astry

Pozdrawiam i życzę dobrego humoru mimo deszczowej aury

Wiesz Anitko, mam podobny jesienny zestaw u siebie Stella nadal kwitnie, astry tyle że ciemno fioletowe,a i róże pnące zakwitły.
Okropnie zimno i wilgotno, nie zachęca to do przebywania w ogrodzie.
CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 09:37, 28 wrz 2013

Do góry
I na zakończenie - moja perełka

SZANGHAJ i Świątynia Nefrytowego Buddy

I tyle - miłego oglądania
CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 09:23, 28 wrz 2013

Do góry

CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 09:15, 28 wrz 2013

Do góry
TONGLI - Wenecja Wschodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies