Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

ewsyg 18:41, 18 sty 2014

To czekam z niecierpliwością. Współczuję Ci pisania pracy. Moja córcia też pisze teraz. Nie martw się teraz ciągle trzeba się uczyć i podyplomówki robić. Jeszcze dużo prac przed Tobą to tak w kwestii pocieszenia. Córka mogła sobie wybrać temat z zaproponowanych.

A co kończysz licencjat czy mgr ?
Luki 19:03, 18 sty 2014

Ja kończe inżynierke i to już za miesiąc, następnie od razu magisterka i mam nadzieje, że na tym moja edukacja się skończy bo wyjątkowo czuję zmęczenie materiału pod względem naukowym... Ostatnia nadzieja na polepszenie mojej sytuacji będzie we wtorek.
anna_g 22:17, 18 sty 2014

Łukasz Miło mi było zobaczyć Cię w moim wątku przyznaję się że ja u Ciebie też podglądałam "cichaczem" Na razie niewiele bo czasu trochę mi brak ale obejrzałam Twoją imponującą kolekcję żurawek - jestem pod wrażeniem. Jednak skoro mnie odwiedziłeś to i ja się ujawniam Mam nadzieję dać radę pooglądać różne inne "cuda" w twoim ogrodzie. Pozdrawiam Cię serdecznie i oczywiście zapraszam do mnie
Luki 10:52, 19 sty 2014

anna_g napisał(a)
Łukasz Miło mi było zobaczyć Cię w moim wątku przyznaję się że ja u Ciebie też podglądałam "cichaczem" Na razie niewiele bo czasu trochę mi brak ale obejrzałam Twoją imponującą kolekcję żurawek - jestem pod wrażeniem. Jednak skoro mnie odwiedziłeś to i ja się ujawniam Mam nadzieję dać radę pooglądać różne inne "cuda" w twoim ogrodzie. Pozdrawiam Cię serdecznie i oczywiście zapraszam do mnie

Kolekcja żurawek określana czasem jako bałagan kolorystczny jest lubiana przez właściciela Trudno byłoby mi z niej rezygnować i raczej nie mam zamiaru, a mam pomysł jak to troszkę ujarzmić w niektórych miejscach, myśle że już w maju-czerwcu będzie wiadomo czy ma to sens
Na stonowany i uporządkowany ogród, który siedzi w głowie mam jeszcze czas
Dziękuje za odwiedziny i również zapraszam ponownie
Luki 10:57, 19 sty 2014

Dzisiaj pomarańcz to kilka fotek, żeby za bardzo się nie powtarzać

anna_g 12:21, 19 sty 2014

Luki napisał(a)

W końcu bukszpany i inne krzewy obcięte

Łukasz - pomalutku poruszam się u Ciebie i staram się przejrzeć przynajmniej pismo obrazkowe bo od początku widzę że u Ciebie fajnie jest Na temat żurawek to Cię pewnie jeszcze podpytam ale to nie teraz bo znalazłam to coś fajnego na zdjęciu. Chcę zrobić takiego "bałwanka" z dwóch moich tui (sorki ale nie wiem co to takiego jest - są żółte i robią się za bardzo kuliste) Właśnie wczoraj je pod tym kątek oglądałam. Zmartwiłam się bo mają więcej niż jeden pień ale widzę że u Ciebie też i nawet całkiem dobrze to wygląda. Ile zajęło Ci formowanie tego krzewu? Fajny jest.
A co do żurawek to powiedz mi tylko gdzie ty je kupujesz? w szkółkach czy w internecie. Sorry ale nie doczytałam. Miłej niedzieli Luki
Luki 12:37, 19 sty 2014

Thuja była bardzo brzydkim starym poczochrańcem miała być wyrzucona, ale spróbowałem obciąć i chyba się udało.
Znalazłem zdjęcie z 2011 to chyba dwa lata po pierwszym cięciu. (uprasza się o nie zwracanie uwagi na otoczenie )

Jak widać w kolejne dwa lata się zagęściła i przybyła jedna mała kulka. Teraz się zastanawiam czy formować jeszcze jedną kulke na podwyższeniu na szczycie bo gałązka wypuszczona już czeka

A co do żurawek to większość kupuje w szkółce zajmującej się tylko bylinami jakieś 20km od domu, a reszta zamawiana w sklepie internetowym
malgorzata_s... 14:18, 19 sty 2014

Ale piękne kulki wystrzygłeśA pomarańcze śliczne
Luki 14:24, 19 sty 2014

Wiesz jak żałuje, że przez te dobre kilkanaście lat tak mało krzewów strzyżonych kupiłem, a cięcie uwielbiam i sprawia ogromną frajde. Tylko byliny i byliny, większość albo nie rosła albo szlak trafił, reszta pozostawiła po sobie nieład, który teraz trzeba naprawiać.
Nie ma nic straconego, będę teraz nadrabiał w przyśpieszonym tempie
malgorzata_s... 14:33, 19 sty 2014

Ja to doskonale rozumiem Na początku kupujesz tanie roślinki byle dużo aby ogród zapełnić, później część wypada, część nie pasuje i zmienia się podejście Tak to już chyba jest z zakładaniem ogrodu bez wsparcia i ze skromnym portfelem