Agnieszko, w 100% się z tobą zgadzam jednak pozostanę w bieli i szarościach i zielonym wokół, ciut mi brak odwagi na te kolory, jakoś w Grecji to mi się bardzo podoba, tu tak stonowanie będzie, choć błędy po drodze będą
zanim coś tak na konkretnie zrobię, zaproszę koleżankę, to jej zawód i chyba coś podpowie
tobie wkleję moje trawki wichrzycielki, bo twoje uczesane w piękne warkocze
i limki z tyłu domku letniego
Nas oszczędziło i dziś nadal słonecznie
u mnie było drzewo, wycięliśmy je, na którym urzędowały chrabąszcze, pewnie i larwy składały, ale był kret i opuchlaków nie było, teraz kreta nie ma, a opuchlaki są
moje trawy niezwiązane, na wiosnę będę ganiac po całym ogrodzie za nimi
tu NN, jak kiedyś zakwitnie, Finka ja rozpracuje
ja też czytałam, ukradli ci prąd na tydzień, ale zgroza!!!!
skalniak przed oknem salonu, a właściwie gruzowa rabata
marcinki miniaturki kończą się...
runianka ma pąki
moja trawka i uschnięta na zimę i nowe źdźbła wypuszcza
a te dzwonki nieustannie kwitną, ja ich nie podlewam, tylko czasami deszcz je ratuje
Wiunia u mnie prawie też ale coś sfociłam rankiem dziś słonecznie, ale zimno, wczoraj tylko świętowałam
kocanki od Wieloszki nic sobie nie robią z listopadowych temperatur i nadal są ładne, tak samo tytoń ozdobny, przymierzałam się do wywalenia, ale jeszcze niech sobie będą, tym bardziej, że nie robiłam dekoracji jesiennych
Chciałam Cię zapytać co to za roślinki te bluszcze które dostałam od córki, kupiła je w tesco a na nich nie ma nazwy. Proszę powiedz mi czy te bluszczyki sadzi się na gruncie i czy w gruncie zimują. Na razie będę je trzymała w domu przez całą zimę, ale wiosną chciałabym pisadzić na działce. Buziaki ślę i pozdrawiam serdecznie.....
Agata przesadzanie w piasku nie jest takie trudne bo korzenie są praktycznie w dołku który zaprawiłem przy sadzeniu
ten okaz to sosna czarna Goldfinger raczej wąska i będę jej w tym sumiennie pomagał
Natalia kiedyś ją rozszyfrowałem ale skleroza działa
Maj God.... czyli moje eksmisję zaliczą... ścianę różana tam zrobię, jak w rabacie z gazetki, która widziałaś. Dobrze, że mi to wkleiłaś... Dzięki. Tylko muszę zasięgnąć języka, kiedy je wysadzać - teraz czy na wiosnę...
Jolu, kupuję nasionka w ogrodniczym, wysiewam w marcu do skrzynek, potem pikuję na paletkę i wysadzm po przymrozkach....są jednorocznymi roślinkami...czasami same wysiewają się na rabatkę
I jeszcze fotki rabaty od frontu gdzie posiałam gorczycę pod koniec października:
Pewnie już większa nie urośnie. Na wiosnę przekopię, albo przekręcę glebogryzarką i posieję jeszcze raz.
Znalazłam zdjęcie z facelią:
Te łany po prawej stronie i na samym tyle to facelia właśnie.