Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:02, 25 wrz 2013

Do góry
Październik 2011

Ranczo Edy 08:59, 25 wrz 2013

Do góry

kwiatuch na dzień dobry
W cieniu - zacieniona 08:57, 25 wrz 2013

Do góry
W tym roku wysiałam po raz pierwszy żeniszki.Kwitną intensywnie i mają piękny kolor.
Ogród w Puszczykowie 08:57, 25 wrz 2013

Do góry
A na dziś zaplanowałam wyciąganie agrowłókniny z tej dużej rabaty:

Nie mam na niej zbyt wielu roślin na szczęście, ale sporo kory do odgarniania Będę musiała jakoś na części podzielić.
Mam jeszcze jedną rabatę przykrytą agro, ale tam na szczęście bez kory i roślin mało, to szybko pójdzie
Ogród w Puszczykowie 08:49, 25 wrz 2013

Do góry
Dzień dobry
Wczoraj córcia zapytała kiedy zakończę pracę w ogrodzie, tzn. posadzę wszystkie roślinki, zrobię zaplanowane rabatki, posieję trawę itp. Wytrzeszczyła na mnie oczy bo odpowiedziałam, że... nigdy
- To chce ci się to wszystko robić, mamo?
Hi, hi
Nie wiem jak Wy to robicie, posiadacze tych pięknych, wypielęgnowanych ogrodów. Ja spędzam w ogrodzie każdą wolną chwilę (oczywiście jeśli pogoda łaskawa), a końca nie widać. Mam nadzieję, że faktycznie jak już uporam się z większymi nasadzeniami, to więcej czasu będzie na inne rzeczy.
A gdzie czas na prozę życia tzn myślę jakaś praca zarobkowa, prace domowe...? Kiedy macie na to czas?
Wczoraj urobiłam się i wysiałam resztę trawnika. Zajęło mi to cały dzień. Nawet fotki nie zdążyłam zrobić bo już było ciemno. Dopiero dziś rano:

Troszkę muszę poprawić bo widzę, że w jednym miejscu woda się zbiera
Moja bajka 08:36, 25 wrz 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Tą ławeczkę dostałam od mamy na urodziny. Sama sobie wybrałam i nawet zamówiłam. Kosztowała 100zł z Ikea i była sosnowa. Teraz wygląda tak

ławeczka cudo, oglądam ja chyba 5 raz tak mi się podoba, miodzio
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:59, 25 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

Nie płacz nad rozlanym mlekiem.....

Przebiegłam sie po słonecznym ogrodzie i nie ma co fotografować

e no, no fotka jak z wyczesanego ogrodu hehe - piękne światło jest jesienią - ja je uwielbiam i taki fotki
a wiszenie na płocie bardzo mi się spodobało tylko nie wiem czy jak się zawieszę to nie runie

katalpa ma zdrowe liście? nie lecą takie skręcone?
Ogród w Wienheim 07:36, 25 wrz 2013

Do góry

Plan ogrodu z podziałem na strefy.
Czy jakaś niemieckojęzyczna dusza mogłaby przetłumaczyć ich nazwy?
Pasje ogrodnicze Magdy 07:23, 25 wrz 2013

Do góry
Może mieszkańcy mojego ogródka będą bardziej interesujący?

Zwierzaki, które już niestety przeszły za tęczowy most.

Pucuś. Kot niemyjący się

Sonia dożyła 12 lat. Cudowny charakter.

Czekoladka. Z czasów, kiedy byłam domem tymczasowym dla porzuconych, starszych kotów.
Persów miałam kilka, ale tylko czekoladka chciała wychodzić na spacery

Filomena, porzucona w lesie, jest z nami do dzisiaj. Niesamowicie silny charakter. Zawsze rządziła całą gromadą "tymczasów".

Ogród w Wienheim 07:09, 25 wrz 2013

Do góry
Cieszę się, że się spodobało. Te rabaty zapierały dech w piersiach!

Hermannshof jest podzielone na 13 rejonów. Na początek pokażę kompozycje ze strefy północnoamerykańskiej.

c.d.n.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:39, 25 wrz 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
no mam przechlapane )))))) ... ale jak już kiedyś napisałam ... http://nazakreciemarzen.blogspot.com/2013/02/czarna-gora-dziewczyny-dziaaja-czesc-2.html

"dla tych dziewczyn zwariowanych ... dla takich chwil jestem w stanie pokonać strach ... i być gdziekolwiek są ... atmosfera takiego walnego zgromadzenia jest nie do przekazania ... brakuje słów ... Alina napisała:

"... (...) ... paczka była nie do przebicia . czułam się jak małe dziecko , któremu wszystko wolno - śpiewać , skakać , figle płatać ..."

Nom teraz zrobimy zjazd w Małopolsce aby Śląsk dotarł
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:33, 25 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A na koniec dekoracja z zimowitów. Super prosta i zaskakująca.

[

Zachwycające w swojej prostocie.
Ogród nad Rozlewiskiem 05:46, 25 wrz 2013

Do góry
Na rabacie z jukkami usiłuję wprowadzić jakiś ład.
Rozsadziłam rozchodnik okazały odm. Matrona (chyba).
Miscanta podzielę wiosną. Liczę, że to będzie bardzo ładna rabatka. Zdjęć z podzielonym rozchodnikiem nie mam jeszcze. Ale miscantem się pochwalę

No i takie tam inne skrawki ogrodu.

Na dzień dobry zdjęcie mojego eMa- usiłował zrobić fotkę cudownemu wschodowi księżyca w pełni. No cóż, sprzęt raczej nie do takich zdjęć

Ogród nad Rozlewiskiem 05:36, 25 wrz 2013

Do góry
Usunęłam wielką kępę irysów. Nawet nie wiem, jakie były, bo nigdy nie widziałam ich kwitnących.
Pokładały się na wszystkie strony, tworząc wrażenie bałaganu i zaniedbania.

Czy widzicie, jak wielkie kwiaty mają hortensje?

Miesiąc temu popełniłam rabatkę hortensjowo-hostowo-paprociową. Ładnie się wszystko przyjęło. Hortki to Magical Candle z własnoręcznego wyrobu, sadzonki z tegorocznego cięcia.
Rabata nie jest dokończona, brak obwódki - pewnie będzie ulubiona przez Konstancję bergenia.
Na zielsko proszę nie patrzeć, odchwaściłam po zrobieniu zdjęć. Ale wówczas było już za ciemno na zdjęcia.

nasturcja sama się wysiewa, ale na razie pozwalam jej rosnąć.

Ogród nad Rozlewiskiem 05:24, 25 wrz 2013

Do góry
Kochani - jestem (co widać na forum), ale czasu ciągle za mało. Dwa ogrody to nadmiar, a dwa wątki - to strzał w kolano (własne).

Historii bocianej dziś nie dokończę, bo muszę scenariusz dopracować i zdjęcia właściwe odnaleźć

Z ostatniego pobytu nad Rozlewiskiem przywiozłam bolące mięśnie i tylko kilka fotek.

Poddałam się i zlikwidowałam rabatę różaną.
Krzaki rosły wielkie, ponad 2,5 metra, kwiaty od dwóch lat są atakowane przez mączniaka czy szarą pleśń, więc prawie ich nie ma. Zbyt rzadko i nieregularnie tam bywam, by dostatecznie je chronić przed grzybami.
Ich gigantyczną wysokość możecie ocenić sami.

W miejscu rabaty różanej powstał trawnik. Wiosną pokombinuję, co dalej w tym miejscu.
W Gąszczu u Tess 05:01, 25 wrz 2013

Do góry
beta napisał(a)
nad Rozlewiskiem byłaś?!...w takim razie na zdjęcia czekam
buziaki

Najpierw padało, potem zarobiona byłam, że nie zauważłam, iż noc nadchodzi... Czasu na zdjęcia nie wygospodarowałam.
Wkurza mnie ten krótki dzień. A jeszcze tyle bym chciała zrobić w ogrodzie...

ana_art napisał(a)
Tess Ty się nie przejmuj jeszcze conajmniej miesiąc czasu na cebule

O, mam nadzieję, że zdążę przed zimą. Ale powoli łapię stresa.

ewa004 napisał(a)
Tesiu ja reż czekam na przesyłkę .....do pracy

Jak pojętna z Ciebie uczennica Moje dwie przesyłki już dotarły. Mam nadzieję, ze nie będzie "pomyłek" i zawkitnie to, co zamówiłam
Gdybym wiedziała, że Janina vel insekt takie atrakcje cebulowe dla ogrodników przygotowała, dałabym sobie spokój z zakupami przez net.

Qrcze, do dzisiaj nie sprawdziłam u Sebka, dlaczego Janina?

Joku napisał(a)

Nie pomyliłam się. Chodziło mi o takie widoczki. Przepięknie się prezentują.

To miłe, dziękuję. Wydaje mi się, że fajny klimacik tworzą głównie trawki.

asc napisał(a)
Tesiu.. ja głownie nad Rozlewiskiem sie bujałam, ale wpadłam tutaj... z podziękowaniem.... i widzę piękne ujęcia ogrodu... muszę to nadrobić..... zimą.... bo teraz dzień krótki..... a roboty od groma

Aniu, miło że i tutaj zajrzałaś. Nie nadrabiaj, szkoda czasu - nawet zimą. Kiedyś zrobię poglądowe streszczenie (jak znajdę czas)

viva napisał(a)
Tess, pięknie kwitną u Ciebie białe zawilce, moje jakieś opóźnione, też mam z Gracilimusem
Super ujęcia ogrodu

Tak, zawilce mam naprawdę ładne - ale też nie bardzo moja to zasługa kupiłam w ub. roku dorodne okazy. No i chyba miejsce im służy. Obecnie rosną już luźniej, niż na zdjęciach, bo wcześniej je za gęsto posadziłam.

Pozdrawiam wszystkich Dla Was - jesienne zimowity w trafkach.

A miało być tak pięknie.... 00:42, 25 wrz 2013

Do góry
Krater zaczyna kwitnąć,z tyłu jeszcze rosną 2 miskanty na S się nazywają , zlało się wszystko w jedno-wiosną nowa bombardacja mnie czeka

Żurawki do wymiany czekają. Za doniczką widać jakieś małe coś do eksmisji

ML dostał towarzystwo ,jeszcze maloty,ale jakie ożywiły

I mój dorodny pomidorek zachamęcony od Ani ASC 2 już czerwone zerwałam

Kiedy dawniej hodowałam pomidory , nigdy nie były takie zdrowe,nawet mimo iż je pryskałam na zarazy itp.

A miało być tak pięknie.... 00:30, 25 wrz 2013

Do góry
Korzystająć dzisiaj z fajnej pogody,a na pracę nie mając czasu ,pyknęłam kilka fotek mojej działalności ostaatniej

.
Zmniejszam gabaryty mojego pseudotrawnika

Liście już zaczynają spadać,ale jeszcze jest zielono

Jurajski Ogród 00:24, 25 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jesienne takie tam

Aga, jruajski pięknie zachwyca, czarodziejką ogrodową jesteś... i tyle...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:16, 25 wrz 2013

Do góry
Irenko, pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies