Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 15:56, 17 gru 2013

Na wspominanie nam się zebrało...
Mam bombki na choinkę,w sumie zostało ich tylko 5 z 12...
Mają dla mnie szczególną wartość...kupiliśmy je na naszą pierwszą,wspólną choinkę w 1971 r.
Nie wyobrażamy sobie,żeby ich nie powiesić ,dla naszych dzieci i wnucząt to już... tradycja.
Gabriela 20:16, 17 gru 2013

No i to jest wspaniałe Bogusiu. Ja mam bombkę jeszcze przedwojenną i kilka ozdób starych, ręcznie wtedy zrobionych z domu mojego taty. I trochę późniejsze zabawki szklane z domu mojej mamy. A ile tego kiedyś było i się wytłukło, poniszczyło.
Pozostaje nam zbierać i chronić te ozdoby jak rodzinne pamiątki, bo przecież to są pamiątki, zwłaszcza jak bliskich już nie ma...
monteverde 20:30, 17 gru 2013

Ja mam dwie bombki tak stare jak ja też wieszam je zawsze na choince
bogumila 20:39, 17 gru 2013

Gabriela napisał(a)
No i to jest wspaniałe Bogusiu. Ja mam bombkę jeszcze przedwojenną i kilka ozdób starych, ręcznie wtedy zrobionych z domu mojego taty. I trochę późniejsze zabawki szklane z domu mojej mamy. A ile tego kiedyś było i się wytłukło, poniszczyło.
Pozostaje nam zbierać i chronić te ozdoby jak rodzinne pamiątki, bo przecież to są pamiątki, zwłaszcza jak bliskich już nie ma...
Rodzinne,od moich rodziców też częściowo się zachowały...te są jednak tylko moje...
bogumila 20:40, 17 gru 2013

monteverde napisał(a)
Ja mam dwie bombki tak stare jak ja też wieszam je zawsze na choince
Aniu...to nie stare...przecież TY osiemnastka..
bogumila 20:44, 17 gru 2013

Moje horti też niefarbowane...stoją na kominku na Zacienionej.
Bogdzia 21:58, 17 gru 2013

Bogusiu w tym roku o którym piszesz w wigilię dostaliśmy klucze do nowego mieszkania i w pierwszy dzień po świetach późnym wieczorem przenosiliśmy do niego choinkę . Nie mieliśmy samochodu wiec kawał drogi szliśmy piechota . Mimo ze było późno i tak nas ludzie widzieli i sie oglądali . Ja szłam z siostra bo M pilnował naszego maleńkiego synka. To był nasz pierwszy ..mebel" ale przed nowym rokiem już było ich wiecej.Do dziś się smiejemy z tej przeprowadzki.
jotka 22:04, 17 gru 2013

Szanujmy wspomnienia Takie drobiazgi z przeszłości to prawdziwe skarby
bogumila 15:45, 18 gru 2013

Bogdzia napisał(a)
Bogusiu w tym roku o którym piszesz w wigilię dostaliśmy klucze do nowego mieszkania i w pierwszy dzień po świetach późnym wieczorem przenosiliśmy do niego choinkę . Nie mieliśmy samochodu wiec kawał drogi szliśmy piechota . Mimo ze było późno i tak nas ludzie widzieli i sie oglądali . Ja szłam z siostra bo M pilnował naszego maleńkiego synka. To był nasz pierwszy ..mebel" ale przed nowym rokiem już było ich wiecej.Do dziś się smiejemy z tej przeprowadzki.
Jak miłe są wspomnienia...też mam ich trochę,nazbierało się po drodze.
Wnusie{już dorosłe} zaplanowały w tym roku przegląd staroci.Mam pudło z ich pierwszymi pracami,laurkami itp.,Dobrze,że wszystko podpisane ...daty,czyja...byłby problem....
EPODLAS 15:46, 18 gru 2013

Ja też jak Jola nie lubiłam za bardzo kiedyś drożdżowego. Dzisiaj bardzo lubię. Ale najbardziej sernik. Dla mnie to ciasto numer 1. Zawsze go robię na święta. Drożdżówkę pyszną robiła kiedyś moja mama. Tłuszcz też dawała i to sporo, ciasto jest długo wilgotne i nie wysycha, no i chyba lepsze.