Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Joku 21:04, 11 lis 2013

Widzę że też robisz w kamieniach , chociaż nieco innych niż moje. Przyznam szczerze że twoje podobają mi się o wiele bardziej.
Nic się u ciebie nie dzieje??? Trawa wydeptana do gołej ziemi, ależ ruch musi być No właśnie te zasieki to co?
ell 21:04, 11 lis 2013

Bogdziu kończymy przerabiać jeden garaż na małe mieszkanko. Zamiast jednej bramy garażowej jest wejście. Trzeba było postawić ścianę, otynkować i wymalować całość. Cała wiata robi za skład wszystkich gratów z garażu oraz skład materiałów budowlanych. Andrzej się zdeklarował, że na Andrzejki całość będzie już posprzątana i wreszcie ogród będzie mógł odetchnąć po totalnej demolce. O tym sezonie chcę zapomnieć, bo ciągle coś lub ktoś robił nowe rewolucje i demolki. Cieszę się, że pomimo tak trudnych warunków nie tylko remontowych, ale i pogodowych większość roślin nie ucierpiała i nawet suszę przetrwała. Wydatki były skupione na domu i nowej firmie, więc miałam zakaz podlewania. Jak dobrze, że na początku sezonu zamontowaliśmy stągiew na wodę z rynien, bo chociaż trochę mogłam ulżyć roślinom. Nie ma co biadolić - czekam z utęsknieniem na wiosnę i reanimację szczególnie trawnika.
ell 11:13, 18 lis 2013

Ogródek posprzątany - zostało tylko zrobić zimowe kopczyki różom i czekać do wiosny.

ell 11:17, 18 lis 2013

Joku 20:42, 18 lis 2013

Masz spore różnice poziomów w ogrodzie. Schodki super.
FrancoPolo 09:19, 20 lis 2013

Witam. Zapowiada się ciekawy ogródek. Schody piękne. Zwróciłem uwagę na tuje które należałoby przyciąć, wtedy się ładnie zagęszczą. Nieprzycinane zrobią się wybujałe i będzie problem je utrzymać w ryzach. Ale to tylko moja sugestia i wcale nie musisz tak robić. Ogólnie fajnie .Szukaj nowych inspiracji a ogród będzie coraz piękniejszy. Pozdrawiam.
ell 08:08, 25 lis 2013

Joku napisał(a)
Masz spore różnice poziomów w ogrodzie. Schodki super.

Tak Jolu - różnica poziomu to na moje oko jakieś 2,5 m. Sporo jak na tak małą działkę, ale to był dla mnie duży plus przy kupnie - wiedziałam, że będę mogła troszkę poszaleć.
O ile można szaleć na 2 arach.
ell 08:13, 25 lis 2013

FrancoPolo napisał(a)
Witam. Zapowiada się ciekawy ogródek. Schody piękne. Zwróciłem uwagę na tuje które należałoby przyciąć, wtedy się ładnie zagęszczą. Nieprzycinane zrobią się wybujałe i będzie problem je utrzymać w ryzach. Ale to tylko moja sugestia i wcale nie musisz tak robić. Ogólnie fajnie .Szukaj nowych inspiracji a ogród będzie coraz piękniejszy. Pozdrawiam.

FrancoPolo dziękuję za odwiedziny. Tujki na pewno będę przycinała już na wiosnę. Kilka było już ciętych. Te przy ognisku musiały troszkę podrosnąć - wcześniej rosło tutaj aż pięć sztuk, ale co za dużo to niezdrowo. Zaczyna się czas na selekcję roślin - powoli dorastam - a może to wpływ drugiego ogrodu, który powoli z mozołem dopiero powstaje.
ell 08:17, 25 lis 2013

Dzisiaj pierwszy śnieg przykrył szaroburą ziemię i nadal pada - będzie biało.

To niesamowite, ale ja już tęsknię za kolorami kwiatów.
gusiarz 16:45, 29 lis 2013

Elu - przejrzałam ostatnie fotki.... a u nas tego śniegu nie było a mamy między sobą kilka kilometrów... jedynie . Może się kiedyś spotkamy?? Pozdrawiam serdecznie