Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:06, 27 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Coś Wam pokażę. Mój tato był przedwczoraj na grzybach. Tak wyglądał wieczorem stół w kuchni.

Hehe, Twój tato mógłby sie zgadać z moją mamą...
Ona może dwa razy dziennie na grzyby jechać tak to uwielbia....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:06, 27 wrz 2013

Do góry
Irenko, witam Cię i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Słyszałem że miałaś bliskie spotkanie z piłą, wiem co ona może zrobić. Co Ci przyszło do głowy, piła to zabawka dla facetów, nie dla kobiet. Mam nadzieję że nie potargało Cię za mocno i szybko się wykurujesz. Nie czytałem to nie wiem co u Ciebie. Przesyłam Ci gąski żeby kojarzyły się z czymś miękkim i przyjemnym. Miałem też inne fotki ale nie mogłem się wepchać na twoją stronkę. Jestem teraz w Oakville 30 km od Toronto, Bay
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:02, 27 wrz 2013

Do góry
popcarol napisał(a)

Karola, co to za trawa? To już jesień wszędzie.
Mój jesienny ogród 14:00, 27 wrz 2013

Do góry
bold text
Halino, kwiatów jest tu jeszcze bardzo dużo a są ładne, bo i ziemia tu gliniasta. Trawka piękna to fakt ale tu na okrągło ją koszą, to i chwasty nie mają szans wyrosnąć, zresztą mało tu jest nieużytków to nie mają się gdzie siać. Tu się zgadzam że chyba nie ma drugiego tak zdrowego kraju, ale żywność mamy na pewno lepszą. Tu jest duży wybór różnych wynalazków, których ja nie próbuję. Nie wiedziałem że czaple nie siedzą w gnieździe. Wiem że Niemcy nas nie lubią ja ich też sam język przyprawia mnie o dreszcze. Nie wiem jak ty możesz słuchać tego szczekania, współczuje. Tu jest inaczej, gdy mówię że jestem z polski to to się uśmiechają i zagadują a w większości przypadków to słyszę, o mój dziadek też był z polski. Tu nie miałem takiego przypadku jak Ty. Nawet murzyni są bardzo mili. Co do pracy to chyba zacznę szukać na serio, bo się boje tego co piszesz że jak wrócę to Polskie mnie już dobije. Ja już miałem problemy przed wyjazdem a teraz to nawet sobie nie wyobrażam co ja będę robił firmę już zamknąłem i powiedziałem że na pewno legalnie to już nie będę robił bo nie ma sensu żebym był okradany ze swoich pieniędzy. Tak niestety jest nawet nie wiedzie jak nasze państwo Was kroi, na żywca bez znieczulenia. Samego zus-u mam 60 tyś do zapłacenia a może już dużo więcej, bo procenty to w naszym kraju wiedzą jak liczyć w swoją stronę ale odwrotnie to już nie. Tu podatki są mniejsze, zus-u nie ma a vat-u jest tylko 12% a u nas zaraz zrobią 30 bo już 23% będzie za mało. Może na razie wystarczy bo mi ciśnienie skoczy a chcę na fotki zaraz ruszyć.
Kondziu, wczoraj zrobiłem piękne foty normalnie widoki były super na zdjęciach tak tego nie widać ale nie wyszło najgorzej. Zrobiłem w końcu małą złodziejkę ale o tym w następnym. Pozrdówka ze słonecznego i upalnego Oakville.

Pomoc przy projekcie nowej rabaty 14:00, 27 wrz 2013

Do góry
Witam
Na wstępie witam wszystkich serdecznie, na ogrodowisku jestem od niedawna, ale uwielbiam tu zaglądać. Zwracam sie z prośbą o pomoc w zaprojektowaniu rabaty znajdującej sie przed wejściem do domu. Poniżej załącze zdjęcia. Chodzi mi o ten kawałek wzdłuż ścieżki aż do kręgów szamba, dalej na razie nie sięgam bo bedzie tam kiedys kanalizacja. Generalnie chciałabym pozbyc się w tym miejscu trawnika i stworzyć jakąś dużą rabate, wyspę wokół ktorej zrobiłabym ścieżke z naturalnych surowcow np. kamień. Rabata mogłaby sięgać aż do tych dwóch małych rabatek, które widać na zdjęciach, albo wręcz wciskać się miedzy nie.
Generalnie jak zobaczyłam to zdjęcie to oniemiałam :
https://www.facebook.com/ogrodowisko/photos/a.664896143536478.1073741851.140025996023498/664896246869801/?type=1&theater
i taką też chciałabym kolorystyke, bordo, fiolet, niebieski, rośliny o zielonych i cytrynowych liściach.
Myślałam żeby na wyspie posadzić jakąś małą karłową brzózke, a do tego kule bukszpanowe, lawenda, różne rodzaje traw, mam też hortensje limelight i inne. Oprócz tego jakieś roślinki cebulowe w kolorach bordo i niebieskich.
Ale jak to wszystko rozmieścić, jak posadzić, żeby miało ręce i nogi?
Wszystkich chętnych bardzo proszę o pomoc i wskazówki

Lecę w kulki... 13:59, 27 wrz 2013

Do góry
wow cudniste te surfinie a Ty promienna na tej foteczce. Miałam w tym roku żółty milion ale zmizerniał mi strasznie nawet do pięt nie dorastał temu Twojemu ...

I żeby pozostałym klimacie kulam Ci piękne tulipki na okrągości

Lecę w kulki... 13:55, 27 wrz 2013

Do góry
Anula Serdeczne gratki na czwartą setkę na Ogrodowisku Fajnie lecieć z Tobą w kulki

Dla Ciebie kwiatki i ciacho Na razie wirtualnie, ale już niedługo na żywo

Mój jesienny ogród 13:54, 27 wrz 2013

Do góry

Moniko kilka drzew znalazłem w parku ale musiałem się najeździć. Bardzo bym chciał zobaczyć w końcu te skaczące łososie i pokazać Wam. Widok na pewno przepiękny będzie, teraz jest ciepło to w weekend pewnie nici z ryb ale kontrolnie polecę.
Bogdziu, wczoraj chciałem pokazać, nowości które spotkałem, dziś przepiękny dzień był i trochę cykady się rozkręciły ale mało ich jest, tak to mogły by bzyczeć ale nie tak jak latem, że można było zwariować, Znajdź w necie i bzykanie. A w Twoim pięknym lesie grzybki już sypnęły się?

Mój jesienny ogród 13:48, 27 wrz 2013

Do góry
Witajcie, wczoraj nie brałem komputera , miałem wycieczkę w planie i udała się ale o tym chyba jutro, chyba że może mi się uda coś napisać. Dziś zdjęcia z niedzieli, nad rzeką.
Weroniko, Jesień polecam. Że tęsknisz, nie dziwie się i to podwójnie. Za rodziną i widokami. Do Irenki się nie mogłem dostać nie otwierała mi się strona i nie wiem co u niej.
Haniu, Mam nadzieję że wysyp trwa. Przy grzybach, to trza się narobić.
Magdziu, ładnie sobie poczynacie w lesie, nie ma co. Aż ślinka mi pociekła.
Marzeno, teraz jestem w oku cyklonu. Już piękniejszych widoków chyba nie zobaczę. Kolorki dopiero się zaczynają ale za dwa, trzy tygodnie, to będzie się działo. Rzucę robotę i będę latał z aparatem.

Pitmedden Garden 13:44, 27 wrz 2013

Do góry
AgaNet napisał(a)
niższy taras

Boższe...jak równiutko
Wilcza Góra 13:40, 27 wrz 2013

Do góry
Pozdrawiam wszystkich pozytywnie "zakręconych" na punkcie ogrodu

i wklejam moje "zakręcone" drzewko - wierzba babilońska

Ogród ogrodniczki 13:38, 27 wrz 2013

Do góry
Dzięki Gosiu za informację.

Moje astry są niskie,więc nie przysłaniają traw.

A ja wyciągnęłam już pięciornik i wstawiłam trawy.
Na razie jeszcze nie wkopane.
Bez pięciornika zdecydowanie bardziej mi się podoba.
Tak to wygląda.

CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 13:28, 27 wrz 2013

Do góry
kasiek napisał(a)

Oj śliczności...
Wilcza Góra 13:09, 27 wrz 2013

Do góry
zaklinam jesień kolorami

astry nowobelgiskie

owoce dereia, kaliny, berberysów, i suchodrzewu tatarskiego

Leicesteria i jej owoce (na marginesie przemarza prawie do samej ziemi każdej zimy)

róże, moje ulubione, na pierwszym planie Nostalgie

Wilcza Góra 12:56, 27 wrz 2013

Do góry
chwytam jesień póki czas...

Pszczelarnia 12:39, 27 wrz 2013

Do góry
Jestem pod wrażeniem zachwytu miłych Gości.

Magdo z Chrzanowa witam Cię.
Marzyciele pomagają swoim marzeniom. Kiedyś było tak:

I tak:

Leśne Wzgórze 12:29, 27 wrz 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Duchy obłędne - to wapienie?
I sliczne wrzosowisko, niech no tylko sie rozrosnie

Wapienne nie są, ale nie umiem powiedzieć co to dokładnie za kamień, po prostu mi się podobał i nie wnikałam w szczegóły
Ogród ogrodniczki 12:28, 27 wrz 2013

Do góry
Gosiu na tyłach jest posadzona turzyca palmowa.
Ona jest dość szeroka,ale coś z przodu chcę posadzić dla koloru.
Za turzycą jest już skarpa w stronę strumienia.
A ostnica to moje marzenie i chcę żeby tam nadawała zwiewności.
Jak będę usuwać rośliny obok,np.pięciornik to rozsadzę te trawy szerzej.
Tzn.w miarę jak się będą rozrastać.
Chyba że dla koloru to jeszcze coś innego wprowadzać,ale co to nie wiem.
Jest jeszcze taka opcja że pięciornik wysadzę dziś i zrobi się miejsce dla reszty.

Tutaj zobrazowałam moje zamiary.

Kondziowy Ogród :) 12:18, 27 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
ostatnie fotki hi hi hi

Kondziu, to Twój ogród???
Ogród niby nowoczesny ale... 12:15, 27 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Wklejam plan tarasu i zdjęcia poglądowe...bo tu chcialabym zrobić rewolucję...
Marzy mi się taras nowoczesny i minimalistyczny...ale czy to u mnie mozliwe? Hmmm....

i tak patrząc od prawej jest warzywnik, te płotki zaokrąglone wywalam i w ich miejsce chciałabym gabiony jako murek oddzielający od części warzywnej.

Idziemy w lewo....ten płotek musi zostać..

dalej w lewo...

Tu zostal ślad po basenie, który zakończył swój żywot a nowego już nie planujemy...
Tak sobie gdybam, ze może na tle thuji zamontować lusro...
Kratka drewniana stoi tymczasowo - jest do wywiezienia tylko auto za małe

I tu jeszcze sobie pomyślałam aby na tę ściane też dać gabiony - ale nie całą ale na zasadzie
gabion - tuje - gabion
lub
tuje - gabion - tuje

no to sie będzie działo, jak nic rewolucja, dobrze, że przemyślana
dzis rano o mało nie spadłam z krzesła, mojemu sie zachciało budowania domu, na razie odpowiedziałam mu milczeniem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies