Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:18, 09 lis 2013

Do góry
Mam nadzieję, że zima przez mase pracy związanej ze studiami szybko przemknie

Przydałoby się teraz kilka łądnych strzyżonych bukszpanów i mam zamiar szukać po okazyjnych cenach bo metrowe stożki w mojej okolicy są nawet droższe, a na własne mogę poczekać. Tak już wybiegając marzeniami w przyszłość, za 10 lat do własnego ogrodu będą jak znalazł.

Protestem na paskudne opuchalki kilka żurawek
Georgia Peach

Shanghai

Mint Julep

Southern Comfort

Na koniec ponarzekam sobie troszke na niekompetentego dentyste, który kiedyś wyrywając mi ząbka pozostawił jego resztke co skończyło się na wczorajszym zabiegu chrurgicznym.
Zabieg sam w sobie dzięki fajnemu specjaliście był nawet zabawny o ile można to tak nazwać, ale ból po odpuszczeniu znieczulenia już taki nie był. Dzisiaj już lepiej.... wyglądam tylko jak chomik
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 09 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Ania oszałamiasz mnie mnogością odmian i gatunków w swoim ogrodzie i cały czas się uczę, bo wielu z nich nie znałam

Aniu, ja też ich nie znam..... jakoś się pozbierało, bo sie kupiło.... dużo odmian nie dojdę nigdy..
Hochli nie wymówię..

A to co ma jeszcze liście.. beberys Harlequin, wiśnia Kikucoś tam i w tle wierzba - potffór czyli mandżurska .. Reszta łysa

No dziś znów będziecie narzekać na ilość stronek.. ale obiecuję przez weekend spokój
Ogród w Puszczykowie 22:16, 09 lis 2013

Do góry
Kasik napisał(a)
Za odwiedzinki dziękują

Kasia
Grześ
Karola i Bartosz

Ja dziękuję bardziej i mam nadzieję, że będę mogła się zrewanżować
I pokazuję dokonane grzechy zakupowe

jabłoń ozdobna Ola

a te patyczki, to klon Princeton Gold
w Oborze też mogą być ogrody 22:13, 09 lis 2013

Do góry
Na zakończenie mojej fotorelacji z naszego Oborowego ogródka takie zdjęcie

Mój dzielny spacerowicz i jego mama ogrodniczka początkująca, ale zawsze tata był po drugiej stronie aparatu :*

Dziekuję wszystkim za podróż razem ze mną po naszym zielonym skrawku. Mam nadzieję, że przeżyliście to dzielnie, i wybaczycie zielsko i inne niedociągnięcia.

Achhaa po mojej akcji fotograficznej, mój M. stwierdził że mógł skosić trawę, bo lepiej by to wyglądało na zdjęciach i faktycznie się za to zabrał. Zdjęcia skoszonego trawnika nie ma, bo już się ciemno robiło, postaram się to jutro nadrobić, bo spisał się mój kochany :*

Pozdrawiam Was i liczę na odzew z Waszej strony
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:11, 09 lis 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Aniu! Miejże odrobinę litości

Dla Miśka????

No to jak jeszcze napisałam to wstawię moją chochlę zieloną.. ustaliłam już jaka to odmiana.. wyszperałam w zapiskach..... dzielnie kataloguję co mam....

Ta rośnie jak guuupia szybko ... Hakonechloa macra Nickolas (tej nazwy nie zapamiętam, nie wymówię... )

I z lata

w Oborze też mogą być ogrody 22:08, 09 lis 2013

Do góry
To jest dróżka używana przez szambiarkę, tylko że kierowca jest kiepski i z reguły wjeżdza to w jedną to w drugą stronę trawnika i musi mieć sporo miejsca :/ a widok od przymarłego świerka
zapomniałam napisać że obok krzewuszek, za metalową siatką rośnie orzech włoski, który jest dość sporych rozmiarów i daje dobre orzechy
Po tej samej stonie siatki co orzech teściówka zalożyła sobie rabatkę z pnącymi różami, wiem że Wy mnie ukamienujecie za to co napiszę, ale jakoś kwiaty z kolcami mnie przerażają i nie przemawiają do mnie. chyba się ich boję :/ a na zdjęciu zalapał się nasz kot Rysiu
i jeszcze przybliżenie jedenj z róż...oczywiście nie znam odmian, i wątpię, żeby mama też je znała. Pytanko do znawców, czy takie okrycie samymi liśćmi wystarczy na zimę??
W kamiennym kręgu od początku 22:07, 09 lis 2013

Do góry
Tak to ta niepozorna kulka
2004

2013
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 09 lis 2013

Do góry
Miałam pograndzić u Was i znów nie nadążam u siebie... nawet więcej fotek nie wrzucam... bo znów sie stronek uzbierało..

Majkul..... znów zrobiłam fotkę jak się rozgałęziają jeżówki.. sadzonki kupiłam w tym roku.. nie zdążyły zakwitnąć latem. wiec teraz korzystają z ciepłą i rosną i kwitną.. przyrosty wrześniowy mróz załatwił..ale się nie poddają... tu widać 7 odnóg.. z czego jedna umrożona, a 6 próbuje kwitnąć

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Wcześniej komponował się w żurawkach, ale z żurawek zostały kikuty

Może posadzić beberysy.. tego nie lubi

Aniu! Miejże odrobinę litości

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 09 lis 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Bardzo mu ładnie w tych trawkach

Wcześniej komponował się w żurawkach, ale z żurawek zostały kikuty

Może posadzić beberysy.. tego nie lubi

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 09 lis 2013

Do góry
wiunia napisał(a)
Aniu pozdrawiam z deszczowej wsi moje potfffory w futrach niszczą mi też trawki i to malusie posadzone w tym roku

No to mamy problem

Ale ma swoje ulubione miejsca, bo prawie cały ogród jest dla niego dostępny , ale niszczy tylko dwie rabaty.. i jedną taranuje (ale ma płotek) za traktorem sąsiada.

Tak wygląda teraz kokorycz pogięta... przycinam po kwitnieniu...

Dla przypomnienia tak kwitnie..

w Oborze też mogą być ogrody 22:00, 09 lis 2013

Do góry
Patrząc od jaśminowca na wejście do ogrodu, po prawej stronie na dużej części domu rośnie okazały bluszcz pospolity
widok nędzy i rozpaczy to nasza zeszłoroczna choinka, czyli świerk, który po świetach zbyt długo stał zapomniany na balkonie i podczas prac ogrodowych dostał tymczasowe miejsce w ogrodzie, i po czasie kiedy nawet igły z niego opadały pojawiły się zielone przyrosty, także chyba żyje
Jeśli pamiętacie mój wcześniejszy wpis ze zdjęciem z krzywym jałowcem to, to jest to miejsce z tą kupką po środku trawnika
z bliska to miejsce wygląda tak, pod resztkam gałązek jałowca jest lawenda, gdzieś czytałam że może przemarzać, to dałam jej ubranko żeby przetrzymała zimę
Wydzielenie warzywniaka 22:00, 09 lis 2013

Do góry
Ponieważ już za 2 miesiące w sprzedaży pojawią się nasiona (tak tak kolejny sezon się zbliża) mogę polecić odkrytą przeze mnie w tym roku odmianę pomidorów BETA.
Malutkie, krzaczaste, ale bardzo plenne, dojrzały 2-3 tygodnie przed innymi. Dzięki tej odmianie mogłam już w lipcu cieszyć się swoimi pomidorami. Nie mogą być posadzone jako jedyne, bowiem pod koniec lipca kończą owocowanie

W kamiennym kręgu od początku 21:59, 09 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
W tym przy domku. Tam jeszcze ogrodu niet Czymś chciałabym je wykończyć tak jak tę rabatkę z admirationami.

Ciociu, zobacz jakie tutaj zmiany
2003

2013
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 09 lis 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...i Anię krasnoludka ( bez TYCH jaj ) widziałam i perukowca giganta na pniu posiadam ( tu się chwalę) i go tnę a on co roku odbija z podwójną siłą...pies esteta...

Pies esteta.. tak te uważam.. i tym go tłumacze.. .. ale barykada zrobiona.. brak estetyki go powstrzyma.. a mnie szlag trafi...

I kolory azalii... niesamowite ...

I w rządku.. pieris po lewej (chyba pieris) do przesadzenia.. zasłania mi wrzosowisko..

Te wrzosowisko

Ogród niby nowoczesny ale... 21:57, 09 lis 2013

Do góry
Zimno było...masakrycznie...
Może jutro będzie lepiej to się poprawię...bo wiem, ze zaniedbałam forum fotkowo...

to wrzucę coś z Appeltern bo dziś sobie przeglądalam...

W Gąszczu u Tess 21:56, 09 lis 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Moje snopeczki

Teresko z jaką dokładnością powiązałaś swoje trawki... na kokardki Ślicznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:54, 09 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nadrobiłam wszystko . Misiek zachwycająco wygląda w przedogródku.Najwyraźniej postanowił dołozyc swój wkład w wygląd tej rabaty. Pozdrówka.

Lepiej jakby się nie dokładał.... ale upodobał ja sobie... esteta.. inaczej sie tego wytłumaczyć nie da...

Dla ciebie moje iglaki, co nie wymagają (jeszcze) ciecia.. takie na szczęscie też mam Chociaż dla Ciebie powinne być azalie.. ale moje przy Twoich.. to jak profanacja azalii Ale też cieszą

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:53, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
.
Pięknie sie komponuje.. no nie???????? Grrrrrrr

Bardzo mu ładnie w tych trawkach
w Oborze też mogą być ogrody 21:52, 09 lis 2013

Do góry
Za kulką jest kolejny czerwony berberys, też coś gałązki mu przeschły :/ jak to dobrze czasem porobić zdjęcia roślinek, można zauważyć, że coś im jest.

Szpalerek z tui szmaragd, oczywiście mój kochany mąż sadził

widok na całą rabatę z iglakami i nie tylko

w kolejnym narozniku jest jaśminowiec, który przeżył zmasowany atak mrówek, mszyc i nie wiem czy nie czegoś jeszcze i teraz nie preznetuje sie zbyt ładnie, ale może coś z niego jeszcze będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies