Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 20:59, 17 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Witaj Weroniko. Na forum jestem od połowy sierpnia ale zaraz prawie trafiłam do Twojego ogrodu. Chodzę tu często i każdorazowo wpadam w zachwyt. Staram się aby mój ogród był kolorowy od wiosny do jesieni ale Twoje dzieło jest niedoścignione. Bajkowy a raczej baśniowy klimat.

Małgosiu, dziękuję za zachwyt, ale "dzieło" ma swoje lepsze i gorsze chwile.
Jesteś tu "nowa" ale ogród pokazałaś w "Mai..." a ja chyba go nie widziałam, jeszcze sprawdzę. Czyli ogród, który historię swoją ma. Teraz czekamy na Bogdzi Ogród Rododendronowy w Tv...
Witam i pozdrawiam.

Róża ROSARIUM we wrześniu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:56, 17 wrz 2013

Do góry
Grabek cd

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:51, 17 wrz 2013

Do góry
Mam Graba:
Tak wyglądał po przywiezieniu jeszcze z liścmi

A tu po zrzuceniu liści i pierwszym cięciu aby zmniejszyc parowanie wody:

Grembosiowo 20:47, 17 wrz 2013

Do góry
Te 240 fioletowych krokusów zamierzam wsadzić między żurawkami wśród bukszpanów.
120szt. z jednej strony i 120 z drugiej.
Tylko muszę jeszcze trochę żurawek dokupić.

Myślicie, że to dobry pomysł?

Moja bajka 20:45, 17 wrz 2013

Do góry
Ogród cioci 20:44, 17 wrz 2013

Do góry
Gosiu, przyszłam podziękować za "zachwyt", zwiedzić Twój ogród. Czy go widziałam w Mai, muszę zrobić przegląd odcinków, bo ostatnio różnie było z oglądaniem Tv. Podpowiem Ci, że teraz czekamy na Rododendronowy naszej Bogdzi, która nie tylko stworzyła piękny ogród, ale pisze piękną poezję o tym co się w nim dzieje. Pozdrawiam zostawiając ślad.
Pokażę nasz ogród 20:39, 17 wrz 2013

Do góry
Odrobina słońca i zieleń znów jest zielona .
I pies nos wyciąga w górę

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:23, 17 wrz 2013

Do góry
Lubię takie zwisłe formy i kształty, smutniaki je nazywam

Tutaj świerk Inwersa, rośnie ale jest już o wiele większy i już zakręca w dół

oczywiście jałowiec Horsmen, to główna postać z płaczących,

w towarzystwie modrzewi japońskich

robinia też powyginana jak w dzikim tańcu

w skroplinach po deszczu
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:12, 17 wrz 2013

Do góry
praca w deszczu została nagrodzona widokami

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:01, 17 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu jak kiedyś będzie mi dane budować nowy dom to będzie wyglądał dokładnie jak Twój a teraz pozwól że sobie przycupnę i powzdycham
Masz fantastycznie a zmiany ogromne, co to będzie jak skończysz
Zagadka... hmmm obstawiam oświetlenie
Ogród Tosi 19:51, 17 wrz 2013

Do góry
Małe rozplenice

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:41, 17 wrz 2013

Do góry
Tak, a kolejną moc na takie dni ma ogień w kominku, zwłaszcza jak samemu zrobiło sie obudowę (po próbach w ogrodzie zrobiłam obudowę prostego pieca wolnostojącego (postument, murek i kamień - i przetrwał juz jedną zimę Te jasne niezabudowane kamieniem wstawki to gazobeton którego nieco wyrzeżbiłam piłą

Zastanawiałam się czy grila w ogrodzie też samemu nie wybudować

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:41, 17 wrz 2013

Do góry
Kurcze, musiałam poszukac starych zdjęć

Moje plany co do tej rabaty

ale słabo widac... prosze wysilic wyobraźnię

- wyciepać wszystkie tawuły - najprawdopodobniej podzielą los żurawek i wystawie je wiosną na all
- przesadzić rosnącego tam głoga Paul`s Scarlet i zamienić go na bardziej reprezentatywne drzewko
- zmienić łuk z bukszpanu - tak jak nabazgrałam mniej więcej
- byc może chciałabym tam hamak - a co ! - mam takie duuuże pale z rozbieranego torowiska i tak myslę jakby tem pale tam wbić i na nich hamak... czy to głupi pomysł.... ???

Co o tym myslicie ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:32, 17 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, super, że przypomniałaś nazwę naszych tulipanów
zatem, ci co byli zainteresowani......no szalona, ale to po sąsiedzku ogród, warto było też zmieniam rabatę, muszę doczytać, czemu chcesz i na co zmienić swoją
to tulipan SAPPORO

Dziękuję
Pozdrawiam cieplutko
Ogród Magdalenka 19:32, 17 wrz 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Bardzo mi sie ten widoczek podona.
A tak wogóle to przyjeżdzaj mi pokulkowac moje buksiki kulojajowe
Ranczo Edy 19:22, 17 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Debrusia znalazłam to Hebe pięknie kwitnie

Cudne Hebe, to u Ciebie ?
Moja dopiero zaczyna, a biorąc pod uwagę pogodę, to ja nie wiem, czy ona da rade tak rozkwitnąć. Zobaczymy.
Bajkowy ogród Weroniki 19:21, 17 wrz 2013

Do góry
Aneczka napisał(a)

Weroniko czy ta chortensja to nie przypadkiem vanille fraise? Bo planuję sobie taką kupić. Chcę też kupich chortensjelimelight, ale wydaje mi się, że valille jest efektowniejsza i dłużej kwitnie. Jeśli tak, to posadzę ją na pierwszym planie przy samej bramce.

Co do siania kwiatków, to już przeczytałam odpowiedź dla Bogdzi i już wszystko jasne Idąc za twoją radą co do siania kwiatów jednorocznych, dopóki moje roślinki nie urosną, kupiłam sporo odmian, bo oczywiście nie mogłam się już powstrzymać

Aneczko, moja ulubiona hortensja to LIME LIGHT,bo długo jest biała i ma sztywne pędy, i ANABELLE, bo kwitnie najwcześniej i ma białe kule. Na tym zdjęciu była różowiejąca już Grandiflora o pokładających się pędach a za nią Lime Light. Bliżej.

Makowo na Kociewiu 19:19, 17 wrz 2013

Do góry
W ogrodzie nic dziś nie zrobiłam, koszmarnie wieje z północy i pada
Rośliny stoją tam gdzie stały nawet nie mogę z nimi polatać po ogrodzie .

Jedno co mi się udało zrobić to sporo wczoraj wykopałam i oddałam w dobre ręce
Mam nadzieję, ze jeszcze będziemy się nimi cieszyć jeszcze tego lata

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:16, 17 wrz 2013

Do góry
Tak, to już postanowione - bedą 3 nowe.

A teraz dalsza część rabaty.
Rosna tu 3 Limelighty - jeszcze takie liche, pewnie dlatego, że wokół ciągle wokółnich trawa... ale juz niedługo... jak się bede nudzić to wiem co mam robić

Chcę ten szpaler posunąć dalej, tam gdzie widac tawułę - byłoby 5 hortensji.

Oczywiście darń az do świerków tez do likwidacji...
Już kombinuje czy nie przyłożyc tego gazetami a na to scięata trawa... tylko tej ścietej trawy coraz juz mniej.... Trudno tam nawet przejść bo kłują okrutnie...

jeszcze znalazłam takie zdjęcie

Puste pole z wysepką kwiatową 19:12, 17 wrz 2013

Do góry
Jolu – masz rację, nazwa nieważna, jeśli roślinka jest już u mnie. Ale jak zobaczę coś, co mi się podoba, to kupować już muszę wg jej imienia. Tak właśnie nabyłam jeszcze dwie inne jeżówki: Hot Papaya i Milshake – pani miała pięknie posortowane, więc wierzę, że to te, bo kwiatów nie miały. Muszą to być właśnie te, bo czerwona ma być tłem dla białej róży okrywowej, dla drugiej tłem ma być berberys Artropurpurea...

Krysiu – jak były u Choduna drzwi otwarte, to aż mnie skręcało z żalu, że to aż 260 km.... Wiem, wiem, że byłaś! Ale dla nas za daleko. Bardzo długo siedziałam nad ich ofertą, naczytałam się też opinii naszej Ani różanej i w końcu dokonałam wyboru, życie zweryfikuje, czy zrobiłam dobrze. Dobierałam wg potrzeb mojego ogrodu, tzn. kolory i wielkość: Amadeus, Zephirine Drouhin, Arthur Bell, Fresia, Piano, Rose de Rescht. Tę ostatnią bardzo chwalił Marek ze „średniowiecznego”.

Basiu – ja mam kilka takich ogromnych kęp złocienia, jak u Ciebie. Wiosną wykarczowane korzenie zagospodaruję za ogrodzeniem. Wiesz, moja werbena patagońska, której siewki znalazłam wiosną, bardzo późno zakwitła, ale jest. I znowu problem, czy zawiąże nasiona i zdąży się wysiać. Za to znajduję dużo małych roślinek, które na pewno wiele nie urosną i zastanawiam się, czy ich nie wykopać i nie przetrzymać w donicy w schowku. Jak myślisz?
Pojedyncze werbeny są dla mnie niespodzianką, bo nie siałam

Co do rozplenicy, to na drugi rok Ci buchnie. Ja mam swoją w kompoście, pod spodem piach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies