Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 18:19, 23 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Nati trzykrotka od Dawida już szaleje jednym kwiatkiem ale jest widziałam u Eluni też taką buźiole

hej, hej śliczna, ale nie widziałam u Eli muszę jej zapytać a taki sam kolor ma ? i to jest wieloletnie? duże małe?
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 18:19, 23 wrz 2013

Do góry
Nati trzykrotka od Dawida już szaleje jednym kwiatkiem ale jest widziałam u Eluni też taką buźiole

hej, hej śliczna, ale nie widziałam u Eli muszę jej zapytać a taki sam kolor ma ? i to jest wieloletnie? duże małe?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:15, 23 wrz 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Jesteś perfekcjonistką Wybrałam sobie ten widoczek ... pięknie
Pozostałe misie ... podobają też
Ogród Eli 18:07, 23 wrz 2013

Do góry
winobluszcz ładnie się przebarwia ale nieładnie liście już opadają

Ogród cioci 18:06, 23 wrz 2013

Do góry
No i jeszcze sarenki.
Ogród cioci 18:05, 23 wrz 2013

Do góry
Aguniu chciałaś więcej lasu i gór. Proszę bardzo.
Borówcowy raj 17:58, 23 wrz 2013

Do góry
I na koniec takie tam:

Idę biegać.
Borówcowy raj 17:52, 23 wrz 2013

Do góry
Żywopłoty bukszpanowe chorują mi. Podejrzewam, że je zalewa i ziemia za ciężka. Usypałam zatem lekką górkę z kompostu i usunęłam korę. Mają teraz jak w Anglii:

Rabata pod oknami trochę urosła, ale jeszcze łyso mam, jakbym się co dopiero wprowadziła:

Wreszcie jedną dorwałam , a dalej widok zza wężowca:

Rododendronowy ogród II. 17:49, 23 wrz 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Bogusiu dziękuję jeszcze raz miała Danusia rację ,ale i ty mi pomogłaś bardzo .Reszta y mnie co zrobiłam Kwiatek za to ha ha To moje horti.

Takie objawy mogły byc tylko z niedozywienia ale liście i tak nie powinny opadac. Nie jestem pewna czy podsypanie torfem pozostałych coś tu zmieni , powinnaś moim zdaniem je posadzic od nowa dajac dobrze przygotowane podłoże tzn kwaśny torf zmieszany z ziemią z ogrodu.Jak widzisz byłam u Ciebie juz i czytałam .Pozdrawiam.
Piękne zdjecie hortensji.
Borówcowy raj 17:44, 23 wrz 2013

Do góry
Aj, nie pisałam tyle dni, bo nie wiedziałam co mam napisać po tylu komplementach. Ja nigdy nie wiem, co mam powiedzieć.
Aniu asc - uśmiałam się, masz talent komiczny jak moja ukochana Ellen Degeneres .
Dziewczyny, w podziękowaniu za tak miłe słowa poleciałam fotki porobić, co ostatnio działo się u mnie ... no oprócz wpraszania się na spotkanie z Gospodarzami tego forum .
Kupiłam taką czerwoną trawkę, podoba mi się bardzo, ale może nie przezimować:

Kontrasty:

Koszyki miały być zupełnie inne, a wyszło jak wyszło (zapomniałam mchu natkać):

No i kanty porobiłam:

Moja codzienność - ogród Oli 17:41, 23 wrz 2013

Do góry
Żeby nie było, że obiecałam... ale na bałagan nie patrzymy

Aneczkowe marzenia 17:41, 23 wrz 2013

Do góry
Aniu poczytałam od początku o twoich poczynaniach i tak myślę że idziesz w dobrym kierunku . dobrze radzi Agnieszka z jurajskiego .
to rozwleczone S to ja bym obróciła wzdłuż a nie tak jak narysowałaś w jednym kącie . masz dużą przestrzeń więc planuj z rozmachem .
roślinami się na razie nie przejmuj . zaplanuj kształty rabat . ja jeszcze dodam że ustawiłabym kształt rabat bocznych i tej na środku tak żeby ścieżka była wśród niech równa , ...może namaluję...

a aaa i widzę tam na środku różankę . boczne rabaty zaś powinny mieć w składzie wyższe rośliny i trawy a środkowa żeby nie zasłaniała troszkę niższe .

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:38, 23 wrz 2013

Do góry
Troszkę owoców

Moje ulubione figi.. tak dojrzałe i słodkie, że pękają na drzewie.

kiwi jeszcze nie dojrzałe

na mandarynki też trzeba poczekać...

granaty

Nasz przydomowy ogródek 17:28, 23 wrz 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ten skrzypek ma 90 lat! Grajcie więc na czym kto może aby długo żyć.

Już dawno zauważyłam że ludzie zajmujący się muzyką żyją długo , dla mężczyzn 90-siątka to normalka.
Krysi dzieła piękne ale to juz od dawno wiadomo , Krysia też pięknie wyglądała, pewnie to zauważyłeś choc nic nie napisales.
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:26, 23 wrz 2013

Do góry
Witam wszystkich po urlopie Odpoczęłam, nacieszyłam się słońcem... pora wracać do rzeczywistości.
Dla was kilka widoków z Chorwacji i Czarnogóry.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:11, 23 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Berberysy w ramach

Obejrzałam , to mi sie najbardziej podobało.
Ranczo Edy 16:49, 23 wrz 2013

Do góry
c.d[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uplo

Witaj, ten twój bonsai jeśli potrzebujesz lub masz za mało miejsca to możesz go skracać do woli i kształtować według życzenia, każdą gałązkę jak odrosną na niej nowe małe odrosty, które zapewne usuwasz, możesz troszkę poczekać aż podrosną wtedy ucinasz nad nowym odrostem i masz krótszą gałązkę.
pozdrawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:41, 23 wrz 2013

Do góry
Kolejnym problemem sa 2 Morning Light... Jednego widać, drugi jest tak schowany miedzy vanilkami, że zupełnie nie widac go.
Mus je gdzieś przesadzić...
Może też gdzieś w okolicach Limek...?

EDIT tu bardzie widać wszystkie miskanty.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:39, 23 wrz 2013

Do góry
Klon Globosum - 2
Grujecznik - 2

ha, ha, i co tu wybrac...

beta, swierki jeszcze nie były ciete od maleńkości, ale już w tym roku uswiadomiłam M. ze trzeba sie zaopatrzyc w porządną piłe i dawaj od góry w dół. mam nadzieje, że uda sie uzyskać scianę.

Horensji chce dodać 2 szt, bo chyba więcej się uda zmieścić, a 5 razem to juz da fajny szpaler.
One rosną przed świerkami.

I od razu pytanko do Magnolii, jak zajrzy.
Jak juz posadzę te hortensje to myślałam zeby obok nich przesadzic tez miskanty, które obecnie rosna za Vanille Fraise, ale chyba tam sie duszą... albo w niedalekiej przyszłości się zaczną dusić... i nie widac ich tam za bardzo...

pamietasz? pomagałas mi robiś tę rabatę w poprzednim roku.
To są te miskanty Krater, troche z boku z prawej strony je widać, rosną przed nimi jarzmianki i zawilce.
Chciałabym je przesadzić obok Limelight., - 5 limek a potem te 3 miskanty.
2 jeszcze rosną w tej rabacie między brzózkami.

A, i tam się może więcej miejsca zrobi to mogę tez przesadzić vanille - na razie rosna dookoła teś sliwy w takim trójkącie, a jak jedną wysune z tyłu to chyba powinno byc lepiej...

Kolejny problem to Morning Light
Czy to dobry pomysł?
Blaski i cienie nowego życia 16:33, 23 wrz 2013

Do góry
a to przesyłka od Ani ASC z cudownościami: rozchodniki i hosta

otwierałam delikatnie

a to moja sunia obwąchuje nowości

Dziękuję Aniu z całego serca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies