Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:10, 05 lis 2013

Do góry
Aniu wpadłam od Magdy zobaczywszy tam Twojego Pana Langa, przepięknie się rozrósł, ale róże lubią w drugim roku pokazywać na co je stać jest śliczny a Thomasa sznurkami nie traktuj ja ma Tommelisse, ukorzeniłam sobie sadzoneczki z Pęchcina bo akurat tam pan przycinał, z 3 2 się przyjęły jest w realu śliczna, ładniejsza niż na zdjęciu

Ogród w skali mikro :) 00:02, 05 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Wpadam z moim wiązem, jak chciałaś niech zaczaruje, czy oczaruje Twojego, zawstydzi, mam nadzieję, że poskutkuje
Moje egzemplarz ma już na pewno 17 wiosen, rośnie w mojej glinie, ale bezpośrednio w bliskości oczka wodnego, więc wilgotność powietrza ma na tym stanowisku z pewnością odpowiednią, specjalnie o niego nie zabiegam, ale jeśli Twój jest rzadki, to poprzycinaj mu niektóre gałęzie w celu zagęszczania korony, no i szkodniki go lubią, trzeba robić opryski to tyle o nim Elu, życzę Ci, żeby Twój też wyglądał jak welon panny młodej

Ale piekny wiąz co on za jeden ? czy nie choruje ?
bo mój co roku choruje i na podstawie objawów Ania asc mi podpowiedziała że u mnie to są szpeciele i powinnam pryskac wczesna wiosna - co tez na pewno zrobie bo mi go szkoda a on u mnie w reprezentacyjenj częsci czyli w przedogródku od ulicy rośnie, na początku mojej "skarpy" z macierzanką. Oto on

Ogród w Tarnowie 23:46, 04 lis 2013

Do góry
Pomimo, że już listopad to jeszcze clematisy i róże nie poddają się...

Miało być inaczej 23:32, 04 lis 2013

Do góry
Tesiu, tak do końca nie zaginęłam .... zaglądałam kiedy tylko mogłam na forum, tylko nie pisałam, ale to inna historia i nie chcę się o tym rozpisywać Przebudowa domu trwa już jakiś czas i pewnie jeszcze trochę potrwa, bo staramy się to robić z tzw. środków zgromadzonych Dzięki, że zajrzałaś i za miłe słowa

Asiu, miło mi że poświęciłaś swój czas żeby poznać mój ogród Powstawał on bardzo spontanicznie i bez projektów. Ciągle coś przesadzam i zmieniam, ale tak robi chyba większość właścicieli ogrodów. Mój ogród nie jest idealny, ale całkowicie mój i ja dobrze się w nim czujęDziękuję za wszystkie miłe słowa i zapraszam

Aniu, dzięki za uznanie .... ja dopiero zaczynam się bawić w układanie kwiatów, a trzeba mieć dużą wiedzę i doświadczenie żeby robić ładne kompozycje..... ale zawsze warto próbować

Mój jesienny bukiet układany w dyni

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:06, 04 lis 2013

Do góry
po posadzeniu ...
w przyszły roku myślę, że ruszą z kopyta....
przy pniu katalpy rosną miniaturowe hosty,
śpią już snem zimowym, dlatego mało je widać

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:03, 04 lis 2013

Do góry
kupiłam żurawki, niestety nie znam nazw,
moim zdaniem ładne zdrowe sadzonki,
podsadziłam nimi katalpę....

Jurajski Ogród 22:47, 04 lis 2013

Do góry

To bramka z aniołkami do rajskiego ogrodu prowadzi Buziaki.
Ogród z platanem. 22:42, 04 lis 2013

Do góry
Hahah zarażam platanami

Agnieszka_B To jest 'Grose Fontane'. Ma dość szerokie liście w porównaniu do 'Gracillimusa', rośnie wyższy i ma piękne kwiatostany. Mój ma dopiero rok więc mały jest jeszcze. Czekam, aż urośnie, bo chodzi mi głównie o kwiaty.

Zielona Tam na fotce chyba był perukowiec podolski, o ile sobie dobrze przypominam. Chodziło o tą roślinkę?

Jeśli tak to nie zgapiaj. Nie polecam. Perukowiec późno wybija, a do tego zaatakowały go na jesień Verticillium albo-atrum przez co chyba będę musiał wyciąć Niestety gleba jest tam ciężka i zbita. Jeśli choroba będzie postępować zastąpią je derenie. Ty możesz posadzić tylko derenie w różnych odmianach po kilka sztuk. Ja bym tak teraz tu zrobił.
Z ambrowcem nie wiem co zrobić. Możliwe, że ma ładniejsze wybarwienie w uboższych glebach. Niestety nigdy nie uprawiałem tej rośliny.
Florovit jest nawozem płynnym i ma za zadanie dostarczać konkretne składniki pokarmowe. Ja bym go podlewał. Tym bardziej, że to będzie pierwszy rok i wzmocnienie mu się przyda. Platana od przyszłego sezonu będę nawoził i podlewał skąpo. Niech się ukorzenia Chodziło mi o pobudzenie go do wzrostu. Cel osiągnąłem.
Zakątek z fioletową ławeczką 22:33, 04 lis 2013

Do góry
Moje trawy Jeszcze małe

Starorzecze na górce 22:24, 04 lis 2013

Do góry
Pozwolę sobie wkleić

do dzieła Agatko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:05, 04 lis 2013

Do góry
Witaj Malkul,

Chciałabym się w końcu przywitać, jako, że jestem dość stałym gościem Twojego wątku. Podziwiam Twój i Twojego M nakład pracy jaki wykonaliście w domu i w ogrodzie, jak i efekty.
A że do tej pory bywałam tu incognito, chciałabym się jakoś odwdzięczyć i pokazać inspirację ogniskową ( w sensie dosłownym), na którą ostatnio trafiłam na stronach Customform. Może Ci się spodoba.

Inspiracja altankowa- jestem jak najbardziej za. U mnie planuję motyw przewodni, ten co pojawił się po lewej stronie zdjęcia- czyli potrójnej belki plus żagiel.

Pozdrawiam
Kasia

Ps jak sprawują się Twoje krzesła w jadalni? Choruję na nie od długiego czasu. Tylko drugą połowę muszę jakoś przekonać.

Starorzecze na górce 22:02, 04 lis 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Tegoroczne zbiory z krzaczków sadzonych początkiem lipca. Szału nie ma, ale i tak się cieszę, że cokolwiek się udało

Kolorki mają super i pysznie wyglądają czego chcieć więcej buźiole zostawiam
Ranczo Edy 22:00, 04 lis 2013

Do góry
eda napisał(a)
tak tak trafiłaś Debruśia to coś w rodzaju tawułki trochę z wyglądu i pielęgnacji i można tak samo ciąć fajne nawet

Tawulec Jaka gęstwa liści i gałązek. A liście ma trochę do głogu podobne.
Ładny.
Pszczelarnia 21:52, 04 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Kindziu, nie mam doświadczenia w prowadzeniu takiej róży: to róża parkowa powinna mieć miejsce na wzrost. Tego miejsca na rabacie bylinowej (po lewej to ona) nie miała, dlatego niedawno przesadziłam ją do części parkowej do szpaleru razem z inną pokaźną różą Therese Buquet. I jeszcze tam wyekspediuję Mrs. Johna Lainga, bo tego zaś posadziłam w tym roku na bylinowej i teraz żałuję. Popełniam ciągle te same stare błędy. O nowych nie wspomnę. Byliny mogę przesadzać ale nie róże i krzewy - taka metodyka jest na dłuższą metę nie do utrzymania.

Co do róż parkowych: w szpalerze wyglądają dobrze - dodam, że nie mam doświadczenia z parkowymi i w ogóle z różami. Moje "stare" róże były wszystkie wielkokwiatowe.

Znowu Ewa popracowała solidnie tym razem z bukami wtrącę się do Kindzi co do Odier to róża parkowa ale można poprowadzić ją przy podporach jako pnącą
Kolorowe Rabaty Martek 21:48, 04 lis 2013

Do góry
Martek.... czytam , że nie nadrobisz... ale nie ma potrzeby...
Zmieniłam rabatę frontową, poprawiliśmy z synusiem ścieżkę i sama ja zafugowałam... i to tyle u mnie ... ..
Mogę Ci skróty "ważnych" wydarzeń robić ..
Tak było

Tak jest

Dla mnie szok kulturowy

Trzym się I fajnie że zaglądasz.. wiem, że żyjesz
Ogród w skali mikro :) 21:44, 04 lis 2013

Do góry
Wpadam z moim wiązem, jak chciałaś niech zaczaruje, czy oczaruje Twojego, zawstydzi, mam nadzieję, że poskutkuje
Moje egzemplarz ma już na pewno 17 wiosen, rośnie w mojej glinie, ale bezpośrednio w bliskości oczka wodnego, więc wilgotność powietrza ma na tym stanowisku z pewnością odpowiednią, specjalnie o niego nie zabiegam, ale jeśli Twój jest rzadki, to poprzycinaj mu niektóre gałęzie w celu zagęszczania korony, no i szkodniki go lubią, trzeba robić opryski to tyle o nim Elu, życzę Ci, żeby Twój też wyglądał jak welon panny młodej
Ranczo Edy 21:38, 04 lis 2013

Do góry
Dziękuję za odwiedzinki dziewczynki
Rododendronowy ogród II. 21:24, 04 lis 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Bogdziu dziękuję za foto Fantastiki. Duży już z niej krzew i wcale nie widać zdeformowania. Moje kwiaty wydawały mi się bardziej różowe ale może to kwestia monitora. Tak czy siak są piękne.

Fajnie ci te różyczki w okna jeszcze zaglądają u mnie jest to samo. Jeszcze cieszą oczy.

Monitko to nie sprawa monitora tylko one na początku kwitnienia mają mocniejszy kolor a później bledszy . Porównaj te zdjecia.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:19, 04 lis 2013

Do góry
Znalazłem dzisiaj w czeluściach mojego dysku ciekawe merytorycznie zdjęcia bo jakościowo.....
Nie pytać gdzie to było pamiętam tylko, że to okolice Dortmundu w 2010 roku, nie widziałem wtedy jeszcze takiego potencjału w bukszpanach

Pszczelarnia 21:16, 04 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Masz Louise Odier. Kupiłam dwie w tym roku, już są wielkie. Jak je prowadzisz żeby wydobyć ich piękno? Może masz jakieś zdjęcie?

Kindziu, nie mam doświadczenia w prowadzeniu takiej róży: to róża parkowa powinna mieć miejsce na wzrost. Tego miejsca na rabacie bylinowej (po lewej to ona) nie miała, dlatego niedawno przesadziłam ją do części parkowej do szpaleru razem z inną pokaźną różą Therese Buquet. I jeszcze tam wyekspediuję Mrs. Johna Lainga, bo tego zaś posadziłam w tym roku na bylinowej i teraz żałuję. Popełniam ciągle te same stare błędy. O nowych nie wspomnę. Byliny mogę przesadzać ale nie róże i krzewy - taka metodyka jest na dłuższą metę nie do utrzymania.

Co do róż parkowych: w szpalerze wyglądają dobrze - dodam, że nie mam doświadczenia z parkowymi i w ogóle z różami. Moje "stare" róże były wszystkie wielkokwiatowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies