Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród z perspektywą na przyszłość

kwiatholandii 16:06, 02 gru 2013

justi napisał(a)
Monia, a jaki miałaś wianek rok temu?

Justi, w zeszlym roku byl owiany tajemnica swatelek

AlKa 22:01, 02 gru 2013

I właśnie w tej prostocie urok
Madzenka 23:06, 02 gru 2013

Sebek napisał(a)
Aaaaale cudowne te wianki I jakie slodkie dziecko masz za drzwiami

Sebek miszczu musialm się cofnąć aby zobaczyć słodziaka
Margarete 01:04, 03 gru 2013

Monika, piekne te twoje wianki, takie niby surowe ale eleganckie i nieprzekombinowane zarazem....
ja jeszcze w zyciu nie zrobiłam żadnego wianka, do tej ppry jedynie stroiki z żywych gałązek robiłam co roku na świąteczny stół i inne ozdoby do wnetrza. Ale w tym roku za przykładem ogrodowiska chciałabym wianek..popełnić...jakiś....bardzo mi przypadł do gustu twój z mchu i może zgapię podobny, jednobarwny tyle że raczje w czerwieni bym go zrobiła. Po pierwsze musze pędzic na giełde po podstawe, po drugie mam pytanie czy do mchu przyklejałaś te ozdoby klejem na goraco ?
kwiatholandii 07:34, 03 gru 2013

Margarete napisał(a)
Monika, piekne te twoje wianki, takie niby surowe ale eleganckie i nieprzekombinowane zarazem....
ja jeszcze w zyciu nie zrobiłam żadnego wianka, do tej ppry jedynie stroiki z żywych gałązek robiłam co roku na świąteczny stół i inne ozdoby do wnetrza. Ale w tym roku za przykładem ogrodowiska chciałabym wianek..popełnić...jakiś....bardzo mi przypadł do gustu twój z mchu i może zgapię podobny, jednobarwny tyle że raczje w czerwieni bym go zrobiła. Po pierwsze musze pędzic na giełde po podstawe, po drugie mam pytanie czy do mchu przyklejałaś te ozdoby klejem na goraco ?

Gosiu, najlepiej przyklejac klejem na goraco. U nas nie znalazlam podkladow z mchu'ale szybko mozna skoczyc do pobliskiego lasku i nazbierac.potem takimi malymi puzlami przykladac i okrecac nitka jeden przy drugim.czas: 10 min a radocha duza.no i masz gotowca za kilka zlotych. Ja takie robie na starych, nieciekawych podkladach,ktore szkoda wyrzucic. Powodzenia.
Pszczelarnia 07:50, 03 gru 2013

I zrobiłam - sama. Na razie podkład. Brzozowy stelaż, na to różnogatunkowy mech (zbierany pod śniegiem z miejsc, o których wiedziałam, że znajdę). Teraz już schnie (ten mech był mokry bardzo).
I nawet pomysł mi się wyklarował.
baraga1904 08:28, 03 gru 2013

...dokładnie oglądam Twoje prace i inspiracje... są cudowne... i myślę o tym pomyśle z mchem bo stare podkłady mam no i można je wykorzystać ponownie.. i ekonomicznie i eko....
Magda70 09:01, 03 gru 2013

Sebek napisał(a)
Aaaaale cudowne te wianki I jakie slodkie dziecko masz za drzwiami

Sebek! Ależ jesteś spostrzegawczy! Ja aż musiałam się cofnąć...

A na pakowaniu prezentów przepadłam...
kwiatholandii 11:11, 03 gru 2013

Jak robilam to zdjecie,nie wiedzialam,ze tam jest .dopiero na forum go zauwazylam moj maly ogrodnik
kwiatholandii 11:15, 03 gru 2013

Agnieszko, ja mam tyle wiankow,ze M mi kupil szafe na te bibeloty Teraz mam z czego robic wianki na prezenty swiateczne To fajny pomysl dla Pani domu